• Reklama

Recenzja Doogee Valencia DG800

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez Ultra... » środa, 30 lipca 2014, 13:46

adamg89 napisał(a):Telefon bardzo fajny i zaczynam rozważać jego zakup ale nie wiem gdzie go zamówić czy na ali czy szukać gdzieś indziej...

Proszę bardzo, masz go tu na forum w przyzwoitej cenie od samego marxxa :-> :
sprzedam-doogee-dg800-valencia-t10134.html
Avatar użytkownika
Ultra...
 
Posty: 60
Dołączył(a): poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:43
Pochwały: 1

Reklama

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez maćq » środa, 13 sierpnia 2014, 22:47

Chciałem tylko sprostować, że ten telefon ma aparat 8 Mpx który jest interpolowany do 13.
maćq
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 17 czerwca 2014, 12:31

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez Zender » niedziela, 31 sierpnia 2014, 11:22

Zastanawiam sie nad zakupem tego telefonu.
Nie umiem wgrywac romów , dla mnie to czarna magia i raczej nie poradze sobie z tym nawet korzystajac z poradnikow.
W zawiazku z tym mam kilka pytan:

1.Czy telefon jest dobrze spolszczony na orginalnym romie ? Da sie go uzywac bez wgrywania innych romów.
2. Co z 3G? Niby jest WCDMA 2100 ?
3.Czy dobrze zrozumialem ze jest aktualizacja na niego do Androida 4.4. KitKat ? Da sie to zrobić przez WiFi ?

Może to banalne pytania , ale to bedzie pierwszy zakup chinczyka , a naczytalem sie ze zawsze sa słabo spolszczone i zawsze trzeba wgrywac nowe romy...
Zender
 
Posty: 9
Dołączył(a): wtorek, 19 sierpnia 2014, 13:38

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez wpc » niedziela, 31 sierpnia 2014, 12:59

1.jest dobrze spolszczony, można używać
2. WCDMA działa na 2100
3. KitKat jest już zainstalowany
Avatar użytkownika
wpc
 
Posty: 195
Dołączył(a): sobota, 11 maja 2013, 13:19
Lokalizacja: scyzoryk
Pochwały: 10

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez marx » niedziela, 31 sierpnia 2014, 13:47

spolszczenie jest na poziomie telefonów takich jak overmax, pentagram czy myphone.
marx
Administrator
 
Posty: 5984
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez Zender » niedziela, 31 sierpnia 2014, 13:59

Czyli dobre czy raczej kiepskie ?
Zender
 
Posty: 9
Dołączył(a): wtorek, 19 sierpnia 2014, 13:38

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez marx » niedziela, 31 sierpnia 2014, 17:59

dobre
marx
Administrator
 
Posty: 5984
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez wacie72 » poniedziałek, 13 października 2014, 19:05

Odgrzewam kotleta ale telefonik wydaje mi się fajny.
Możecie powiedzieć coś więcej o batetii , jak to wygląda z perspektywy kilku miesięcy użytkowania ?
Avatar użytkownika
wacie72
AKTYWNY
 
Posty: 706
Dołączył(a): niedziela, 18 maja 2014, 15:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 33

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez bloomkvist » czwartek, 16 października 2014, 23:29

A jak wyglafa sprawa z podzialem pamieci? Na instalowanie aplikacji dostepna jest cala pamiec telefonu? W UmiC1 mam tak, ze calosc co zostala po instalacji systemu mogecprzeznaczyc na instaliwanie aplikacji.
UMI C1 już u mnie :)
Avatar użytkownika
bloomkvist
 
Posty: 15
Dołączył(a): niedziela, 17 sierpnia 2014, 18:23
Pochwały: 1

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez tony45pl » poniedziałek, 20 października 2014, 19:28

bloomkvist napisał(a):A jak wyglafa sprawa z podzialem pamieci? Na instalowanie aplikacji dostepna jest cala pamiec telefonu? W UmiC1 mam tak, ze calosc co zostala po instalacji systemu mogecprzeznaczyc na instaliwanie aplikacji.


Z poziomu telefonu (ze stockowego managera plikow) mam dostep do ~3gb pamieci wewnetrznej. Przez Airdroid mam dodatkowo dostep do partycji systemowej gdzie jest 955mb/3,3gb. Ale z pamieci wewnetrznej telefonu malo co korzystam, w zupelnosci mi wystarcza karta sd 16gb. Co do baterii, na poczatku bylo krucho, bardzo krucho, ale po miesiacu uzytkowania na najnowszym stockowym romie z Sierpnia mam wrazenie ze bateria wytrzymuje duzo dluzej... chocby wczoraj czytalem ebooka na nim, zaczalem przy 99%, a po 6h bez przerwy bylo jeszcze 30% baterii(wyłączone wifi i dane)

Bateria szybko sie rozladowuje przy grach, ale to raczej normalne... i przy korzystaniu z wifi (kilka godzin i tak wytrzymuje). Nie mam porownania do innych smarphonow, gdyz ten Doogee jest moim pierwszym na Androidzie, a porownanie do nokii e51 mija sie z celem.

Co mnie w telefonie najbardziej irytuje :

- 2-Punktowy 'multi touch' : po pierwsze jest niedokladny, czesto zamiast cofania wpisanego tekstu klika mi w 'M' mimo ze klikam bezposrednio w cofanie. Dodatkowo jeśli w orientacji pionowej dotknie sie ekran równolegle w poziomie, to głupieje i odbiera to jakbys dotykal ekran pomiędzy tymi punktami. Ciezko mi okreslic... wiec screeny.

Spoiler:


Obie linie powinny byc pionowe, gdyz palcami mazalem z góry na dół. Im blizej siebie tym bardziej sie gubi.

- Wejscie AUX/jakość odtwarzanej muzyki przez słuchawki : Muzyka gra STRASZNIE cicho nawet na dobrych słuchawkach. Do tego jak podgłośni sie na max to zaczyna harczec mimo ze dalej jest to duzo ponizej głośności przy której takie cos powinno miec miejsce. Wgrałem tez Viper4Android, da sie nim wzmocnic sygnał, ale i to tylko powoduje ze dzwiek zaczyna sie zniekształcać jeszcze bardziej. Moja 5cio letnia nokia e51 gra o wiele glosniej i o niebo lepiej.

Autor postu otrzymał pochwałę
tony45pl
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 11 września 2014, 01:08
Pochwały: 1

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez artlow74 » poniedziałek, 20 października 2014, 22:35

Wybacz, że dopytam - piszesz, że z baterią było bardzo krucho. Ja chcę taki telefon kupić synowi i pytanie brzmi czy bateria wytrzyma od wyjścia do szkoły do powrotu po 7-8 godzinach do domu. Chcę mieć pewność że mu w tym czasie nie padnie, oczywiście jeśli nie będzie grał na lekcjach[WINKING FACE]

Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
artlow74
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 27 września 2014, 15:58
Lokalizacja: Nowy Tomysl

Re: Recenzja Doogee Valencia DG800

Postprzez tony45pl » poniedziałek, 20 października 2014, 23:11

artlow74 napisał(a):Wybacz, że dopytam - piszesz, że z baterią było bardzo krucho. Ja chcę taki telefon kupić synowi i pytanie brzmi czy bateria wytrzyma od wyjścia do szkoły do powrotu po 7-8 godzinach do domu. Chcę mieć pewność że mu w tym czasie nie padnie, oczywiście jeśli nie będzie grał na lekcjach[WINKING FACE]

Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka


Krucho było bo katowałem telefon ostro, wiadomo, nowa zabawka. A co do tego czy wytrzyma ~8h... pokusze sie o stwierdzenie że Tak, o ile oczywiscie Syn nie bedzie całymi lekcjami surfował po internecie/grał. Tak jak napisałem w poscie wyżej, ostatnio mi wytrzymuje 'maratony' czytania po 6h i jeszcze baterii zostaje. Czyli ekran sam w sobie az tak baterii nie katuje. Ale sam nie wiem czy poleciłbym ten telefon dla nastolatka... ze wzgledu na ten ekran dotykowy - dzieciaki smsuja ... i to duzo.. chociaz w orientacji poziomej akurat pisze sie OK.

W kazdym badz razie, jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to prosze pytać ;) Postaram sie pomoc, poki go jeszcze mam.
tony45pl
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 11 września 2014, 01:08
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama