• Reklama

Recenzja Meizu MX4

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez HooCairs » wtorek, 4 listopada 2014, 18:48

kolakao napisał(a):Dostanie się u chigona jeśli ktoś jest w stanie poczekać 2 tygodnie. No i jeszcze kupony do tego dochodzą :)
Poza tym masz na myśli chyba 32gb bo 64gb wersji nie ma :(


Rzeczywiście co do 64gb to mój błąd, co do ceny, oczywiście można kupić nieco taniej, ale na gearbeście jest w stocku i nie "marnujemy" kuponów. Po za tym nawet chińska poczta u chigona kosztuje lekko ponad 13$, a za 20$ więcej mamy gwarancję na brak opodatkowania, kupując na gearbest tej gwarancji nie mamy, a co gorsza ewentualny VAT płacimy od kwoty nieobniżonej czyli grubo ponad 450$ :-P .
Avatar użytkownika
HooCairs
AKTYWNY
 
Posty: 267
Dołączył(a): sobota, 13 września 2014, 20:09
Pochwały: 11

Reklama

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Zodiak » wtorek, 4 listopada 2014, 19:47

O ile byłem napalony na ten model, to przeczytaniu kilku wątków na forum Meizu i otrzymaniu odpowiedzi na temat aktualizacji do Lollipop (Very Sorry that we haven't the news aboutwhen to upgrade MX4 to Lollipop yet.
When we upgrade the OS we'll post the news at our official Facebook at once.) już mi przeszło. Telefon jest zablokowany gorzej niż ajFon, z niepewną przyszłością.
Na razie podziękuję i poczekam na rozwój sytuacji z Oppo R5.
Zodiak
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 2 listopada 2014, 19:34

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » wtorek, 4 listopada 2014, 20:21

Wg mnie przyszłość jest jak najbardziej pewna. Upgrade do flyme 4 dostały nawet mx2. A to, że jest zamknięty to prawda. Pytanie na czym komu zależy :) jeśli zależy Ci na Customach to ten telefon nie jest dla ciebie :)
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Piotrek90 » wtorek, 4 listopada 2014, 20:32

Zdjęcia naprawdę rewelacyjne. Jeszcze trochę o nim popiszesz i zacznę żałować, że kupiłem honor 6 zanim go dostanę. Jaki telefon miałeś wcześniej, w czym nosisz ten telefon, czy 5.36 cali da się wygodnie obsłużyć (no i nosić w kieszeni) ?

PS. Twój dżojstik naprawdę potrzebuje czyszczenia :P
Piotrek90
 
Posty: 108
Dołączył(a): środa, 18 czerwca 2014, 22:09
Pochwały: 3

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » sobota, 8 listopada 2014, 21:45

Ten post adresuję do malkontentów, co twierdzą, że Meizu zapomina o aktualizacjach do swoich fonów.
Meizu MX2,MX3,MX4 dostały właśnie aktualizację do Flyme 4.0.4, jesli chodzi o MX4 to najważniejszą zmianą jaką zobaczyłem w porównaniu z 4.0.3 to pełne(!!!) spolszczenie telefonu. Wyeliminowano także kilka bugów. Dla MX2 i MX3 to pierwsza aktualizacja z KitKatem, przypominam, Że MX2 ma już 2 lata :)

Drugi news dla malkontentów, Meizu pracuje już od jakiegoś czasu nad Andkiem 5.0 dla MX4 no i jest potwierdzone, że taka aktualizacja nastąpi niebawem :)


Piotrek90 napisał(a):Zdjęcia naprawdę rewelacyjne. Jeszcze trochę o nim popiszesz i zacznę żałować, że kupiłem honor 6 zanim go dostanę. Jaki telefon miałeś wcześniej, w czym nosisz ten telefon, czy 5.36 cali da się wygodnie obsłużyć (no i nosić w kieszeni) ?

PS. Twój dżojstik naprawdę potrzebuje czyszczenia :P



Przedtem miałem Xiaomi Redmi Note
telefon noszę w silikonie, który dostałem od kitajca :) no i 5.36 oczywiście da się wygodnie obsłużyć. Powiem więcej, dziś bawiła się nim osoba, która na codzień ma iphone 4s (3.5 cala?) i jak najbardziej była zadowolona.
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez victor44 » sobota, 8 listopada 2014, 21:55

@kolakao
ja sie chyba skusze czekam na 11 i biore tez preodera u tego gostka co Ty zacheciles mnie. jak dobrze pojdzie free wysylka bedzie ;) i nie tylko
dzieki za recenzje :)
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 17:11
Pochwały: 9

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez miyagi00 » niedziela, 9 listopada 2014, 22:26

miyagi00
 
Posty: 36
Dołączył(a): czwartek, 16 października 2014, 13:30

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » niedziela, 9 listopada 2014, 22:30

Jakaś literówka, wszędzie jest mx4. Ja na tej aukcji kupiłem i dostałem mx4
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Zwierz » poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:18

kolakao napisał(a):Meizu MX2,MX3,MX4 dostały właśnie aktualizację do Flyme 4.0.4, jesli chodzi o MX4 to najważniejszą zmianą jaką zobaczyłem w porównaniu z 4.0.3 to pełne(!!!) spolszczenie telefonu.


Witam Kolegę i witam Wszystkich. :)

Właśnie przyszedł do mnie mój MX4. Pierwsze wrażenie --> WOW! Wcześniej używałem Lumi 920, ale ten telefon jest po prostu czymś niesamowitym. Widzę, że podobnie jak ja zakochałeś się w proporcjach ekranu :)

Mam do Ciebie pytanie, w jaki sposób zaktualizować Flyme? Obecnie mam 4.0.2U.

Pozdrawiam serdecznie ;)
Zwierz
 
Posty: 8
Dołączył(a): poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:09

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez victor44 » poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:20

u kogo kupowales ?
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 17:11
Pochwały: 9

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Zwierz » poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:40

victor44 napisał(a):u kogo kupowales ?

Na Ibuygou.
Zwierz
 
Posty: 8
Dołączył(a): poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:09

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » poniedziałek, 10 listopada 2014, 23:56

@zwierz albo update OTA przez appkę upgrade, albo ściągasz paczkę (na forum meizufans są dostępne ) i otwierasz appką documents, wtedy spyta się czy chcesz przeprowadzić upgrade i tyle :)

Autor postu otrzymał pochwałę
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): wtorek, 24 czerwca 2014, 21:55
Pochwały: 18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama