• Reklama

Recenzja Asus Zenfone 5

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez marx » 1 lip 2014, o 12:14

Problemy techniczne, Romy itp w dziale asusa asus-f145.html
marx
Administrator
 
Posty: 6220
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 200

Reklama

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez przemek279 » 1 lip 2014, o 19:22

Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc pasowałoby się przywitać. Witam wszystkie Panie i Panów :P A teraz do rzeczy, przymierzam się do kupn Asus'a Zenfone 5 i wczoraj natrafiłem na niezłą okazję u Hongkong Goldway http://goo.gl/K0Cs2t Sprzedawca jest raczej sprawdzony i widziałem na forum informacje, że podobno wysyła nawet telefony pocztą Holenderską co pozwala uniknąć zapłacenia VAT'u. Tylko, że nie jestem pewien czy telefon jest oryginalny. W stan wątpliwości wprowadza mnie już sam początek opisu gdzie piszę:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
i nie wiem czy to zwykła literówka czy to jakaś podrobiona marka Asus'a? Koleją, rzeczą, która skłoniła mnie do zastanowienia się nad kupnem tego telefonu jest informacja w opisie wersji telefonu sprzedawanego na tej aukcji gdzie piszę, że telefon posiada system
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
A przecież Asus Zenfone już na start ma Androida 4.3 i to w dodatku z nakładką ZenUI o której w opisie nie jest nic napisane. Następną rzeczą, która mnie niepokoi są błędne wymiary i waga telefonu podana w tabelce ze specyfikacją. Nie dopatrzyłem się również, aby sprzedawca pokazywał na chociaż jednym zdjęciu pudełko telefonu. Moje zainteresowanie przyciągnęła także wyróżniona na kolor czerwony nazwa modelu w
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
w wierszu "Model" otóż nie pisze tam nic, że jest to Asus, a w kilku losowo sprawdzonych przeze mnie aukcjach sprzedawca ten w tej komórce oprócz modelu wpisuje także producenta. To chyba tyle, trochę się napisałem, ale mam nadzieje, że komuś zechce się to przeczytać i rozwieje moje wątpliwości w końcu była by okazja kupić ten telefon 100zł taniej. Ale z drugiej strony lepiej dopłacić i mieć pewniaka z antelife.com http://goo.gl/cx6MGt
Pozdrawiam
przemek279
 
Posty: 41
Dołączył(a): 1 lip 2014, o 18:05
Pochwały: 1

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez HDe » 4 lip 2014, o 16:17

przemek279 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
i nie wiem czy to zwykła literówka czy to jakaś podrobiona marka Asus'a? Koleją, rzeczą, która skłoniła mnie do zastanowienia się nad kupnem tego telefonu jest informacja w opisie wersji telefonu sprzedawanego na tej aukcji gdzie piszę, że telefon posiada system
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
A przecież Asus Zenfone już na start ma Androida 4.3 i to w dodatku z nakładką ZenUI o której w opisie nie jest nic napisane. Następną rzeczą, która mnie niepokoi są błędne wymiary i waga telefonu podana w tabelce ze specyfikacją. Nie dopatrzyłem się również, aby sprzedawca pokazywał na chociaż jednym zdjęciu pudełko telefonu. Moje zainteresowanie przyciągnęła także wyróżniona na kolor czerwony nazwa modelu w
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
w wierszu "Model" otóż nie pisze tam nic, że jest to Asus, a w kilku losowo sprawdzonych przeze mnie aukcjach sprzedawca ten w tej komórce oprócz modelu wpisuje także producenta. To chyba tyle, trochę się napisałem, ale mam nadzieje, że komuś zechce się to przeczytać i rozwieje moje wątpliwości w końcu była by okazja kupić ten telefon 100zł taniej. Ale z drugiej strony lepiej dopłacić i mieć pewniaka z antelife.com http://goo.gl/cx6MGt
Pozdrawiam



Rozmowa z Goldway:
Lane ***
2014-07-04 06:00:45
Asus is international brand, our license is still doing approval. if we add asus, link will be removed now. so removed asus in the link
Lane ***
2014-07-04 05:59:12
yes, it's original Asus Zenfone 5, it's chinese version and install www firmware with multi-language
HDe
 
Posty: 38
Dołączył(a): 27 cze 2014, o 23:28
Pochwały: 2

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez Gravis » 13 lip 2014, o 15:41

Zapewne na forum jest już więcej użytkowników telefonu - prosiłbym o więcej opinii ;)
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2265
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 10:32
Pochwały: 25

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez fake4r » 13 lip 2014, o 15:43

Ja również, bo przymierzam się do przesiadki na zenfona.
Bardzo proszę o jakieś nowe info w jego sprawie, czy coś może się ujawnia po dłuższym użytkowaniu jakieś wady, a może i zalety ?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5803
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 198

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez Gravis » 13 lip 2014, o 16:09

Właśnie zastanawia mnie ZTE Red Bull V5 i ten Asus Zenfone 5 ..
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2265
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 10:32
Pochwały: 25

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez stifler959 » 13 lip 2014, o 18:42

U mnie od czasu recenzji wszystko śmiga wyśmienicie :) jestem bardzo zadowolony. System wali na głowę wszystkie poprzednie moje telefony. A i nie było jeszcze apki z Google Play zeby mi nie działała
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): 28 sty 2013, o 22:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez adamson » 13 lip 2014, o 19:05

Oprócz FB po aktualizacji :mrgreen: ale support asusa zaraz to poprawił. :-)
Avatar użytkownika
adamson
AKTYWNY
 
Posty: 310
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 12:56
Pochwały: 10

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez stifler959 » 13 lip 2014, o 19:07

Fakt ;)
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): 28 sty 2013, o 22:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez Wilier » 15 lip 2014, o 23:52

zamówiłem wczoraj, dam znać za jakieś 10 dni :)
Wilier
 
Posty: 20
Dołączył(a): 19 sty 2014, o 15:40

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez eject » 5 sie 2014, o 19:14

działa na nim aero2?
Avatar użytkownika
eject
AKTYWNY
 
Posty: 280
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 16:20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 2

Re: Recenzja Asus Zenfone 5

Postprzez picapau » 5 sie 2014, o 19:27

picapau
 
Posty: 151
Dołączył(a): 4 lip 2014, o 00:47
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości