• Reklama

Recenzja Meizu MX4

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Robee73 » 22 lut 2015, o 11:52

kolakao napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Widzę, klolego, że nie za bardzo potrafisz postawić się na miejscu innego użytkownika i zamiast wziąć pod uwagę jego zastrzeżenia, co do telefonu, to skupiasz się na tym, żeby udowodnić, że nie ma racji. Nie jest to dobra ceccha u recenzenta telefonów, bo będziesz je recenzował tylko pod kątem swoich preferencji, co spowoduje, że Twoje recenzje będą przydatne tylko dla Tobie podobnych. Pamiętaj, że dzienikarz powinien być obiektywny, żeby był wiarygodny.
A piszę to, bo fakt obsługi kart pamięci dla mnie też jest bardzo ważny, a telefony bez slotów na karty odpadają w przedbiegach. I nie używam tel tylko do zdjęć i muzyki.
Obsługa kart pamięci jest ważna dla mnie z jednego prostego powodu: trzymam tam ważne dla mnie materiały, jak dokumenty, zdjęcia rodzinne itp. Z pamięcią tel jest niestety tak, że jeśli tel klęknie, to serwis pierwsze, co robi, to formatuje go i wgrywa najnowszy soft, przez co wszystko się traci. Wiem, że niektórzy z Was zaraz zaczną pisać, że jest przecież chmura, ale nie każdy chce trzymać swoje osobiste pliki w chmurze, a po drugie trzeba do tego mieć spory pakiet internetowy.
Robee73
 
Posty: 2
Dołączył(a): 22 lut 2015, o 11:26

Reklama

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez TLasky » 22 lut 2015, o 12:01

Robee73 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Przepraszam, że się wtrącę i kompletnie nie kwestionuje Twojego stanowiska, ale w ramach porady być może przydatna będzie dla Ciebie informacja, że praktycznie każdej chmurze może włączyć synchro tylko przez Wi-Fi :mrgreen: jeśli zaś głównym powodem jest to, że nie chcesz to nie mam zamiaru Cię przekonywać :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1739
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Robee73 » 22 lut 2015, o 14:55

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ależ możesz jak najbardziej się wtrącać, bo od tego przecież jest forum :-D
Jeśli chodzi o poglądy na obsługę kart przez tel, to pewnie ani Ty nie przekonasz mnie, do swojego poglądu, ani ja Ciebie do do mojego :mrgreen: Ale nie o to mi chodzi, żeby kogokolwiek do tego przekonywać, a o zrozumienie dla kogoś, kto ma inne zdanie. O WiFi natomiast nie powiedziałeś mi nic nowego, bo sam korzystam z tej opcji. Niestety nie wszyscy mają internet stacjonarny z WiFi, przez które mogą sobie synchronizować chmurę. Poza tym wyobraź sobie, że porobisz na wakacjach zdjęcia telefonem bez karty pamięci i tel Ci szlag trafi, zanim wrócisz do domu. Jeśli oddasz taki tel do serwisu na gwarancji, to wszystko Ci skasują i stracisz wszystkie zdjęcia. W górach np. często nie ma nawet normalnego zasięgu sieci 3G, żeby zrobić synchronizację.
Pozdsumowując: ja zawsze będę zwolennikiem tel z czytnikami kart pamięci i bezpieczeństwo moich danych będę przedkładał ponad szybkość transmisji danych między tel, a kartą.
Robee73
 
Posty: 2
Dołączył(a): 22 lut 2015, o 11:26

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » 22 lut 2015, o 15:08

@Robee73
Jak najbardziej potrafię się postawić na miejscu innego użytkownika i szanuję jego decyzję. W cytowanym poście zawarłem tylko moją opinię i prawdopodobną odpowiedź na pytanie dlaczego w meizu mx4 nie ma slotu na karty sd. Jest to moja pierwsza recenzja i w żadnym wypadku nie aspiruję do miana dziennikarza :)
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez TLasky » 22 lut 2015, o 15:35

Robee73 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ależ możesz jak najbardziej się wtrącać, bo od tego przecież jest forum :-D
Jeśli chodzi o poglądy na obsługę kart przez tel, to pewnie ani Ty nie przekonasz mnie, do swojego poglądu, ani ja Ciebie do do mojego :mrgreen: Ale nie o to mi chodzi, żeby kogokolwiek do tego przekonywać, a o zrozumienie dla kogoś, kto ma inne zdanie. O WiFi natomiast nie powiedziałeś mi nic nowego, bo sam korzystam z tej opcji. Niestety nie wszyscy mają internet stacjonarny z WiFi, przez które mogą sobie synchronizować chmurę. Poza tym wyobraź sobie, że porobisz na wakacjach zdjęcia telefonem bez karty pamięci i tel Ci szlag trafi, zanim wrócisz do domu. Jeśli oddasz taki tel do serwisu na gwarancji, to wszystko Ci skasują i stracisz wszystkie zdjęcia. W górach np. często nie ma nawet normalnego zasięgu sieci 3G, żeby zrobić synchronizację.
Pozdsumowując: ja zawsze będę zwolennikiem tel z czytnikami kart pamięci i bezpieczeństwo moich danych będę przedkładał ponad szybkość transmisji danych między tel, a kartą.


Ja Cię nie przekonuję, bo sam nie mam na ten temat żadnego poglądu :mrgreen: tzn. jest mi to obojętne, bo nie gromadzę dużej ilości danych :-D. Zakładałem, że skoro tak przedstawiłeś tę sprawę (że nie masz pakietu danych) to mogłeś nie wiedzieć o możliwości synchro only via Wi-Fi (są na tym świecie rzeczy, o których się filozofom nie śniło :-D). Muszę przyznać, że zszokowałeś mnie tym stwierdzeniem "Nie wszyscy mają internet stacjonarny" :-D tak się tylko jeszcze zastanawiam- co robisz na wypadek sytuacji w której szlag Ci trafi kartę pamięci? :-D. Co do wakacji to gór unikam- można się zmęczyć :-D. Podsumowując- koniec tematu, bo się robi offtop i zaraz Blue będzie krzyczał :-D.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1739
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez pete67 » 24 lut 2015, o 01:50

W ostatnich tygodniach tęsknię za rozszerzeniem o kartę pamięci w swoim telefonie (Mi3 16GB)
Wszytko przez radyjko w aucie które z telefonu przez BT odtwarza muzykę.
jak się siedzi w aucie 1000km tygodniowo to docenia się takie bajery.
64 albo 128GB na muzę to tak.... akurat :)
Druga kwestia wielkość pliku wynikowego z aparatu.
tutaj widzę że oscyluje w okolicach 5-6MB na fotkę
z 16GB da się żyć ale ciągle się trzeba pilnować.
Zgodnie z opinią autora recenzji, też bardzo mi sie podoba proporcja ekranu, i wcale nie miałbym za złe hd zamiat fhd :)
a co teraz powiesz po kilku miesiącach?
jak bardzo telefon się zniszczył?
co bys teraz dodał a co zmienił w recenzji?
i jeszcze jedno pytanie może troszkę z kosmosu
w MIUI mam zawsze ustawioną czcionkę OGROMNY z racji tego że używam pingli od kilku lat.
ostatnio zmieniłem czcionkę na jakąśinną niż ystemową i wielkosć jet OK ale w kilku apkach widać że nie jest dopasowana.
jak tutaj?
czy literki są dosc duże jeśli ustawisz OGROMNY?
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 508
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 11

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez ddr » 24 lut 2015, o 02:57

Gdzieś widziałem apkę czy może funkcję powiększania ekranu trzema palcami.
Ewentualnie na szybko wklepałem https://play.google.com/store/apps/deta ... font&hl=pl
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3495
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kocur » 4 mar 2015, o 07:09

kolakao napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


nagrywasz w 120 fps i oglądasz w 120 klatkach i to jest właśnie 4krotne spowolnienie :)
kocur
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3 mar 2015, o 09:00

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez por.Borewicz » 4 mar 2015, o 09:46

Witam, posiadam kod rabatowy do redcoon po zakupie Meizu MX4 - 50 PLN (przy zamówieniu powyżej 500)- ważny do 7.03. info na PW
por.Borewicz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 11 sty 2015, o 10:56

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez safian » 4 mar 2015, o 13:50

Robee73 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A np. pendrive z OTG? Też jest to jakaś opcja jeżeli chodzi o robienie backupów. :)
safian
 
Posty: 105
Dołączył(a): 9 lut 2015, o 18:03
Pochwały: 3

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » 4 mar 2015, o 14:06

kocur napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


nagrywasz w 120 fps i oglądasz w 120 klatkach i to jest właśnie 4krotne spowolnienie :)

A jak nagrywasz w 60 fps i odtwarzasz w 60 to jest dwukrotne? Nie wprowadzaj pan zamętu :) spowolnienie polega właśnie na nagrywaniu 120 klatek na sekundę i odtwarzaniu 30 na sekundę.
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18
Góra

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości