• Reklama

Recenzja Doogee Valencia DG800

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Odp: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez artlow74 » wtorek, 21 października 2014, 00:02

tony45pl napisał(a):
artlow74 napisał(a):Wybacz, że dopytam - piszesz, że z baterią było bardzo krucho. Ja chcę taki telefon kupić synowi i pytanie brzmi czy bateria wytrzyma od wyjścia do szkoły do powrotu po 7-8 godzinach do domu. Chcę mieć pewność że mu w tym czasie nie padnie, oczywiście jeśli nie będzie grał na lekcjach[WINKING FACE]

Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka


W kazdym badz razie, jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to prosze pytać ;) Postaram sie pomoc, poki go jeszcze mam.


Dzięki za szybką odpowiedź. Chętnie skorzystam z Twojej życzliwości i zapytam o trwałość. Jak wygląda dopasowanie tylnej klapki, bo gdzieś czytałem że i to jest problemem i czy trzeba telefon nosić w pełnej zbroi (skórzanym etui) czy wystarczy mu tylko dołączona w wielu sklepach tylna pokrywa?

Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
artlow74
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 27 września 2014, 15:58
Lokalizacja: Nowy Tomysl

Reklama

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez tony45pl » wtorek, 21 października 2014, 01:07

Osobiscie nie nosze go w zadnym etui ani pokrowcu. Jedynie folia na wyswietlaczu. Tylna klapa siedzi ładnie (korzystam z tej BEZ back toucha - bo jest mi zbedny) nic nie trzeszczy, a po przetarciu wyglada jak nowka. Swoją drogą ta klapa bez back toucha jest o wiele ladniejsza, przyjemna w dotyku, a faktura 'diamentowa' sprawia ze pewniej lezy w dloni ;)
tony45pl
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 11 września 2014, 01:08
Pochwały: 1

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez artlow74 » wtorek, 21 października 2014, 08:25

Raz jeszcze dziękuję Ci tony45pl i pozdrawiam.

Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
artlow74
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 27 września 2014, 15:58
Lokalizacja: Nowy Tomysl

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez lechu319 » wtorek, 4 listopada 2014, 22:19

witam
zasadnicze pytanie ,czy bedą dzialac 2 karty sim play o różnych numerach .Maja służyć tylko do rozmów .
lechu319
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 4 listopada 2014, 22:16

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez wpc » wtorek, 4 listopada 2014, 22:33

Dlaczego mają nie działać?
Telefon nie ma wcdma 900mhz, więc tylko możliwość braku netu 3g gdzieś dalej.
Avatar użytkownika
wpc
 
Posty: 195
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 13:19
Lokalizacja: scyzoryk
Pochwały: 10

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez nota » poniedziałek, 1 grudnia 2014, 00:02

WAŻNE

Rozwiązałem problem baterii w DG800.
Znikała mi jak szalona (max 1 dzien). Jest to spowodowane przez funkcje Back Touch - nie może być wyłaczona!
Trzeba ja włączyć i powyłączać wszystkie jej funkcje:
-long press
-click
-double click
-double click to open aplication
to pomaga na 100%

Opcje znajdziecie w:

ustawienia -> Back Touch

PS.
Przepraszam za brak polskich znakow. /jak jakis mod moze poprawic to bede wdzieczny/

Autor postu otrzymał pochwałę
nota
 
Posty: 17
Dołączył(a): wtorek, 13 maja 2014, 20:52
Pochwały: 1

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez XdtgS » czwartek, 4 grudnia 2014, 12:26

Witam! Zamierzam kupić ten telefon z tego źródła:
http://www.dx.com/p/presale-doogee-vale ... IAmA8lBvDc

I mam kilka pytań w związku z tym że byłby to mój pierwszy tego typu zakup.
-Jaka jest mniej więcej trwałość takich telefonów?
-Jak wygląda sprawa gwarancji?
-Czy ktoś już zamawiał takie telefony przez dx.com?
-Czy do max 400 zł to jest na pewno najlepszy telefon z takimi parametrami? Czy jest może opcja na coś lepszego czy bardziej sprawdzonego?
-Wyczytałem, że bateria słabo trzyma, a dźwięk jest cichy ale jestem przyzwyczajony (Wcześniej miałem Alcatela pop C7) tak więc to chyba nie jest tragedia.

Pozdrawiam
XdtgS
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 4 grudnia 2014, 12:19

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez bartazzz » czwartek, 4 grudnia 2014, 15:24

kup sobei na ali. Będziesz miał przynajmniej ochronę kupującego
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5040
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez XdtgS » czwartek, 4 grudnia 2014, 15:43

Na alibaba.com? Tylko że tutaj jest następujący problem, po 1 większość wyłącznie sprzedaż hurtowa, a dwa koszty przesyłki. Dlatego właśnie chciałbym zamówić z tego serwisu który podałem tym bardziej że jest tam paypal.

Ewentualnie może przez ebay.com będzie lepiej? Widze ze tam jest dosyć sporo tych telefonów za ta samą cenę.
XdtgS
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 4 grudnia 2014, 12:19

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez bartazzz » czwartek, 4 grudnia 2014, 17:24

na aliexpress
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5040
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez XdtgS » czwartek, 4 grudnia 2014, 17:40

Aaa no fakt, ale niestety tam znów czas przesyłki jest do nawet 60 dni..
A i jeszcze jedno pytanie, to jest losowe czy trzeba będzie dopłacić za oclenie, jak to wygląda dokładnie? Bo nie uśmiecha mi się nagle np 100 zł jeszcze dopłacać..
XdtgS
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 4 grudnia 2014, 12:19

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez miryn » piątek, 19 grudnia 2014, 23:06

Cześć, a ja zauważyłem że na klawiaturce która się wyświetla przy pisaniu sms nie ma znaczka "enter" tylko znaczek uśmieszków, czy da się coś z tym zrobić?
Ale w pisaniu przypomnień znaczek enter jest.
Dziwna sprawa.
A tak po za tym telefonik fajny.
miryn
 
Posty: 1
Dołączył(a): piątek, 19 grudnia 2014, 22:58

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama