• Reklama

Problem z RAMem !

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Problem z RAMem !

Postprzez rryba » wtorek, 14 października 2014, 22:03

Szybkie pytanie , czy telefon majac 2 gb ram ale majac zainstalowany inny rom ( dla wersji z 1 gb ram ) moze pokazywac ze ma tylko 1 gb ram ? antutu pokazuje tez to samo . Pozdrawiam
neo n003 -> iocean x7s
rryba
AKTYWNY
 
Posty: 279
Dołączył(a): czwartek, 11 lipca 2013, 15:22
Pochwały: 6

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Problem z RAMem !

Postprzez ddr » środa, 15 października 2014, 01:03

Da się zmienić wartość, a czy rom z innego modelu przenosi też wartość to nie wiem. Są apki które będą krzyczeć jak zobaczą fake pamięć.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Problem z RAMem !

Postprzez rryba » środa, 15 października 2014, 01:09

moglbym jakosc to sprawdzic ile sprzetowo mam tego ramu ?
neo n003 -> iocean x7s
rryba
AKTYWNY
 
Posty: 279
Dołączył(a): czwartek, 11 lipca 2013, 15:22
Pochwały: 6

Re: Problem z RAMem !

Postprzez bergmen » sobota, 18 października 2014, 11:14

ROM jet tworzony pod dany model. Jesli wrzuciles go na fona z innym hardware to soft tego nie bedzie "widzial". jak wrucisz sobie CM z telefonu z 1 sim na ten sam model ale dualsim to CM nie wykryje ze masz 2 sim :)
To prawie tak jakbys wykrecil dysk systemowy z jednego PC i podlaczyl go do innego i innym sprzetem. system nie bedzie dzialal w pelni albo w ogole.
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): niedziela, 28 września 2014, 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 25

Re: Problem z RAMem !

Postprzez Grech » sobota, 18 października 2014, 11:56

Najprościej zainstalować ROM dla 2GB pamięci. Jeśli się zainstaluje i pokaże 2 GB to tyle jest.
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 580
Dołączył(a): sobota, 22 września 2012, 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: Problem z RAMem !

Postprzez fake4r » sobota, 18 października 2014, 12:01

Ale idąc tym tokiem rozumowania to jeśli zainstaluje rom dla 1GB i pokaże 1GB to tyle jest ?

Kolego rryba miałeś od początku ten telefon z innym romem i wiesz że było tam 2GB ?
Czy po prostu telefon który dostałeś miał mieć 2GB a ma 1GB i szukasz na to rozwiązania ?
Jaki to telefon ? Jakis klon no name stawiam ?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5636
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Problem z RAMem !

Postprzez existe » sobota, 18 października 2014, 13:12

mysle, ze test pamieci powinien pokazac faktyczna ilosc pamieci, a nie ta - dla ktorego opracowano system.
wiem, ze taki HDC specjalizowal sie w podrobkach, instalowal wlasne wersje androida, ktore oklamywaly testy i taki antutu pokazywal tyle ile chcial pokazac Hdc, ale na pewno nikt nie robilby takiego przekretu by pokazac znacznie mniej :-)
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama