• Reklama

Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Podziel siE udanymi zakupami na aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cen? Najlepsze znaleziska, pokaż zakupy. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez dejw10 » 4 gru 2015, o 22:00

Mi przyszła latarka http://en.jd.com/product/Waterproof-Out ... 83916.html
ocena 5/5 za taką cenę bardzo dobrze swieci, przy max zoomie oswietla dom w odległosci ok 100 m

rekawice http://en.jd.com/product/HENGSONG-Man-s ... 43469.html
dobre wykonanie, cieple, tylko że się swiecą co jak dla mnie jest duża wadą ;)

słuchawki xiaomi http://en.jd.com/product/Original-Xiaom ... 89649.html
zamówiłem czarne przyszły białe, zapakowane luzem w pudełku mi(może ta wersja tak ma) plus 2 pary zapasowych wkładek. Nie wiem czy oryginlane(wydaję mi się że tak) ale grają czysto z mocnym basem, moje stare creativy poszły w odstawke.

golarka http://en.jd.com/product/Men-Slim-Recha ... 18394.html
goli 3/5

waga http://en.jd.com/product/Save-8-10-with ... 68125.html
od początku pokazywała zaniżaną wartość, a potem wogóle 1/5

adapter blurtooth http://en.jd.com/product/Save-8-10-with ... 56480.html
spisuje się dobrze, zasieg ok 5m, akumulatorek starcza na ok 1 godz i troche szumi, ale muzyka to zagłusza.

Przysło jeszcze kilka żarówek, wszytkie świecą, bluza - dobre wykonanie, ale za mała na mnie, chyba źle dobrałem ;)
dejw10
 
Posty: 18
Dołączył(a): 15 paź 2015, o 16:27

Reklama

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez macieg » 8 gru 2015, o 17:02

Latarka dobrze świeci w nocy, dosyć ciężka i sprawia wrażenie solidnej. LINK
Kupiona 11.11
Dostarczona 18.11
Ocena : 5
*******************************
Myszka działa dobrze, fajny gadżet. Klikania prawie nie słychać. LINK
Kupiona 11.11
Dostarczona 18.11
Ocena : 5
*******************************
Waga, do ważenia monet jak znalazł 8-) choć nie wiem ile % przekłamuje. LINK
Kupiona 11.11
Dostarczona 19.11
Ocena : +4
*******************************
Latarka do roweru, w nocy świeci przyzwoicie, uchwyt pasuje do kierownicy dobrze, nie miałem okazji przetestować podczas jazdy. LINK
Kupiona 11.11
Dostarczona 23.11
Ocena : 5
*******************************
Słuchawki grają głośno i czysto, posiadają mocny bass oraz wygodnie leżą w uchu. LINK
Kupiona 11.11
Dostarczona 30.11
Ocena : 5
*******************************
Pendrive z realną pojemnością (29,3GB) oraz prędkościami ~41MB/s zapisu i ~120MB/s odczytu. LINK
Kupiona 11.11
Dostarczona 07.12
Ocena : 5
*******************************
Słuchawki Xiaomi, wyglądają na oryginalne. Bardzo dobra jakość dźwięku, nie wypadają z ucha. LINK
Kupiona 11.11
Dostarczona 08.12
Ocena : 5
Avatar użytkownika
macieg
 
Posty: 26
Dołączył(a): 18 lis 2013, o 20:56

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez sonic » 10 gru 2015, o 15:14

Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 870
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez night95 » 10 gru 2015, o 17:36

Wczoraj i dzisiaj dostałem słuchawki :
http://en.jd.com/product/Original-Xiaomi-Piston-III-Dazzle-Edition-Earphones-With-Mellow-Bass-Remote-Mic-For-Android-iOS_789649.html
Fakt wyglądają na oryginalne ale jak dla mnie jakość dźwięku z nich jest średnia. dla mnie mają za słaby bass :D
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1097
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 00:09
Pochwały: 17

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Albin » 10 gru 2015, o 21:14

Też dostałem te słuchawki. Za dolara to super jakość. Swoją drogą byłem przekonany, że kupiłem wersję youth dopóki nie przyszły... :P Jakoś mi się coś pomyliło.
Co to basu - to dla mnie na początku było go za dużo. Do przedmówcy - wejdź sobie w ustawienia systemu/urządzenie/słuchawki i efekty i tutaj wybierz odpowiedni model słuchawek. Chyba, że nie masz telefonu xiaomi to nie pomogę, podłączyłem do innego smartfona i tam faktycznie nie ma basu. Przełączyłem z powrotem do redmi note 2 i grają miodzio. Fajny głęboki basik :)
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 778
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 15

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Boomszakalaka » 11 gru 2015, o 20:01

Dziś dotarły do mnie 2 przedmioty od AOFENG LIMITED z promocji za 0,05$. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że kiedykolwiek dotrą, wysłane zostały z Estonii priorytetami.

1) Gamepad mini na bluetooth:http://en.jd.com/product/Save-8-10-with-JD555-2-PCS-Wireless-Bluetooth-Selfie-Remote-Control-Game-Console-For-Android-IOS-PC_761094.html, na ali ~6$.

Ogólnie bardzo fajna duperelka. Bez problemu sparowałem z telefonem/tabletem/pecetem. Posiada to to 2 tryby:

- GAME: pad z gałką analogową, co ciekawe trzymając SELECT+gałka jest dostęp do drugiej gałki (przydatne np. w fpsach do obracania kamerą). Nie jest to może jakieś strasznie wygodne, ale pograć się da.
- KEY: ten tryb umożliwia sterowanie muzyką, robienie zdjęć a także wymuszanie wirtualnego kursora (przycisk SELECT robi za LPM).

Ocena 5/5.

2) Słuchawki QCY Q7: http://en.jd.com/product/Save-8-10-with-JD555-QCY-QY7-Wireless-Bluetooth-4-1-Stereo-Earphone-Headset-with-Microphone_758107.html, na ali ~7-8$

Co prawda są widoczne napisy QCY na obu słuchawkach, natomiast podejrzewam że to raczej podróbki. Pudełko i brak plomb tej firmy za tym przemawiają.

Ogólnie jednak - działają, wygodne, dźwięk na "zimno" na całkiem niezłym poziomie. Jak za 20 groszy - bajka. 5/5
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 273
Dołączył(a): 3 cze 2012, o 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Naits » 12 gru 2015, o 11:08

Obrazek

Absolutnie nie polecam tych słuchawek, jakość do niczego jak na 5 centów to chyba właściwa dlatego na JD.COM tyle pozytywów odnośnie nich.
Ale jeśli rzeczywiście ci Rosjanie ich używają a nie wrzucili ich gdzieś głęboko do szafy to czapy z głów.
Mam 2 sztuki bo miały być na prezent, ale nie ma co się ośmieszać takim prezentem bo grają tragicznie i widać nie jest to wina jednej sztuki.
Może dla kogoś naprawdę mało wymagającego, ale zwyczajne pchełki douszne (nie z gumkami dokanałowe) grają o niebo lepiej, a nie mówię tu o pistonach bo to w ogóle jest kosmos.
Naits
AKTYWNY
 
Posty: 295
Dołączył(a): 3 cze 2015, o 19:33
Pochwały: 7

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez zielony14 » 12 gru 2015, o 12:55

Mam takie same słuchawki, też z JD i przyszły razem z v3 dazzle .W moim odzczuciu xiaomi graja gorzej :v
Sciphone i68+ -> HTC Wildfire -> Elephone P6000 -> LeTv x600 3/32 Grey
Pomoc w zakupach z Chin
Napisz PW.
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1215
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 19:18
Lokalizacja: Sanok
Pochwały: 48

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez SzymenL0K0 » 13 gru 2015, o 22:50

Mi doszło już wszystko prócz doogee x5 który kupiłem za ponad1$ :P reszta to max 1$
Kupiłem słuchawki Awei es-q9. Ładnie wyglądają kawałki drewna i takie tam ale grają słabo, po prostu słabo. Wydaje mi się, że nie trzeba nawet ich wygrzewać bo nic więcej się nie dostanie z tych słuchawek. Wiedziałem, ze mogą być słabe i kupiłem je by mieć małe słuchawki które zawsze są w kieszeni kurtki. Chociaż były ładnie spakowane pudełko nie rozwalone a opakowanie bardzo fajne.

Minipady do andka te same co wyżej i była to pierwsza paczka która do mnie przyszła. 5 CENTÓW a od groma zabawy. Lekki problem, ze działają inaczej do procesorów MTK a ja taki mam. Emulatory skonfigurowane i gram w pokemony i zelde no i w tekkena3 :D
Bateria wytrzymuje bardzo długo, nie wiem ile dokładnie ale coś z 20godzin ciągłego grania (a jeszcze było kilka godzin czuwania)
Świetny zakup. Jestem z niego niewiarygodnie zadowolony. Są niby no-name ale ładne pudełko tam dużo opisów jakie to fajne bo wielofunkcyjne, w środku obszerna instrukcja w języku angielskim i chińskim.

Kolejna paczka która do mnie przyszła to hub usb 3.0. Trochę zwlekałem z wykorzystaniem mojego ostatniego kupony -10$ i żałuje bo wiele rzeczy które chciałem zostały już wyprzedane. Kupiłem takto coś co się przyda czyli hub. Zapakowany w wielką dilerkę hub który po jednej stronie miał bardzo dużo rys. Sprawdzałem na lapku czy ma 3.0 i zainstalowal się jako 2.0 więc nie wiem czy na pewno ma te 3.0 ale niby przez usb 3.0 przesyłał film o 5-8MB/s szybciej ogólnie słabiutko ale mam tylko jedno wolne usb i jak coś podłącze to mam kiche dlatego się przyda a pewnie nie jest takim gównem jak huby za normalnego dolara :P

Słuchawki bezprzewodowe QCY QY7 Odebrane w piątek słuchawki bezprzewodowe. Opakowanie było niestety zgniecione i sklejone taśmą przeźroczystą, w środku w pudełku wszystkie części były w dilerce, nie było wszystkich części które są nawet w instrukcji a są dodane 2 inne rzeczy. To daje do myślenia, że nie są one oryginalne. Dodatkiem do tego może być to, że grają bardzo przytłumiono, jakby ktoś wstawił kartkę papieru. Niby dobrze ale jakoś tak dziwnie przytłumiony ten dźwięk. za daleko nie mogę odchodzić tak na 5 metrów i zaczyna przerywać. Jedynym plusem jest to, że się bardzo dobrze trzymają w uchu. Można rozmawiać przez nie i ja oraz mój rozmówca słyszymy się bardzo dobrze lecz podobno słychać mnie było dosyć cicho ale sam nie mogłem tego sprawdzić. Zastanawiałem się, czy taki dźwięk to wina tego, że przez Bluetooth ale kumpel ma słuchawki na Bluetooth takie za 400PLN i mówi, ze grają wspaniale jak moje kossy porta pro

Xiaomi piston 3 dazzle edition
Pytanie mam. Czy xiaomi w ogóle wydawało dazzle edition bo nigdzie na ich stronach nie widziałem a jak się wpiszę w google to tylko są strony by je kupić (ale nie ze strony xiaomi). Wyglądają bardzo podobnie do edycji young która jest na pewno prawdziwa ale o dazzle nie widać zbytnio. Zastanawiam się już dalej nad oryginalnością tych które dostaliśmy. Nawet na Geekbuying jak mają na zdjęciach normalnie 3 przyciski w pilocie a te mają tylko jeden. Coś dziwnie to wygląda. Pudełko przyszło do mnie pogniecione lecz wygląda jak oryginalne i ma oznaczenia że niby dobre ale do słuchawek albo nie dodają albo te nie mają security code by sprawdzić oryginalność. Zastanawiałem się czy je odpakowywać czy moze na prezent albo handel ale jednak odpakowałem. Tata mówi, że w jego starej xperii x8 nie działały w ogóle (puszczało dźwięk przez głośniki) u mnie w moim lenovo a820 na pewno działają ale podłączałem je gdy były zapakowane. Natomiast podłączyłem je do głośników do komputera i pierwsze co to szum. Jak są podlączone nic nie gra to szumią. Nie jest to niestety zbyt cichy szum tylko dosyć głośny. Jak się coś puści to cały czas szumią ale piosenka zagłusza szum chociaż przy cichych momentach jest wyczuwalny. Ładnie brzmią najlepiej ze wszystkich. Czekam aż się wygrzeją i ten bass który jest ale taki sobie się nagrzeje i będzie pełny i czysty. Dźwięk jest bardzo fajny i są to najlepsze słuchawki z tych które kupiłem. Zastanawiam się własnie nad oryginalnością ale jak to ktoś powiedział, jeżeli dobrze grają to pewnie to jest to samo ale nie oryginalne. A na dodatek wydałem na to 99 centów to nie powinienem narzekać na oryginalność

To moje pierwsze opinio-recenzje produktów tutaj :>
SzymenL0K0
 
Posty: 18
Dołączył(a): 9 lis 2015, o 01:14

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Jaro070 » 13 gru 2015, o 23:14

Dazzle są zastępczą nazwą dla Colorful Starter Edition. Legitne na 99.5%.

EDIT: Na sklepxiaomi opisali je jako Simple https://sklepxiaomi.pl/produkt/akcesoria/sluchawki-glosniki/xiaomi-v3-simple/
Nigdy nic nie wygrałem na tym forum :/
Avatar użytkownika
Jaro070
 
Posty: 85
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 15:58
Lokalizacja: Bieszczady
Pochwały: 5

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Byrd » 14 gru 2015, o 22:45

Helikopter 8/10 - ciężko się lata, ale szybki.
Obrazek

Głośniki Earise AL-101 - 11/10 - naprawdę dobrze grają i wykonane ok - za 5$ :D
1. Mega wielka paczka z JD
Obrazek
2. A w środku same wypełniacze foliowe i głośniki zajmujące 1/3 pudła.
Obrazek

PowerBank do składania (6,80 chyba kosztował normalnie) - dwa wyjścia 1 i 2,1A, wyświetlacz z podświetleniem, taka mała niby latarka z boku. 4 akumulatory wchodzą na styk. Działa idealnie. I można zasilić nim głośniki.
Obrazek
Byrd
AKTYWNY
 
Posty: 207
Dołączył(a): 29 kwi 2014, o 10:38
Pochwały: 9

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez stresserry » 15 gru 2015, o 00:22

Też dzisiaj doszły do mnie te głośniczki. W promocji nie za 5$ tylko za 0,05$. Jakość jest bardzo dobra jak na te pieniądze. Też tak samo miałem zapakowane, zdziwiłem się jak listonosz to przynosił :D Czekam jeszcze na jedną rzecz od tego samego sprzedawcy (elektryczna maszynka do golenia) ciekawy jestem czy również przyjdzie taka wielka paka.

Głośniki 10/10
stresserry
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 paź 2015, o 13:39

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: andy0, jarek87 i 0 gości

  • Reklama