• Reklama

Prośba o opinie o Cubot s600

Cubot One, Cubot C11, Cubot P9, Cubot GT99 , Cubot GT72

Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez maxxtom » środa, 25 maja 2016, 21:13

Na dniach zamierzam kupić sobie Cubota s600, ale mało jest o nim informacji. Ma go może któryś z forumowiczów? Zależy mi na informacji o zasięgu, rozmowach i gps. Poznałbym też informacje o możliwych wadach. Na banggood czytałem, że komuś przestał działać po jednym dniu i pomogło dopiero wyjęcie i wsadzenie karty sim.
maxxtom
 
Posty: 32
Dołączył(a): niedziela, 19 lipca 2015, 23:10
Pochwały: 1

Reklama

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez muszyna2 » wtorek, 20 września 2016, 10:18

Telefonik użytkuje żona od dwóch dni. Jak na razie wszystko ok. Kolor złoty prezentuje się bardzo elegancko. Bardzo solidna obudowa nie ma co tu trzeszczeć. Telefonik ciężki i długi(na wysokość wielkość mojego lg g3) ale poręczny. Rozmowy w obie strony ok. Bardzo ładny ekran, kolory, kontrast itd. Bat na razie trudno powiedzieć ale myślę że przy średnim użytkowaniu( kilka rozmów, wi-fi, komunikator, jakieś proste gry typu słowotok) powinien dwa dni wytrzymać. Telefon szybki nie grzeje się ale też nie ma za bardzo z czego :). Fajny aparat jak na chińczyka to jest naprawdę ok. Ma dość szeroki kont. Co mi się nie podoba to brak wybudzania z dwu kliku jak to jest w lg czy innych chińczykach i coś ciągle zabija whatsapp i na razie nie mogę dojść jak go ustawić żeby działał w tle. Tak samo głośnik mógł by być głośniejszy. Gps nie testowałem jeszcze a skanera żona nie chce używać. Generalnie jak za 85$ myślę że warto i ciężko będzie w tej cenie kupić coś tak eleganckiego. Zobaczymy co będzie za miesiąc i więcej. W razie pytań chętnie odpowiem. Pozdrawiam
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): piątek, 16 sierpnia 2013, 12:23
Pochwały: 2

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez slaweek » wtorek, 11 października 2016, 16:59

Witam, proszę o pomoc a mianowicie kupiłęm ten telefon od kolegi z forum i po włożeniu karty nie mogę się dodzwonić i wywala mi komunikat o i niezarejestrowaniu w sieci. Na starym samusngu s3 jest wszystko ok.
slaweek
 
Posty: 12
Dołączył(a): czwartek, 28 maja 2015, 13:20

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez muszyna2 » wtorek, 11 października 2016, 18:19

slaweek napisał(a):Witam, proszę o pomoc a mianowicie kupiłęm ten telefon od kolegi z forum i po włożeniu karty nie mogę się dodzwonić i wywala mi komunikat o i niezarejestrowaniu w sieci. Na starym samusngu s3 jest wszystko ok.


Sprawdź z ciekawości inną kartę.
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): piątek, 16 sierpnia 2013, 12:23
Pochwały: 2

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez Sunsu22 » środa, 12 października 2016, 18:49

@muszyna2

Używałeś może gps? Daję radę czy gubi, zawiesza się?
Da się używać telefonu w słońcu czy jasność za słaba?
Jak z jasnością diody doświetlającej/latarki?
Zauważyłeś jakieś wady po niecałym miesiącu używania?

Dzięki :-P
Sunsu22
 
Posty: 10
Dołączył(a): niedziela, 17 listopada 2013, 18:42

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez muszyna2 » środa, 12 października 2016, 19:59

Do nawigacji się nie nadaje. Nie chce mi się z tym walczyć całe szczęście żona nie korzysta z gps. Wyświetlacz jasny w słońcu nie ma z nim problemów. Dioda jako latarka jest ok ale w lg g3 jest jaśniej. Bat przy dość intensywnym użytkowaniu potrafi wytrzymać dwa dni więc naprawdę spoko. Żona jest naprawdę zadowolona. Jakość rozmów bardzo dobra. Zasięg trzyma ok. Wi-Fi ok. Telefon ogólnie się podoba. Dla kogoś kto nie zamierza bawić się gps mogę polecić. Jakość obudowy pierwsza klasa. Jest ciężki i to każdy od razu zauważa. Myślę że w kwocie 80-90$ warto ten telefonik kupić.
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): piątek, 16 sierpnia 2013, 12:23
Pochwały: 2

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez slaweek » czwartek, 13 października 2016, 05:29

muszyna2 napisał(a):
slaweek napisał(a):Witam, proszę o pomoc a mianowicie kupiłęm ten telefon od kolegi z forum i po włożeniu karty nie mogę się dodzwonić i wywala mi komunikat o i niezarejestrowaniu w sieci. Na starym samusngu s3 jest wszystko ok.


Sprawdź z ciekawości inną kartę.

Coś jest nie tak bo jak jestem w mieście to loguje się w siec. Jak tylko poza to gubi zasieg i brak sieci. Jak ręcznie ustawię preferowana sieć 2g to mi łapie zasięg.
slaweek
 
Posty: 12
Dołączył(a): czwartek, 28 maja 2015, 13:20

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez mp3playerfan » piątek, 14 października 2016, 19:12

Jaki problem masz z GPS?
U mnie smiga bez problemu. Fixa lapie w kilka sekund. Jesli chodzi o dokladnosc tez nie jest zle w stosunku do LG F60.
Bateria max 1 dzien w moich warunkach(lte,wifi, spotify, youtube z przyciemnionym ekranem 2h blototh) wiec szalu nie robi.
Jakosc dzwieku na sluchawkach bardzo dobra.
Nie podoba mi sie ze ta dioda powiadomien slabo swieci jak nie jest ciemno oraz ze nie mozna kupic normalnego etui silikonowego bo to ktore jest w zestawie jest twarde i sliskie. Zdjecia i filmy na ISO100 daja rade. Powyzej masakra ale to chyba normalne.
mp3playerfan
 
Posty: 7
Dołączył(a): sobota, 3 września 2016, 16:09

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez muszyna2 » piątek, 14 października 2016, 19:54

mp3playerfan napisał(a):Jaki problem masz z GPS?
U mnie smiga bez problemu. Fixa lapie w kilka sekund. Jesli chodzi o dokladnosc tez nie jest zle w stosunku do LG F60.
Bateria max 1 dzien w moich warunkach(lte,wifi, spotify, youtube z przyciemnionym ekranem 2h blototh) wiec szalu nie robi.
Jakosc dzwieku na sluchawkach bardzo dobra.
Nie podoba mi sie ze ta dioda powiadomien slabo swieci jak nie jest ciemno oraz ze nie mozna kupic normalnego etui silikonowego bo to ktore jest w zestawie jest twarde i sliskie. Zdjecia i filmy na ISO100 daja rade. Powyzej masakra ale to chyba normalne.


Włączam gps i nie widzi ani jednego satelity. Może to kwestia jakiś ustawień? Dioda powiadomień nie wiem czemu nie działa z whatsapp. Co do bat to lte, wi-fi, komunikatory, fb trochę rozmów jakieś proste gry i to daje te dwa dni więc nie jest źle. Wyświetlacz ustawiony na automatyczne podświetlenie.

Może coś podpowiesz w sprawie gps?
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): piątek, 16 sierpnia 2013, 12:23
Pochwały: 2

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez mp3playerfan » piątek, 14 października 2016, 20:25

Z tym GPSem ciezko powiedziec. Na poczatek reset to default. Masz najnowszy system?
Ja pobralem najnowsze updaty.
Ale tez moze byc cos uwalone z GPSem. Ja tak mialem z LG F60 i wymienili mi plyte. A nawet po wymianie plyty rozlaczalo.
Mozesz ew sofcikiem MTK Engee nering mode potestowac i zobaczyc czy nie da sie czegos poprawic.
Ja np jak potrzebuje to ustawiam sobie za pomoca tego programu LTE na sztywno bo na moim zadupiu sie przelacza na 3G.
mp3playerfan
 
Posty: 7
Dołączył(a): sobota, 3 września 2016, 16:09

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez SferisPL » środa, 19 października 2016, 12:58

Cześć
Tak się składa, że mieliśmy ten telefon w swojej ofercie. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, okazało się też że telefon ma tackę na 3 karty, 2 X SIM + microSD.
Tutaj macie naszą recenzję PL https://www.youtube.com/watch?v=cUucqWcr4DI
SferisPL
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 19 października 2016, 12:44

Re: Prośba o opinie o Cubot s600

Postprzez mp3playerfan » poniedziałek, 24 października 2016, 11:34

A jak długo wytrzymuje Wam bateria?
Bo w sumie jeden dzień na 2700Mah to jeden dzień to trochę mało.
U mnie zużycie w trybie gotowości pokazuje prawie tyle samo ile inna aktywność.
Ile u Was procentowo zjada tryb gotowości? ( włączone wifi albo LTE, synchronizacja maila i kontaktów )
mp3playerfan
 
Posty: 7
Dołączył(a): sobota, 3 września 2016, 16:09

Następna strona

Powrót do Cubot



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama