• Reklama

Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego soft

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego soft

Postprzez nukkerrs » sobota, 5 września 2015, 18:25

Witam!
Kilka dni temu stałem się posiadaczem telefonu x-bo v11, zakupionego na aliexpress.
Jego specyfikacja:(sprawdzona za pomocą CPU-Z)
cpu MediaTek MT6572 2xARM Cortex-A7 @ 1.20 GHz
gpu Mali-400 MP
ram 2048 MB
Zakładka System w CPU-Z pokazuje następujące informacje:
Android version : 4.4.2; API Level - 19; Build ID : S9_72KK_KK_3G_EMMC_32_4_XX_V43_X-BO V11 ;Root acces : no (inna aplikacja pokazuje, że telefon jest "rooted")

Chciałbym dowiedzieć się, czy jest możliwość jego zaktualizowania do wersji 5.1 lollipop lub nowszy, jeśli tak, to proszę o pomoc :)
link do aukcji: http://www.aliexpress.com/item/LTE-FDD- ... 9822.html; telefon nie posiada niestety deklarowanych ośmiu rdzeni oraz bateria jest słabsza niż w specyfikacji :/
plus to, że aparat robi straszne zdjęcia, posiada 2 opcje rozdzielczości - 1 i 13mpx, przy czym nie ma różnicy pomiędzy tymi dwoma ustawieniami, nie wiem czy coś z tym da się zrobić ;/
nukkerrs
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 5 września 2015, 18:19
Lokalizacja: Śląskie

Reklama

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez lokalizator » sobota, 5 września 2015, 19:00

Tak z ciekawości, bo strona się nie otwiera, to ile zapłaciłeś za to cudo?
lokalizator
 
Posty: 143
Dołączył(a): poniedziałek, 2 czerwca 2014, 11:34
Pochwały: 3

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez nukkerrs » sobota, 5 września 2015, 19:03

http://www.aliexpress.com/item/Original ... 5,201409_1 tu jest link do innej aukcji, telefon kupił mi mój ojciec, około 80 $ wyszło, +-10$.
nukkerrs
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 5 września 2015, 18:19
Lokalizacja: Śląskie

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez TLasky » niedziela, 6 września 2015, 02:09

Coś mi się nie widzi 2 GB rammu w tej cenie... ściągnij Antutu X, to może się dowiesz co naprawdę siedzi w środku.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez nukkerrs » niedziela, 6 września 2015, 20:06

Sprawdziłem tą aplikacją (Atutu Benchmark), wszystko się zgadza, procesor, ram, gpu. W teście tej aplikacji telefon uzyskał 28333 punktów
nukkerrs
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 5 września 2015, 18:19
Lokalizacja: Śląskie

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez TLasky » niedziela, 6 września 2015, 23:37

Sprawdziłeś Antutu czy Antutu X? Tego drugiego nie znajdziesz w sklepie Play, musisz ściągnąć z neta i ściągnąć/wgrać ręcznie do telefonu.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez szymi » poniedziałek, 7 września 2015, 00:05

na twoim miejscu ja zamiast szukać softu pakowałbym ten szmelc i walczył z kitajcem o zwrot pieniędzy, no chyba że już po ptakach
szymi
VIP
 
Posty: 1017
Dołączył(a): piątek, 6 czerwca 2014, 22:13
Pochwały: 69
Ostrzeżenia: 1

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez TLasky » poniedziałek, 7 września 2015, 00:12

Właśnie do tego wniosku go prowadzę, ale chyba lepiej żeby przekonał się sam i naocznie, bo potem będzie się wściekał, że dissuję jego hiper maszynę za 80$... nukkerss obawiam się, że w środku znajdziesz może max. 512 mb RAMM i aparat 1,3 MPix, bo kupiłeś typowy chiński składak dla ludzi, którzy wierzą w cuda... ważne jest tu pytanie Szymiego czy potwierdziłeś odbiór przedmiotu, bo jeśli tak to ciężko będzie coś wywalczyć :-/.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez ddr » poniedziałek, 7 września 2015, 00:13

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
Full refund bez odsyłania jeżeli nie zdążył zaakceptować.
Tyle w temacie.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez nukkerrs » poniedziałek, 7 września 2015, 14:14

Zainstalowałem tą aplikację w wersji X, otwarłem i gdy klikam start, to każe mi zainstalować tego normalnego, którego już mam. Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo tą zwykłą wersję ale nic się nie zmieniło, cały czas ten sam komunikat. Test zrobiłem(tą zwykłą wersją) i nic w wyświetlanej specyfikacji się nie zmieniło.
nukkerrs
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 5 września 2015, 18:19
Lokalizacja: Śląskie

Re: Pytanie: x-bo v11 czy istnieje możliwość wgrania nowego

Postprzez 40rozbojnik » poniedziałek, 7 września 2015, 16:57

Fake i tyle. O nowym czy w ogóle o jakimkolwiek sofcie do tego wynalazku można zapomnieć - nie mówiąc już o specyfikacji, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Czy potwierdziłeś odbiór towaru? Jeśli tak to po ptakach, jak nie otwieraj spór.

Wysłane z mojego UMI ZERO
Avatar użytkownika
40rozbojnik
 
Posty: 186
Dołączył(a): poniedziałek, 2 lutego 2015, 12:05
Pochwały: 7


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama