• Reklama

Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez kaol » 19 lis 2015, o 22:26

Dziś przyszły do mnie 3 paczki ;)


Słuchawki: http://en.jd.com/product/KZ-ED3-Metal-H ... 14593.html
Wydają się solidne i są dość głośne. Tyle, że są za ciężkie i spadają szybko z uszu ;/

i

http://en.jd.com/product/KZ-RX-Ultra-Ba ... 13153.html
Te ładnie trzymają uszu i ładny solidny głos. Jedyny mankament jaki znalazłem to zamiast znaczka KZ z tyłu są 2 dziury tak jakby jakieś buble ;/

Ten sam sprzedawca zapakowane identycznie.
Na samym początku rozczarowałem się faktem,że nie ma oryginalnego opakowania, a zrobiony przez sprzedawcę, oba identyczne.

Jest możliwość wszęcia postępowania? Bo według mnie są to jakieś przerabiane słuchawki :(


No i 3 ostatnia przesyłka:

http://en.jd.com/product/BlitzWolf-4-8A ... 36065.html

ładowarka wygląda świetnie duża i potężna. Sprawdzałem jak ładuje i jest nieźle. Nie jestem w stanie więcej wyciągnąć niż 1,6A bo nie posiadam urządzeń pobierających większą ilość prądu, ale za 3$ to jest super =)
Mimo wszystko ja zakupiłem ładowarkę za 2,5$ na aliexpress tyle,że z jednym wejściem USB i ładuje mi telefon z taką samą prędkością jak ta BlitzWolf. Jedno USB 1,6A jak i drugie. więc obstawiam, że ładuje rzeczywiście te 2A =)
Od pół roku mam podpiętą do gniazda i ładowałem różne telefony i sprawuje się świetnie, więc jednak lepszym rozwiązaniem jest zakup na aliexpress za 2,5$ ;)
jak masz jakieś pytanie czy problem związanym z aliexpress chętnie pomogę pisz na GG :4137473 Moje ogłoszenia OLX
Avatar użytkownika
kaol
AKTYWNY
 
Posty: 244
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 19:11
Pochwały: 7
Telefon:: Meizu M2

Reklama

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Byrd » 19 lis 2015, o 22:59

Ekspresowo przesyłki przychodzą - szybciej jak z ali.
Co doszło:
- grabber usb - działa idealnie http://en.jd.com/product/New-USB-2-0-Au ... 68933.html
- kabel usb - będzie do połączenia power banku w kieszeni - wypełniacz http://en.jd.com/product/Short-Micro-US ... 42704.html
- zegarek Skmei 1112 (zamówiłem 1122 i dostałem mniejszy model) z krokomierzem http://en.jd.com/product/SKMEI-fashion- ... 49395.html
- obudowa stalowo-plastikowa do S4 - gumowany tył i boki czarne ze stali ze złotym kolorem wokół przycisków i ramki http://en.jd.com/product/Fashion-Ultra- ... 78130.html
- uchwyt do latarki na rower http://en.jd.com/product/TOMOUNT-Rubber ... 15534.html
Scyzoryk z kabelkami akurat jest z geekbuying ;) Za 0,99$.

Obrazek
Obrazek
Byrd
AKTYWNY
 
Posty: 202
Dołączył(a): 29 kwi 2014, o 10:38
Pochwały: 9
Telefon:: Jiayu F1

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Albin » 20 lis 2015, o 00:32

Ja jestem mega zadowolony z uchwytu na smartfona.
http://en.jd.com/product/726253.html
Bałem się, że będzie spadał ale po przejechaniu około 100km jest idealnie. Dobrze trzyma się szyby, telefon nie spada (redmi note 2 z blaszką schowaną pod czarnym case, nic nie widać), łatwo się przykleja i odkleja telefon. Jedyny minus to trzeba przekładać blaszkę żeby zamontować inny telefon ale często ich nie zmieniam więc mi to nie robi różnicy.


Jako zapychacz dodałem otwieracz do kapsli w kształcie klucza a zamiast tego dostałem takie coś... Wie ktoś co to może być?
https://drive.google.com/file/d/0B3iLuw ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B3iLuw ... sp=sharing
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 785
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 16
Telefon:: Jiayu G4S

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez kaol » 20 lis 2015, o 00:57

Chciałem edytować swój wcześniejszy post, ale niestety się nie udało ;/

Wrzuciłem na serwer zdjęcia słuchawek KZ ED3, KZ RX i BlitzWolf™ 4.8A + porównanie wielkości ładowarki oryginalnej z NoName 2A :lol:

Zdjęcia na zippyshare. Może kogoś zainteresuje jak to wygląda i sobie sprawdzi :)

Gdyby ktoś miał te słuchawki oryginalne to mógłby porównać i napisać mi czy jest jakaś różnica?

Chciałem jeszcze poruszyć kwestę ładowarki BlitzWolf. Zauważyłem, że po dłuższym ładowaniu się tak nie nagrzewa jak NoName, ale niestety ładuje nieco wolniej. Tak naprawdę nie jest to jakaś znacząca różnica no ale istnieje. Jak narazie ładuję sobie moją starą zawsze to szybciej :D
jak masz jakieś pytanie czy problem związanym z aliexpress chętnie pomogę pisz na GG :4137473 Moje ogłoszenia OLX
Avatar użytkownika
kaol
AKTYWNY
 
Posty: 244
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 19:11
Pochwały: 7
Telefon:: Meizu M2

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez basa » 20 lis 2015, o 01:46

kaol napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


A wiesz jak wogóle wygląda oryginalne pudełko od tych KZ ? Bo mi sie wydaje ze one są właśnie tak pakowane , żeby nie było OT to ja dostałem dziś KZ EDR1

http://en.jd.com/product/844088.html

Słuchawki cieżkie i mało wygodne , jakosciowo też słabiej wypadaja niz KZ Ate czy Xiaomi Dazzle , tez zapakowane w takim kartoniku. Generalnie nie polecam.

Wracając do RX , bede je miec mam nadzieje jutro to sprawdze czy moje mają logo , wydaje mi się że twój egzemplarz poprostu podczas składania ominął etap włożenia logo w te dziurki , zobacz sobie tutaj filmik ruska unboxingu tych słuchawek zakupionyc na aliexpress https://www.youtube.com/watch?v=Hi_A8eeBCWQ jak widac te same pudełko ale są logosy.
Avatar użytkownika
basa
VIP
 
Posty: 882
Dołączył(a): 27 mar 2014, o 12:52
Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez piotr469 » 20 lis 2015, o 02:02

Moje rx też bez loga. Pudełko kartonowe. Przy naprawdę mocnym basie (system of a down- mr. Jack) trzeszczą dość mocno. Na czymś mniej wymagającym (pod kątem basu) grają zadowalająco i dają się używać. To taka opinia na szybko, bo przyszły dopiero dzisiaj i nawet ich jeszcze nie wygrzałem.

Wysłane z mojego Redmi Note 2
piotr469
 
Posty: 188
Dołączył(a): 19 sie 2014, o 11:22
Pochwały: 4
Telefon:: Sony Ericsson

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez sonic » 20 lis 2015, o 10:47

Przyszedł pierwszy zapychacz, mini deskorolka szt 2, nie polecam, jakość kiepska, kółka z najtańszego plastiku, sprawdzi się jako pilnik do paznokci najbardziej :p

Obrazek

Obrazek
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 936
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez fake4r » 20 lis 2015, o 15:14

Doszedł kabel USB double side http://en.jd.com/product/675168.html
Byłem przekonany że jest obustronny zarówno po jednej i drugiej stronie, tymczasem obustronny jest tylko przy dużej wtyczce USB, micro usb jest standardowe.
No nic, przyda się i tak. Wykonanie w porządku.
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5936
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 203
Telefon:: Redmi 3

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Boomszakalaka » 20 lis 2015, o 17:18

Ładowarka Blitzwolf, udało mi się złapać jeszcze jakaś niższą cenę i kosztowała mnie ostatecznie 1.57$.

Bardzo dobrze wykonana, ciężka. Ładując tablet udało mi się uzyskać 1.74A, kabel ORICO o długości 1,5m - krótszy pewnie dałby jeszcze więcej mocy. Ładowarka załączona do tableta dała maksymalnie 1.6A, różnica niewielka ale zawsze na plus. EDIT: przed chwilą udało mi się wycisnąć nawet 2.01A, także wynik świetny.

Obrazek

Tapnięte zet dwójką
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 288
Dołączył(a): 3 cze 2012, o 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez lukastob » 20 lis 2015, o 21:35

Moje pierwsze przesyłki to:
1. Czytnik kart niby USB 3.0
niestety po podłączeniu do portu USB 3.0 nie działa prawidłowo, podłącza i odłącza cyklicznie kartę tak że nie da się używać, na porcie 2.0 działa, odczyt ogranicza na poziomie ok 35MB/s a zapis na ok 15MB/s

2. Czytnik z wtyczką microUSB
ten w PC działa na porcie 3.0 i 2.0 ale transfery na poziomie ok 22MB/s odczyt; 14MB/s zapis
niestety po podłączeniu do telefonu nie działa.
Jakość wykonania obu czytników dość średnia.

3. Lampka do laptopa
lapka działa, jakość wykonania zadowalająca
lukastob
 
Posty: 90
Dołączył(a): 3 paź 2014, o 07:57
Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez Eazzy0 » 21 lis 2015, o 13:24

1. Lornetka
Opinia: Jakościowo bardzo dobrze, trochę mała, ale spełnia to do czego jest przeznaczona. W zestawie było etui na lornetkę plus ściereczka do czyszczenia.
Ocena: 9,5/10

2. Okulary 3D VR
Opinia: Jakościowo bardzo słabo, wykonane z jakiejś gumowej pleksy, w zestawie naklejka NFC i 2 soczewki. Nawet tego nie testowałem... Szkoda czasu. Szkoda że nie zdążyłem zakupić tego platikowego.
Ocena: 3/10

Zdjęcie: Obrazek

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kolejne paczki

1. Mini USB Wireless Network LAN
Opinia: Jakościowo bardzo dobrze, wszystko działa jak należy. W zestawie płyta ze sterownikami
Ocena: 10/10

2. USB 3.0
Opinia: Wszytko ok, działa jak powinno, wziąłem to jako zapychacz. Jakość dobra
Ocena: 9/10

3. Kabel USB
Opinia: Jakościowo spasowane dobrze, mam tylko wątpliwości co do tego plastikowego płaskiego kabla, jest zbyt sztywny.
Ocena: 8/10

Zdjęcie : Obrazek
Video kabelka USB:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8xp3rbJoOJg[/youtube]
Avatar użytkownika
Eazzy0
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 lis 2015, o 13:24
Telefon:: LG

Re: Produkty z JD.COM - fotki, opinie, co udało się kupić...

Postprzez kris23221 » 23 lis 2015, o 20:01

Dzisiaj dotarły trzy badziewne bransoletki, które i tak poszły nierozpakowane do śmieci. Do tego odebrałem z poczty dużą paczkę(myślałem, że któraś z bluz przyszła), a w środku cztery sygnalizatory wędkarskie i przypony. Jestem bardzo zadowolony, bo na allegro musiałbym zapłacić co najmniej 80 zł+wysyłka, a tak to koszt 4 x 0,21zł i chyba 0,5zł za przypony.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
kris23221
 
Posty: 15
Dołączył(a): 29 sty 2014, o 20:17
Telefon:: samsung

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Feedfetcher i 3 gości

  • Reklama