• Reklama

Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Naits » 2 sty 2016, o 17:02

Przed nowym rokiem dostałem kartę OV 32GB class 10 48Mb/s (na karcie jest nawet opisane jako R:80M/s USB 3.0)

Było już w promocjach za mniej niż 3.5$. Windows widzi ją jako 29.9GB wolne.

Obrazek

Karta przychodzi sformatowana w FAT32 ale ponownie i profilaktycznie sformatowałem ją też do FAT32 - pełne formatowanie a nie szybkie i H2testw

Obrazek

Jeśli nie będzie gubiła danych to jest dobrze :-)
Naits
AKTYWNY
 
Posty: 294
Dołączył(a): 3 cze 2015, o 19:33
Pochwały: 7

Reklama

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Jacke55 » 3 sty 2016, o 00:38

Kupiłem ją na Ali jakoś w kwietniu do kamerki sportowej jakoś z około 200 Gb filmów tylko raz zdarzyło mi się ,że jednen film nie został poprawnie zapisany więc karta jest jak najbardziej ok, gdyż być może była to nawet wina kamery ,a nie karty
Avatar użytkownika
Jacke55
AKTYWNY
 
Posty: 430
Dołączył(a): 25 wrz 2013, o 14:26
Pochwały: 21

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Naits » 5 sty 2016, o 11:07

Ostatnia paczka za 5 centów, nie śpieszył się z wysyłką bo wysłał miesiąc po zakupie. A szło kolejny miesiąc pocztą NL.
Pewnie też go macie, albo jeszcze czekacie na niego. Sam zegarek wygląda porządnie, szkiełko fajnie zrobione ale pasek to już tandeta lekki cienki.
Trochę nie doszło na czas, ale na prezent by się nadał :-)

Obrazek
Naits
AKTYWNY
 
Posty: 294
Dołączył(a): 3 cze 2015, o 19:33
Pochwały: 7

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez fake4r » 5 sty 2016, o 11:36

WĄTEK TYLKO DO PRZEDSTAWIANIA PRODUKTÓW CO Z RESZTĄ JEST NAPISANE WYRAŹNIE W 1 POŚCIE. PROSZĘ WSTAWIAĆ JEDYNIE PRODUKTY Z LINKIEM DO NICH I KRÓTKĄ OCENĄ/OPINIĄ !!!
DYSKUSJE PROSZĘ PROWADZIĆ W INNYM TEMACIE O JD.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5911
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez night95 » 5 sty 2016, o 11:37

Naits napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Też go dostałem w tamtym tygodniu, strasznie głośno tyka :D
pasek faktycznie tandeta, ra-vau teleskopy są na pewno przy skuwce na końcu paska, czy przy samym zegarku też są to nie wiem a nie mam go przy sobie żeby sprawdzić ;)
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1076
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Setral » 25 mar 2016, o 23:37

Odkopuję. Jakoś nie miałem ochoty się za to zabrać, opiszę krótko i powklejam linki tego, co kupiłem okazyjnie.

1.1. http://en.jd.com/product/CO-Carbon-Monoxide-Poisoning-Smoke-Gas-Sensor-Warning-Alarm-Detector-Tester-LCD_706592.html
Czujnik/detektor tlenku węgla. Kupiony łącznie z nr. 1.2 i 1.3 przy pomocy kuponu 10/20+. Działa, co jak co, ale alarm bardzo głośny. Nie ciągły, lecz seriami po trzy piknięcia. Pomyślałem, że warto mieć, zwłaszcza gdy ma się drewniany domek letniskowy z piecem na drewno.
Teraz stoi po $8.04. Gdy kupowałem był za $10.49.

1.2. http://en.jd.com/product/Bike-Bicycle-Cycling-Crank-Puller-Remover-Removal-Wrench-Repair-Tool-Handle_675116.html
Przyrząd do zdejmowania korby. Akcesorium rowerowe przydatne przy serwisowaniu. Też pomyślałem, że warto mieć. Użyłem i muszę stwierdzić, że jednak samo nie wystarczy do zdjęcia korby. Dodatkowy klucz jako ramię niezbędny, bo ten mały czerwony uchwyt szybko się powyginał. Chociaż może źle użyłem, bo tym czerwonym należało tylko wkręcić w gwint.
Teraz $4.80. Gdy kupowałem był za $5.99.

1.3. http://en.jd.com/product/Cycling-Bike-Bicycle-Carbon-Steel-Chain-Breaker-Splitter-Cutter-Repair-Tool-Fit-for-8-9-10-Speed-Chains_675089.html
Przyrząd do rozpinania łańcucha. Generalnie jak wyżej. Trochę mało precyzyjny, trzeba uważać, aby nie zgiąć ogniwa. No ale działa.
Teraz $4.56. Gdy kupowałem był za $5.69.

Łącznie za 1.1+1.2+1.3+kupon wyszło do zapłacenia 12.17$

2. http://en.jd.com/product/50mm-Heavy-Duty-Close-Shackle-High-Security-Solid-Steel-Lock-Padlock-3-Key_724102.html
Kłódka z trzema kluczami. Dorobienie jednego klucza do podobnej, lecz większej i lepszej kosztowałoby około 40 zł, więc nie zastanawiałem się, kupiłem i zastąpiłem dotychczasową kłódkę zamiast wydawać 40 na dorabianie kluczy. Co tu dużo pisać... kłódka jak kłódka. Dla złodzieja zwykle żadna przeszkoda, wiadomo. Szkoda, że nie ma sprężyny w środku i pałąk nie odskakuje automatycznie po przekręceniu klucza.
Kupiona przy pomocy kuponu 10/10+, więc kosztowała 0.68$. Teraz stoi po $9.60.

3.1. http://en.jd.com/product/VIVREAL-2x-Slide-Fastener-Snap-Off-Knife-Tool-Box-Cutter-Office-Stationery_715984.html
Noże do tapet, ale ostatnio tylko do chińskich paczek 8-) Dwie sztuki, pomyślałem, że się przydadzą, więc wziąłem. Na razie spełniają swoje zadanie. Zobaczy się co dalej.
Kupione za $0.71 z kuponem razem z nr. 3.2 i 3.3. Normalnie stały po $6.19 jak teraz.

3.2. http://en.jd.com/product/15-in-1-Bicycle-Cycling-Bike-Wrench-Steel-Hexagon-Spanner-Repair-Tool-Kits-Set_674817.html
Jak w 1.2 i 1.3. Jeszcze nie używałem.
Cena się nie zmieniła. Kupiony za $0.50 z kuponem.

3.3. http://en.jd.com/product/Free-shipping-3-in1-360-Degree-Rotary-Potato-Peeler-Vegetable-Cutter-Fruit-Melon-Planer-Grater-Kitchen-Gadget-3-Blades-Peeler_713486.html
I ostatnia rzecz kupiona na JD.com. Jest to obieraczka z trzema różnymi ostrzami. Oceniam ją słabo. Przede wszystkim jest mało ergonomiczna, ponieważ pracuje się tym jak wycieraczką do szyb ze względu na uchwyt. Do tego niestety też przekonałem się na własnej skórze, że lepiej tym ziemniaków nie obierać. Prędzej jedynie podłużne warzywa. Cóż... tak, przydała się raz - do obrania dyni. Można by nawet pokusić się o stwierdzenie, że im większe warzywo tym łatwiej.
Kupiona za $0.54 z kuponem. W momencie kupna była za $2.99, teraz stoi po $2.47.
Avatar użytkownika
Setral
AKTYWNY
 
Posty: 217
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 16:02
Pochwały: 17

Poprzednia strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Feedfetcher i 4 gości

  • Reklama