• Reklama

problem z panelem dotykowym

problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 16:18

witan. mam problemn z moim jiayu taki ze nie dziala mi kjawaler ekjranu tsk jaj na filmiku. ma ktoś pomysł jakj To naprawic?https://vimeo.com/135864833

dodam, ze nie chce odsylac do chinola, poniewaz wtedy mam podwojne ryzyko zaplacenia watu.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 43
Dołączył(a): czwartek, 26 marca 2015, 01:37

Reklama

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez zielony14 » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 17:00

Najpierw użyj poprawnej polszczyzny.


Edit.

Mój błąd, zapomniałem,że ma uszkodzony ekran :c
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 17:09 przez zielony14, łącznie edytowano 1 raz
Sciphone i68+ -> HTC Wildfire -> Elephone P6000 -> LeTv x600 3/32 Grey
Pomoc w zakupach z Chin
Napisz PW.
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1196
Dołączył(a): niedziela, 16 listopada 2014, 19:18
Lokalizacja: Sanok
Pochwały: 47

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez saperq » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 17:03

zielony14 napisał(a):Najpierw użyj poprawnej polszczyzny.

Zastanów się co piszesz - kolega napisał z telefonu z którym ma problem ...
Tym razem w drodze Xiaomi Redmi Pro :-)
Zobacz moje OLX
saperq
VIP
 
Posty: 836
Dołączył(a): czwartek, 8 maja 2014, 22:36
Pochwały: 29

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 17:36

właśnie mam wielki problem, żeby cos wystukac a w dodatku pospiesznie z pracy pisze. mnacier jakis pomysł?

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 43
Dołączył(a): czwartek, 26 marca 2015, 01:37

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 20:04

Telefon w tej chwili wrocil do sprawnosci, gdy troche w niego popukalem, pocieralem ekran, ale to i tak pewnie nie na zbyt dlugo, bo wczesniej to mi sie juz zdazalo i wracalo do porządku. Przepraszam wszystkich za moje poprzednie ciężkie do odczytania wyrazy. Generalnie chodzi o to, ze nie dziala czesc ekranu na dole, tak jak to widać w zalaczanym filmie, zdaza sie tez czasem, ze telefon sam wybiera rozne rzeczy na ekranie, sam wybiera litery itd. Kiedys pisalem o tym w innym watku, ale zdjecie folii pomoglo i myslalem, ze filia powoduje zaklocenia. Przymocowalem pozniej szklo hartowane i kilka tygodni bylo dobrze, ale problem znow wystapil. Zdjalem szkielko i znow bylo wszystko dobrze do teraz. W tej chwili nie posiadam żadnej ochrony ekranu a nadal problem wystepowal. Odtluscilem dokladnie ekran i to nie pomoglo. Uwazacie, ze moze cos tylko nie laczyc, czy jednak uszkodzony jest digitizer? Sam digitizer do tego modelu kosztuje 29 dolarow a w zestawie z wyświetlaczem ok 68$. Gdy problem wróci, to wybiore sie do serwisu w moim malym miasteczku i spytam czy podjeliby sie naprawy. Jednak chce sie tez podzielic z wami swoim problemem, zeby poznać wasze zdanie na ten temat i przy okazji zeby inni poznali problem w razie gdyby tez komus cos takiego sie stalo. pozdrawiam

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 43
Dołączył(a): czwartek, 26 marca 2015, 01:37

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez zielony14 » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 20:11

Ja ze swoim poczciwym HTC Wildfire miałem to samo, z tym ze u mnie nie dzialoalo 60% ekranu ;_; niestety nie próbowałem tego naprawiać, gdyz telefon za tani na naprawe...
Według mnie zapytaj w serwisie, może jakoś pomogą, jeśli nie to pewnie będziesz musiał wydać "kilka" $ na ekran :v
Sciphone i68+ -> HTC Wildfire -> Elephone P6000 -> LeTv x600 3/32 Grey
Pomoc w zakupach z Chin
Napisz PW.
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1196
Dołączył(a): niedziela, 16 listopada 2014, 19:18
Lokalizacja: Sanok
Pochwały: 47

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 20:17

zielony14 napisał(a):Ja ze swoim poczciwym HTC Wildfire miałem to samo, z tym ze u mnie nie dzialoalo 60% ekranu ;_; niestety nie próbowałem tego naprawiać, gdyz telefon za tani na naprawe...
Według mnie zapytaj w serwisie, może jakoś pomogą, jeśli nie to pewnie będziesz musiał wydać "kilka" $ na ekran :v

Tylko to mnie zastanawia dlaczego raz dziala a innym razem nie. No ciekawe. Znalazlem nawet film jak jakis rusek wymienia w nim digitizer, ale to wyzsza szkola jazdy jak dla mnie https://m.youtube.com/watch?v=PIyaM0MFO ... e=youtu.be.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 43
Dołączył(a): czwartek, 26 marca 2015, 01:37

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez robi173 » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 21:01

"... Znalazlem nawet film jak jakis rusek wymienia w nim digitizer, ale to wyzsza szkola jazdy jak dla mnie https://m.youtube.com/watch?v=PIyaM0MFO ... e=youtu.be.
No tak, ale filimik jest o Jiayu G3, a Ty jak piszesz masz chyba problem z S3? Tu może być trochę inaczej.
robi173
 
Posty: 98
Dołączył(a): piątek, 10 października 2014, 23:16
Pochwały: 1

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 21:06

robi173 napisał(a):"... Znalazlem nawet film jak jakis rusek wymienia w nim digitizer, ale to wyzsza szkola jazdy jak dla mnie https://m.youtube.com/watch?v=PIyaM0MFO ... e=youtu.be.
No tak, ale filimik jest o Jiayu G3, a Ty jak piszesz masz chyba problem z S3? Tu może być trochę inaczej.

rzeczywiście od g3, moja pomyłka

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 43
Dołączył(a): czwartek, 26 marca 2015, 01:37

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez ddr » poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 21:25

Jakby tak się dało wymienić w jy-s3 to byłby luz, a niestety tutaj jest wyższa szkoła jazdy. Trzeba wiedzieć czym jest klejone i odpowiednio podziałać lampą lub gorącym powietrzem.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » czwartek, 3 września 2015, 08:02

Problem został rozwiązany. Niestety musiałem wymienić panel dotykowy w serwisie.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 43
Dołączył(a): czwartek, 26 marca 2015, 01:37


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama