• Reklama

Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez fake4r » 17 lis 2015, o 11:57

Temat o produktach z JD, co udało wam się kupić na promocjach.
Jaka jest opinia na temat danego produktu, krótki opis, wklejajcie również zdjęcie jak i link do sklepu z daną rzeczą.
Jedynie posty z mini recenzją/opisem/oceną, zbędna dyskusja będzie usuwana, więc proszę nie offtopować...

To zacznę może.
Hub USB http://en.jd.com/product/4-Port-USB-2-0 ... 20123.html
Zaraz po podłączeniu zaczęła mrugać jedna z diod i po chwili już nie świeciła w ogóle.
Prędkość odczytu z pendriva też bardzo słaba ok 700KB/s.
Może trafiłem na felerny egzemplarz? Nie wiem.
Moja ocena: NEGATYWNA


Hub USB nr 2 http://en.jd.com/product/USB-2-0-4-Port ... 21351.html
Ten okazał się lepszy, prędkości w normie jak na USB 2.0.
Ogólnie nie ma się do czego za bardzo przyczepić, może jedynie tyle że gdy włączymy przyciskiem któryś port to podświetlenie przebija na wszystkie.
Nie ukrywam że wolałem ten pierwszy pod względem wyglądu.
Moja ocena: POZYTYWNA
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5893
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Reklama

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez night95 » 17 lis 2015, o 12:30

No to ja drugi, dzisiaj dotarła do mnie pierwsza partia paczek.
1. Kabel micro USB. http://en.jd.com/product/3-2Ft-Luxury-Micro-USB2-0-Charging-Cable-Sync-Data-Cable-For-OnePlus-2-Xiaomi-Redmi-Note-2-MEIZU-M2-Note-Doogee-Lenovo_771650.html
W sumie był to głównie zapychacz, Co do wykonania, dość twarde plastikowe obudowy wtyczek, sam kabel wydaje się być zrobiony z w miarę dobrej gumy no ale o jakości się dopiero przekonam po tym jak długo wytrzyma.
Ocena : 7/10
Obrazek

2.Obudowa plastikowa do Letv x600 http://en.jd.com/product/New-Arrival-Ultra-thin-back-cover-case-For-Letv-One-Le-1-X600-caseFor-Letv-One-Le-1-X600-case-with-free-shipping_745958.html
Całkiem przyjemny w dotyku plastik, sprawia wrażenie trochę jak by był zamszowy, w miarę giętki, telefonu jeszcze nie mam więc nie mam jak sprawdzić czy dobrze spasowany.
Ocena : 10/10
Obrazek

3.Kabel przejściówka z USB typ C na micro USB. http://en.jd.com/product/1M-USB-3-1-Type-C-Male-Connector-to-Micro-USB-Cable-Data-Converter-For-Macbook-12-Oneplus-2-Letv-Phone-Nokia-N1-tablet_781267.html
Sprawia wrażenie naprawdę solidnego, dość twardy ale giętki, aluminiowe końcówki, ogólnie nie spodziewałem się takiej jakości wykonania.
Ocena : 10/10
Obrazek

4.Adapter micro USB do USB typ C. http://en.jd.com/product/USB-3-1-Type-C-Male-to-5Pin-Micro-USB-Female-Converter-Adapter-for-One-Plus-2-Meizu-Pro-5-Letv-1-Nokia-N1-Macbook-Air-Xiaomi-4c_782665.html
Też dość solidnie wykonane, identyczne jak końcówki z kabla powyżej, aluminiowa obudowa w środku oblane plastikiem, całkiem ładne zobaczymy jak z wytrzymałością.
Ocena : 10/10
Obrazek

5. Szkło hartowane do Letv x600. http://en.jd.com/product/New-Arrival-9H-Surface-Hardness-2-5D-Explosion-proof-for-Letv-One-Le1-X600-Tempered-Glass-Film-Screen-Protector_762927.html
Szkło jak szkło, 2,5D przyszło w całości ze ściereczkami i klejem do ściągania zanieczyszczeń, i na razie nic więcej powiedzieć o nim nie mogę. (fora powyżej z obudową)
Ocena : Jeszcze nie wiadomo :D

6.USB 3.0 Hub http://en.jd.com/product/4-Port-High-Speed-USB-3-0-HUB-Charger-Sync-Expansion-Power-Adapter-5G-Mbps-Max_669995.html
Plastikowa zabawka aczkolwiek spełnia swoje zadanie, faktycznie 3.0 i działa jak należy,
Ocena : 8/10
Obrazek

No i na dzień dzisiejszy to tyle co mi przyszło. Podsumowując wszystko się opłacało bo było za free :D natomiast gdyby kupować te rzeczy bez kuponów to niektóre ceny nieco wyższe niż na Aliexpress :)

Co do Hubów USB z postu powyżej kolegi fake4r, od 2 lat używam huba takiego jak z pierwszego linku z tym że na 7 wejść, z zewnętrznym zasilaniem chwilę to działało, ale ogólnie jeśli jest wpięte więcej niż 2,3 rzeczy to już gubi dane, rozłącza urządzenia i po prostu nie działa, diody świecą ale psują się wyłączniki :D ogólnie nie polecam ;) (fake4r pierwszy jest faktycznie ładniejszy, przełóż bebechy zrób składaka i może coś z tego będzie :D )
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1076
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez swiezak82 » 17 lis 2015, o 13:33

Pkt 4 adapter do USB c. Albo mam jakiś trafiony albo wszystkie będą trafione.
Po podłączeniu ładowarki do telefonu wyświetla się taki komunikat.
Obrazek
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1264
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 49

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez fake4r » 17 lis 2015, o 16:09

Karta microSD OV 32GB http://en.jd.com/product/738300.html
Test na hubie usb 3.0 podpiętym do PCI usb 3.0, czytnik kart najzwyklejszy chiński
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5893
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez basa » 17 lis 2015, o 20:19

Bedzie bez linków bo znow cos padlo na jd i nie moge wejsc na konto by sprawdzić ale myśl że łatwo rzeczy wyszukać.

1. Etui do ipada mini , pasuje idealnie ma wszystkie wyciecia wraz z wycieciem z tylu dla nowej generacji miniaków i co najwazniejsze ma magnesy wiec dziala funkcja wybudzania po otwarciu. Dalem 0,89 USD wyglada solidnie ale wiem bo to juz nie pierwsze takie etui z chin ze ocenic bedzie mozna dopiero po kilku miesiacach uzytkowania czy nic sie nie zdziera etc. Generalnie bardzo spodobał mi sie design i jak bedzie mozliwosc w grudniu zakupie se jeszcze w innym wzorze do wyboru ich bylo sporo.

Obrazek

2. Słuchawki Knowledge Zenith ATE , przyszły razem z pistonami dazzle wic moglem zrobic porownanie , grają bardzo czysto dobre na rower ze wzgledu na sposob mocowania , masywniejsze i ciezsze w porownaniu do xiaomi dazzle , super basów nie mają ale nie wymagam tego od dokanałówek.

Obrazek

3. Xiaomi Dazzle , chyba miały najwiekszę wzięcie podczas promocji kuponowych , za 99 centow mysle ze warto najwieksza zaletą jest ich "mała inwazyjność" czyli praktycznie nie czuć ich że mamy coś w uchu , są lekkie można się położyć i zapomnieć. Łatwy dostep do pilocika boje sie tylko o wytrzymalosc tego plaskiego kabla.

Obrazek

4. Temper do ipada mini klasa 9H , wzielem jako zapasowe bo aktualnie mam już założone z promocji wisha i ciagle daje rade , nie mam wiec jak ocenic jedynie wspomne ze nie bylo w opakowaniu szklanego guzika a na opakowaniu pisze ze byc powinno.

Obrazek

5. Zegarek sportowy Skmei z pulsometrem i krokomierzem , solidnie wykonany porownałem pulsometr mierzac puls w zegarku i w cisnieniomierzu narecznym medisany i puls byl identyczny , wiec wyglada na to ze działa ok.

Obrazek

6. Pierwszy produkt jaki dojechal z 5centowych promocji JD555 , maszynka do strzyżenia , nie testowałem bo bedzie na prezent , tzn tylko włączyłem i działa chociaż włącznik bardzo w stylu retro jak i sama maszynka , troche dziwnie glosno sie włącza.

Obrazek

7. Virtual reality 3D glasses , swietne wykonanie , nie ma co nawet porownywac do tych kartonowych , nie testowałem bo nie mam narazie wiedzy jak to używac , kiedys bedzie czas to przysiąde nad tym :) Moge wiec jedynie ocenic pod względem wizualnym i jak za 99 centow to prawie jak deal życia :>

Obrazek
Avatar użytkownika
basa
VIP
 
Posty: 879
Dołączył(a): 27 mar 2014, o 12:52
Pochwały: 74

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez kris23221 » 18 lis 2015, o 21:37

Dzisiaj do mnie przyszły trzy paczuszki- wszystkie to otwieracze do piwa. Po wadze i wyglądzie można stwierdzić, że w miarę solidne. W weekend zostaną wielokrotnie przetestowane, bo niestety w tygodniu nie ma możliwości :)
Obrazek
Obrazek


Aha, bo mi się przypomniało na otwieracach pisze suckUK także ten tego
Obrazek
Avatar użytkownika
kris23221
 
Posty: 13
Dołączył(a): 29 sty 2014, o 20:17

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez KarlosW » 18 lis 2015, o 22:04

Ds przyszła ładowarka Blitza:
Obrazek

Wydaje się dobrą. 2x2,4A.
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2010
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 31

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez fake4r » 19 lis 2015, o 00:49

Klucze płaskie z grzechotką 10mm, 11mm, 12mm.
Jest jeszcze dostępna na JD 17mm która dopiero jest w drodze.
Szkoda że nie było innych przynajmniej 13 i 14 byłby już fajny zestaw.
Nie będę pisał, że warte swojej ceny, bo z kuponami wyszły po 20-40gr/szt więc żadna kwota...
Jedynie klucz 10mm jest błyszczący a nie matowy ja dwa pozostałe, ale to mały szczegół.
Jakość w porządku, na pewno chwilę posłużą, nie są zrobione z chińskiego gównolitu, więc obstawiam, że powinny trochę wytrzymać, na pewno przydadzą się garażu.
http://en.jd.com/product/711244.html
http://en.jd.com/product/717021.html
http://en.jd.com/product/718401.html
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5893
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez fake4r » 19 lis 2015, o 15:13

Kolejna karta microSD, tym razem OV camo 16GB
http://en.jd.com/product/OV-Camouflage- ... 37583.html
Wyniki testu podobne jak na poprzedniej 32GB, trochę wolniejszy zapis i nieznacznie wolniejszy odczyt.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek




Mały śrubokręt + 5 namagnesowanych końcówek
http://en.jd.com/product/5PCS-Repair-Op ... 08541.html
Nie ma tu wyższej technologii, czubek dokręcany, więc ma luzów. Od góry schowek na pozostałe elementy.
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5893
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Salioner » 19 lis 2015, o 18:53

1. Oryginalny Case do Xiaomi Powerbank 10400 mah http://en.jd.com/product/Original-Prote ... 02633.html
Oryginał za 5$ mogę polecić :) W przeciwieństwie do podróbek idealnie przylega oraz ma troszkę inną fakturę materiału (lepszą)
Ocena : 10/10


2. Adapter z microUSB na USB Typu C http://en.jd.com/product/USB-3-1-Type-C ... 26254.html
Tragedia, z wyglądu dobrze wykonany niestety nie wchodzi do niego cała wtyczka microUSB oraz sam nie wchodzi do telefonu (do połowy) trzeba rzymać go z dwóch stron aby ładował ;/ Na razie doszły 3 sztuki z 10 i 3 są do wyrzucenia ;/
Ocena : 2/10

3. Latarka na łepek :) http://en.jd.com/product/21-LED-4-Mode- ... 35522.html
Wykonanie okay, generalnie można u nas kupić taką w marketach za 30 zł
Ocena : 9/10

4. Latarka http://en.jd.com/product/600Lumen-Mini- ... 78379.html
Latarka jak latarka, świeci, poręczna i spełnia swoje zadanie zobacyzmy jak z żywotnością :)
Ocena : 8/10
Salioner
 
Posty: 134
Dołączył(a): 22 lis 2014, o 22:21
Pochwały: 4

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez fighter » 19 lis 2015, o 21:24

1 Narazie Lornetka
http://en.jd.com/product/Save-8-10-with ... 90211.html

Malenstwo straszne mam w domu taka stara 20 letnia jeszcze rosyjska to wyglad przy niej jak czolg. Co do samej lornetki fatalna male przyblizenie nie wyrazne i strasznie nie wygodna
Avatar użytkownika
fighter
 
Posty: 37
Dołączył(a): 29 wrz 2015, o 11:45

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez kris23221 » 19 lis 2015, o 21:59

Salioner napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ja takie latarki, ''identiko'' tylko, że na chyba 15 diód kupuje na rynku po 5zł. Co prawda, bez baterii, ale baterie dokupuję też na rynku po 2zł za 4szt. Dobra sprawa na ryby.

Do mnie dotarły dwa młynki sól/pieprz(dwustronne) i do tego dwie naklejki na samochód. Uważam, że warto, bo młynki dobrze mielą-możliwość ustawienia granulacji i dość spore.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
kris23221
 
Posty: 13
Dołączył(a): 29 sty 2014, o 20:17

Następna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama