• Reklama

Recenzja Meizu MX4

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Salioner » niedziela, 4 stycznia 2015, 16:06

@kolako to nie rozumiem czemu w Polskich zapowiedziach pisze ze posiada imx200 natomiast mx4 pro 220
Salioner
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 22 listopada 2014, 22:21
Pochwały: 4

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » niedziela, 4 stycznia 2015, 21:02

Nie wiem o jakich polskich zapowiedziach mowa, ale oficjalna specyfikacja podaje imx220, benchmarki oraz fotografie to potwierdzają. Poza tym nie ma takiego sensora jak imx200 z tego co mi wiadomo...
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez victor44 » niedziela, 4 stycznia 2015, 22:55

reklama dzwignia handlu ;)
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 262
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 17:11
Pochwały: 9

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Caminero » wtorek, 13 stycznia 2015, 21:20

@kolakao mam pytanko o żywotność/trwałość baterii w życiu codziennym/ w użytkowaniu meizu mx4 w porównaniu z twoim poprzednikiem xiaomi note, który dłużej wytrzymuje "troski twojego dnia"?
pozdrawiam
Caminero

było.. jiayu s2 < zte nubia z7 max < xiaomi mi4c 3/32gb czekam na bezramkowca... zte nubia z11
Caminero
AKTYWNY
 
Posty: 537
Dołączył(a): niedziela, 16 marca 2014, 12:32
Pochwały: 4

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » niedziela, 18 stycznia 2015, 00:16

@Caminero meizu jest o jakieś 50% lepszy, trzyma około 1-2 dób w zależności od użytkowania ;)
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Salioner » niedziela, 25 stycznia 2015, 12:49

Nie wiem czy widzieliście ale Meizu MX4 można już kupić sobie redcoon z gwarancją 24 msc za 1299
Salioner
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 22 listopada 2014, 22:21
Pochwały: 4

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez breick24 » piątek, 30 stycznia 2015, 21:57

Polecam sklep redcoon. W środę pod wieczór zamówiłem, w czwartek wysłane i dzisiaj z rana dostałem telefonik. Martwiłem się o ten system, ale wbrew pozorom Flyme nie jest taki trudny do opanowania. Telefonik też ładnie śmiga, aparat spełnia oczekiwania, polecam.
breick24
 
Posty: 22
Dołączył(a): wtorek, 9 grudnia 2014, 23:54
Pochwały: 1

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Groxe » sobota, 31 stycznia 2015, 19:07

breick24 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A powiedz mi jaki firmwere ma twój Meizu MX4, bo rozmawiałem z ludzmi z redcoom i powiedzieli mi, że telefon jest z oficjalnej europejskiej dystrybucji, łatowarka jest z euroejskim wtykiem. Chciałbym wiedzieć, czy jest to wersja INTERNATIONAL czyli z literką "i" na koncu firmwere, czy jakaś chińska "A", "U" itp. ? A i czy napisy pod baterią są po angieldki czy chińsku? Jaką wersje kupiłeś, chodzi mi o kolor i pojemnść?
Groxe
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 31 stycznia 2015, 19:03

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez breick24 » niedziela, 1 lutego 2015, 01:19

Firmware Flyme OS 4.0.4I - takie było od razu wgrane oprogramowanie. Bateria jest niewymienialna, także pod nią Ci nie sprawdzę. Na baterii jedynie linijka krzaczków po chińsku, a pod tym po angielsku, by nie próbować demontować baterii. Kupiłem szary za 1299 z 16 GB pamieci, bo nie miałem kasy więcej, by wydać akurat na telefon. Tak bym pewnie kupił 32 GB. Zawsze pozostaje małe usb + kabelek, bo telefon podobno otg obsługuje. :)

Autor postu otrzymał pochwałę
breick24
 
Posty: 22
Dołączył(a): wtorek, 9 grudnia 2014, 23:54
Pochwały: 1

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Groxe » niedziela, 1 lutego 2015, 01:34

super o to mi wlasnie chodzilo :P
Groxe
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 31 stycznia 2015, 19:03

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Groxe » poniedziałek, 2 lutego 2015, 00:51

breick24 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A powiedz mi jeszcze czy, na telefonie jest dostęp do Sklep Play - googla ?
Groxe
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 31 stycznia 2015, 19:03

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez TLasky » poniedziałek, 2 lutego 2015, 01:30

Groxe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A powiedz mi jeszcze czy, na telefonie jest dostęp do Sklep Play - googla ?


Jest dostęp do Google, jak też i osobno AppCenter chińskie, które można wywalić/zamrozić po zrobieniu the most easy root-a na świecie :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości