• Reklama

Recenzja Meizu MX4

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » 27 paź 2014, o 23:17

dajbuchaxd napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Kolego, nie widzę sensu :) po pierwsze dlatego, że nie słucham z telefonu, po drugie, przecież twój MX4 jest w drodze :)
Mogę powiedzieć, że w stosunku do mojego Sony NWZ-E474 grają podobnie, choć Meizu daje mocniejszy dół :)
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18

Reklama

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez INTseed » 28 paź 2014, o 01:24

Ale co znaczy że wspiera? Jest w 80% rom przetłumaczony czy nie?

Wysłane z mojego H60-L02
INTseed
VIP
 
Posty: 1096
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » 28 paź 2014, o 11:38

INTseed napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

najwyżej w 50%, reszta to Angielski
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez victor44 » 28 paź 2014, o 20:00

jak wyglada sprawa roota ?
victor44
AKTYWNY
 
Posty: 259
Dołączył(a): 19 gru 2013, o 17:11
Pochwały: 9

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » 28 paź 2014, o 20:42

victor44 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Root jest out of the box, w ustawieniach, telefon pyta tylko czy aby napewno chcesz mieć roota i opisuje czym to grozi ;)
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez zaqwa » 30 paź 2014, o 22:30

Napisz coś na temat FLYME. Czy obsługuje gęsty na blokadzie ekrany,knock, obsługa przez rękawiczki, możliwość edycji ilości ikon na ekranie, zmiana wielkości widget'tów, kolory, czcionki,itp. Czy telefon posiada podczerwień ,jeśli tak czy potrafi się uczyć. Test GPS dokładność na zewnątrz,szybkość fixa. Czy obsługuje ANT+,NFC, może jakieś inne funkcje wykrywanie przez program ZDeviceTest.
zaqwa
 
Posty: 10
Dołączył(a): 7 kwi 2014, o 00:43

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » 30 paź 2014, o 23:10

Aż dziwne, że tego nie opisałem wcześniej :)
No więc... zablokowany ekran obsługuje swype'y w lewo w prawo, w górę w dół no i podwójne stuknięcie.
w lewo otwiera kamerkę, w prawo sam sobie ustawiasz (ja mam przeglądarkę), w górę odblokowanie bez lock screena, w dół szuflada z przyciskami (mute, bluetooth, wifi itd.), podwójne stuknięcie to wybudzenie do lock screena. Nie ma obsługi przez rękawiczki, NFC. Co do GPS to już napisałem w komentarzu, a testów syntetycznych gps nie będę przeprowadzał bo nie widzę potrzeby.
Wszystkie sensory obsługiwane i ogólnie screeny z antutu + zdjęcia telefonu dodam jutro ;)

A na temat flyme... najlepiej obejrzeć filmik na YT, trochę tu opisałem. Używałem wcześniej MIUI czy czystego andka, FlyMe raczej przypomina MIUI ale wg. mnie wygląda bardziej dojrzale, jest mniej cukierkowy, trochę bardziej "premium". Jeśli chodzi o launcher, to można zmieniać wielkość widgetów, nie ma orientacji poziomej, czcionkę można zmienić ale nie zagłębiałem się nawet gdzie (czytałem o tym na forum MeizuFans) bo mi pasuje standardowa, ilości ikon na ekranie o ile wiem nie można zmieniać. O skórkach chyba pisałem, że są i można zmieniać dowolnie. są płatne i darmowe, jest również repozytorium tapet tak jak w MIUI, choć tapety trochę ładniejsze(bardziej w mój gust wpadają).
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez Zodiak » 2 lis 2014, o 19:39

Testowałeś LTE? Po wolcie Nexusa z ceną mocno myślę o tym modelu. Wysłałem do nich zapytanie o aktualizację do Lollipop, ciekawe co odpiszą?
Zodiak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2 lis 2014, o 19:34

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez szymanski » 2 lis 2014, o 20:56

będzie filmik ?
szymanski
 
Posty: 5
Dołączył(a): 12 paź 2014, o 13:27

Re: Odp: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » 2 lis 2014, o 21:18

Zodiak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Testowałem lte, śmiga elegancko :)

Filmik będzie jak znajdę chwilę czasu, póki co jestem trochę zarobiony ;/
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez HooCairs » 4 lis 2014, o 18:06

Dla zainteresowanych kupnem, na gearbeście można go kupić za odpowiednio 345$ za 16gb i za 385$ za 32gb z kodem na 105$ "gizmochina", póki co nie jest to niewiadomo jaka okazja, ale chyba i tak taniej go się nigdzie nie dostanie.
Ostatnio edytowano 4 lis 2014, o 18:45 przez HooCairs, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
HooCairs
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 13 wrz 2014, o 20:09
Pochwały: 11

Re: Recenzja Meizu MX4

Postprzez kolakao » 4 lis 2014, o 18:35

Dostanie się u chigona jeśli ktoś jest w stanie poczekać 2 tygodnie. No i jeszcze kupony do tego dochodzą :)
Poza tym masz na myśli chyba 32gb bo 64gb wersji nie ma :(
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama