• Reklama

Recenzja Lenovo K3 Note

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez shayk » niedziela, 17 maja 2015, 20:47

krajan napisał(a):Czy ktos moze mi powiedziec jak dziala mu aero2 z tym tel? W ktory slot trzeba wlozyc karte? Mi dziala masakrycznie wolno internet z aero2. Zastanawiam sie czy trzeba cos ustawic dodatkowo czy po prostu mam cos nie tak z tym tel :(


Bo to z reguły jest wolne dlatego jest darmowe.. Kup virgin za 20 zł i będziesz miał szybki internet.
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
Avatar użytkownika
shayk
VIP
 
Posty: 1871
Dołączył(a): piątek, 4 kwietnia 2014, 14:16
Pochwały: 41

Reklama

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez hitachi139 » niedziela, 17 maja 2015, 21:55

aero2 to bardzo wolny internet ale darmowy. Ja u siebie mam średnio transfer na poziomie 300kbs. Choć maksymalny powinien wynosić 500kbs. Kartę wsadź w slot 3G 900Mhz . Jak ustawić APN wszystko masz na stronie aero2. Pozdrawiam
Co tam Panie w polityce ?Chińczyki trzymają się mocno?
Avatar użytkownika
hitachi139
 
Posty: 118
Dołączył(a): sobota, 10 sierpnia 2013, 17:23
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 4

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez krajan » środa, 20 maja 2015, 01:46

wiem jak działa aero2... Tylko na lenovo k3 note mam istną tragedię. Próbowałem wkładać kartę w jeden i 2 slot. Wpisałem APN "darmowy". Czy macie jeszcze jakieś inne opcje zaznaczone w swoim K3 Note?

Zauważyłem, że w ZTE v987 miałem przy karcie aero2 zawsze albo literkę G albo H (wtedy prędkość była najwyższa) Teraz w K3 Note mam jedynie literę E,

Na pewno problemem nie jest zasięg bo testowałem go w kilku miejscach w Polsce
krajan
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 17 maja 2015, 16:05

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez tpawel » środa, 20 maja 2015, 09:11

E to znaczy EDGE. Musisz ustawić 3g na slocie na którym masz kartę aero2
tpawel
VIP
 
Posty: 1855
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 37

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez krajan » środa, 20 maja 2015, 15:22

a mozesz prosze pomoc jak to zrobic? Karte areo2 mam w slocie nr 1. Ustawiłem jedynie apn
krajan
 
Posty: 3
Dołączył(a): niedziela, 17 maja 2015, 16:05

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez tpawel » środa, 20 maja 2015, 17:13

nie mam lolipopa, u mnie w kk jest w ustawieniach sieci miejsce gdzie można zdefiniować która karta ma działać na usłudze 3g, u ciebie z racji tego ze masz lte pewnie trzeba zdefiniować 3g/4g,
A jaka karta siedzi Ci w slocie 2? jeśli tam masz ustawione 3g/4g to ten drugi slot z automatu przełącza się do 2g (GPRS)
tpawel
VIP
 
Posty: 1855
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 37

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez sadokan2 » sobota, 30 maja 2015, 21:15

Witam!
Jestem posiadaczem owego telefonu od dwóch dni i musze przyznac ze delikatna porażka jeżeli chodzi o soft( 5.0.1 )Zauważyłem następujące błędy:ograniczone możliwości dualsima( np nie można przypisać osobnego dzwonka do poszczególnej karty sim, brak możliwości powiadamiania diodą led o np połączeniach( pomimo, że owa dioda znajduję się na wypoasażeniu telefonu, czujnik zblizeniowy, nie działa dobrze. aby zakończyć rozmowę należy np przyciskiem bocznym uruchomić pulpit i dopiero zakończyć rozmowę...czy ktoś się orientuję, czy idzie wgrać np androida 4.4.2 kitkata( lub jakigoś stabilną wersję androida) do tego telefonu,może to by pomogło na te w sumie szczegóły ale bardzo drażniące..chyba, że czekać na aktualizacje tej wersji androida i ulepszenie wersji dla dualsim...
sadokan2
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 30 maja 2015, 17:17

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 1 czerwca 2015, 11:41

A instalowales AOSP?
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5040
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez wiatr1 » poniedziałek, 1 czerwca 2015, 21:49

@sadokan2
Tu masz zawsze najnowszy , co chwila dokładają poprawki więc idzie w dobrym kierunku - Soft obecnie w wersji tylko CN/EN
"http://www.vibeui.com/vibeui/rom?key=k3%20note"
wiatr1
 
Posty: 76
Dołączył(a): piątek, 12 lipca 2013, 20:06
Pochwały: 3

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez hck » poniedziałek, 22 czerwca 2015, 07:46

Pytania:
1. Ile jest pamięci dla użytkownika do instalacji programów..
2. Czy ekran jest hartowany
3. Czy jest NFC
4. Czy telefon jest zrootowany, a jeśli nie to czy ktoś przed sprzedażą robi takie rzeczy.
5. Czy ten android obsługuje flash.
6. Czy jest opcja zakupu z 32GB pamięci

dzięki
hck
 
Posty: 23
Dołączył(a): sobota, 24 sierpnia 2013, 19:07

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez krystal » czwartek, 25 czerwca 2015, 04:35

krystal
 
Posty: 6
Dołączył(a): czwartek, 11 grudnia 2014, 04:38

Re: Recenzja Lenovo K3 Note

Postprzez pestka772 » środa, 8 lipca 2015, 21:27

W linku wyżej podane jest dual 4G support, jak w praktyce to wygląda ? Bo zależy mi na swobodnej zmianie internetu pomiędzy slotami, już nawet nie musi być lte na dwóch ale żeby chociaż 3G można było przypisać do obydwóch slotów. A i jeszcze czy jakieś bolączki męczą K3 note?
Ogólnie mam dylemat co wybrać:
- Lenovo K3 Note 153,69$
-Lenovo S8 promocja w GearBest 138,99$
- Xiaomi Redmi Note - z tym że już wysprzedane na GraeBest w romocji :( 162,96$
pestka772
AKTYWNY
 
Posty: 202
Dołączył(a): poniedziałek, 6 stycznia 2014, 01:16
Pochwały: 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama