• Reklama

Recenzja Meizu MX4

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Zwierz » wtorek, 11 listopada 2014, 00:21

Aha dzięki wielkie, jutro będę walczył :)
Zwierz
 
Posty: 8
Dołączył(a): poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:09

Reklama

Re: Odp: Recenzja Meizu MX4

Postprzez dawids24 » wtorek, 11 listopada 2014, 06:55

My z o ty cm

Wysłane z mojego LG-E980 przy użyciu Tapatalka
dawids24
 
Posty: 60
Dołączył(a): niedziela, 4 maja 2014, 21:40

Re: Odp: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » wtorek, 11 listopada 2014, 12:23

dawids24 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


???
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez xsysiu » środa, 12 listopada 2014, 13:04

Właśnie zamówiłem sobie mx4, mam do Was pytanie, nie brakuje wam standardowego 3 przyciskowego panelu z androida zamiast tego kółeczka iphonowskiego? (w iphonie 3gs to kółeczko doprawiało mnie do szewskiej pasji) Nie wiem czy będę w stanie się przestawić z samsunga s3. Przeczytawszy topic, co do spolszczenia to po update do 4.0.4 nie będzie żadnych krzaczków?
Jak na flyme działają animowane widgety typu pogoda w ogóle można je dodać bez zmiany launchera? Gdzieś w necie znalazłem że Meizu udostępnia 40tb chmurę dla mx4 (źródło http://meizufans.eu/forum/thread-free-40-tb-cloud-storage), jak to wygląda w rzeczywistości?
xsysiu
 
Posty: 73
Dołączył(a): niedziela, 2 listopada 2014, 04:54

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez victor44 » środa, 12 listopada 2014, 14:03

ja tez wzialem meizu mx4 32 gb u tego co @kolakao, przesiadam sie z kingsing s2 i doogee dg550 wrescie na jakis exclusive phone ;) teraz tylko musze byc cierpliwy, dzieki @kolakao za linka i za recenzje
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 262
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 17:11
Pochwały: 9

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » środa, 12 listopada 2014, 16:14

@xsysiu co do animowanych widgetów to raczej nie powinno być problemów ale nie wiem bo nie używam animowanych, widget Gmail działa normalnie dla przykładu ;)
Co do 40tb to niby prawda bo jest tam taka opcja ale nie sprawdzałem bo mi to nie potrzebne, gdyż podstawowych gigabyte ów nie wykorzystałem jeszcze :)
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » środa, 12 listopada 2014, 16:17

Przepraszam z góry za post pod postem ale Tapatalk nie daje możliwości edycji, w każdym razie jeśli chodzi o halo button to po circa dwóch dniach się przyzwyczaiłem i jak biorę inny telefon do ręki to zamiast wciskać przycisk wstecz, próbuję cofać gestem jak w meizu %)

Autor postu otrzymał pochwałę
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Zwierz » piątek, 14 listopada 2014, 17:00

Dzięki Kolego Kolakao za wskazówki dotyczące spolszczenia telefonu. Jest dokładnie tak jak mówiłeś, spolszczony w każdym aspekcie i to bardzo dobrze. Jak na razie wszystkie aplikacje ze sklepu Google działają bez problemu. Czas kupić GTA SA i przetestować jak sobie telefon poradzi.
Jeszcze tylko muszę nabyć jakąś folie na ekran i pokrowiec, bo znając moje szczęście nie raz będzie lądował na ziemi :/
Generalnie telefon robi piorunujące wrażenie. Antutu z mojego egzemplarza wyciągnęło pond 48k punktów. Wiadomo, że to nie żadna miara, ale jakoś tak lepiej się robi zwłaszcza, że telefon naprawdę świetnie pracuje. :-)
Zwierz
 
Posty: 8
Dołączył(a): poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:09

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez xsysiu » sobota, 15 listopada 2014, 04:50

Ja przymierzam się do zakupu hard case http://www.aliexpress.com/item/2014-New-Design-for-Meizu-MX4-case-luxury-metal-aluminum-case-Tempered-glass-Texture-original-cover/2053800940.html i szkła na ekran, ale poczekam z zamówieniem aż mój egzemplarz MX4 będzie wysłany. Jak będę miał u siebie case to klepnę reckę.
xsysiu
 
Posty: 73
Dołączył(a): niedziela, 2 listopada 2014, 04:54

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez ebola1972 » sobota, 15 listopada 2014, 20:27

negocjował ktoś z Was z Chigonem koszty przesyłki? mam w koszyku wersje 16GB za 308$ po wykorzystaniu kuponów ale z wysyłką Singapore Post. Chętnie dopłacił bym do Fedexa, żeby było szybciej i bezvatowo. Z waszego doświadczenia z tym sprzedawcą da się coś uszczknąć?

wyszło z Nubia z7 mini
ebola1972
VIP
 
Posty: 1731
Dołączył(a): poniedziałek, 13 maja 2013, 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez victor44 » sobota, 15 listopada 2014, 20:50

Raczej Ci nie zejdzie z ceny sam kupilem 32 za 367$ z wysylka fedexem. Gosc jest konkretny i pojawil sie juz tracking. Cenowo jednak nie chcial sie ruszyc. Moim zdaniem i tak ma bardzo dobra cene.
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 262
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 17:11
Pochwały: 9

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez sonic » sobota, 15 listopada 2014, 23:58

Czy Maeizu MX4 ma NFC ?
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 836
Dołączył(a): wtorek, 2 lipca 2013, 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama