• Reklama

[VIDEO]Recenzja Meizu MX4

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

[VIDEO]Recenzja Meizu MX4

Postprzez Salioner » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 02:07

Cześć, wspólnie z Chwasstem stworzyliśmy recenzję smartfonu Meizu MX4. Jest to pierwsza recenzja na Naszym kanale więc mam nadzieję że będziecie wyrozumiali, staramy się wzorować na Indyjskich oraz Amerykańskich recenzjach ponieważ uważamy że wyglądają ciekawiej niż te Polskie. Zapraszam do oglądania i oceniania !



Autor postu otrzymał pochwałę
Salioner
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 22 listopada 2014, 22:21
Pochwały: 4

Reklama

Re: [VIDEO]Recenzja Meizu MX4

Postprzez shayk » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 02:25

Świetna recenzja, oby było takich więcej ;)
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
Avatar użytkownika
shayk
VIP
 
Posty: 1871
Dołączył(a): piątek, 4 kwietnia 2014, 14:16
Pochwały: 41

Re: [VIDEO]Recenzja Meizu MX4

Postprzez Boomszakalaka » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 03:15

Fajna recenzja, jak na pierwszą nieźle. Jednak żeby nie było zbyt różowo to parę uwag:

- przez blisko 11 minut dostarczyliście trochę zbyt mało informacji, szczególnie biorąc pod uwagę, że jest to telefon na naszym rynku trochę "egzotyczny" i gdybym sam zastanawiał się co kupić to po obejrzeniu recenzji miałbym dalej spore wątpliwości. Jako, że jest to sprzęt raczej rzadko u nas spotykany i ciężko go przed zakupem samemu "dotknąć", to jednak przekazanie informacji jak np. możliwość wygodnej obsługi jedną dłonią (smartfon trzymany obiema przez cały czas trwania recenzji), czy chociażby pokazanie w praktyce działania telefonu (benchmarki to jednak czyste dane, w filmiku nie widać chociażby działania sprzętu w jakichś grach, przy przeglądaniu stron, czy innej pracy na urządzeniu ogólnie raczej są to informacje techniczne, które bez ukazania konkretnych przykładów mogą słuchacza znudzić.

- sporo ogólników i niczym niepopartych tez. Dowiedziałem się na przykład, że jest to jeden z najlepiej grających telefonów na świecie. Wypada mi Wam zawierzyć, bo po filmiku wiem, jaką posiada on konfigurację ale nie usłyszałem jak gra. Nie wiem czy odtwarzacz muzyczny jest ciekawy, czy posiada wiele możliwości, wyróżniających go na tle innych odtwarzaczy funkcji. Wiem też że jest dobry gps, jednak nie wiem co to znaczy, bo nie dowiedziałem się jak w praktyce się dokładnie sprawuje. Bateria różnie trzyma, nie wiem jednak ile dokładnie przy normalnym użytkowaniu co jest dość istotne.

- wykonanie Meizu MX4 to nie jest żaden tam "plastik-fantastik". Rzeczywiście ta plastikowa obudowa jest powyżej standardów dla telefonów w cenie ~1300zł?

Poza tym przez parę minut byłem przekonany, że moje słuchawki się popsuły lub coś mi tam nie łączy. Jeden kolega mówi głosem praktycznie żywcem z IVONY, chociaż sprawdziłem inne filmiki i tam jest okej, mowa płynna, bez zacięć.

Podsumowując, mi recenzja trochę się dłużyła, nie zaciekawiliście mnie nią. Gdybym zastanawiał się nad wyborem Meizu X4 miałbym dalej dylemat - w czym właściwie telefon jest lepszy, czym się wyróżnia w swojej klasie cenowej - dlaczego miałbym go wybrać.

Mam nadzieję, że Was nie uraziłem, nie to jest moim celem. Oczywiście rozumiem, to pierwsza recenzja. Doceniam chęci i pracę i życzę powodzenia w następnych, a te parę uwag może akurat się przyda. Chociaż może to ja się naoglądałem zbyt dużo polskich recenzji i po prostu styl do mnie nie do końca przemówił :-) Ale za samą pracę + ode mnie ;-)
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 271
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 14

Re: Odp: [VIDEO]Recenzja Meizu MX4

Postprzez marcus1212 » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 10:10

Gdzie ten link do videorecenzji?
Ok, znalazłem na YouTube.
Bardzo fajnie, że się zebraliście i zrobiliście recenzję.
Sorki za słowa krytyki ale Elderbary ma lekko grobowy głos i Ivonopodobny...
Brakuje też przykładowych zdjęć.
Fajnie, że można się czegoś dowiedzieć o FlymeUI. Ogólnie dobra robota! :grin:

Send by Gie tu
ASUS P320 --> HTC Magic --> Samsung Galaxy S --> Nexus 4--> LG G2 --> Meizu M1 Note ---> Samsung Galaxy Note 4
marcus1212
AKTYWNY
 
Posty: 308
Dołączył(a): piątek, 14 czerwca 2013, 11:20
Lokalizacja: Stol(n)ica
Pochwały: 6

Re: [VIDEO]Recenzja Meizu MX4

Postprzez Salioner » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 10:54

Dzięki wszystkim za rady, mam nadzieję że pojawi się tutaj więcej sugestii :) Jak pisałem wcześniej, jest to nasza pierwsza recenzja i idealna nie mogła wyjść :)
Salioner
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 22 listopada 2014, 22:21
Pochwały: 4

Re: [VIDEO]Recenzja Meizu MX4

Postprzez Chwasst » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 14:06

Dzisiaj postaram się dorzucić jakieś zdjęcia do filmu :) Po prostu nie miałem okazji na zrobienie zbyt wyszukanych fotek :v Dzięki za uwagi, wykorzystamy je przy następnych tego typu filmach :). Co do dźwięku, to raczej nie mieliśmy jak zaprezentować jego możliwości gdyż nie mówimy tutaj o wbudowanym głośniku, a graniu na słuchawkach / zewnętrznym nagłośnieniu.
Chwasst
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 16 grudnia 2014, 18:59


Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama