• Reklama

Problem z moim ZTE v965

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Problem z moim ZTE v965

Postprzez KiMa » środa, 6 sierpnia 2014, 20:37

Cześć wam!
Dawno mnie tu nie było, jednak postanowiłem napisać ponieważ mam problem który niespodziewanie jawił sie na moim ZTE v965 dlatego prosił bym o wsparcie. Krótko, smart posiadam już będzie około roku jak nie rok , w zamówieniu pomagał mi bartezzz(którego zresztą pozdrawiam). Smart przez cały ten okres chodził fajnie i chociaż czasem miewał scinki w działaniu to znalazłem na to sposób i owe zawieszki nie są już takim problemem:) Problem pojawił sie dziś kiedy to telefon ładowałem normalnie zresztą tak jak zawsze , ale gdy po pewnym czasie powiedziałem mamie by odłączyła i mi go przyniosła , wtedy właśnie pojawił sie problem a mianowicie :
Ni z tego ni z owego smart przestał wyszukiwać sieć , karte sim (próbowałem już wyjmować simke i wkładać ponownie , ponieważ podobny klopot miałem raz kiedyś wcześniej, wyjęcie i włożenie karty pomogło , teraz niestety to nie skutkuje) i albo załapuje wpisanie kodu pin i są "połączenia alarmowe" lub wcale nie wczytuje nawet kodu pin , w obydwu zaś przypadkach wywala mase powiadomień o przerwanym procesie google.. Jeśli jednak poprosi o wpisanie kodu pin to w miejsce gdzie powinna występować sieć , jest czerwone kółeczko przekreślone , tzn tak jakby po prostu kart nie widziało.. próbowałem przekładać w drugą kieszonke i to samo , albo prosi o pin i jest czerwone kółeczko albo wogule omija ten krok i wywala dalej procesy googla.. ktoś wie co sie mogło stać ? bardzo prosze o jakiekolwiek podpowiedzi.
Pozdrawiam
Kim
KiMa
 
Posty: 15
Dołączył(a): środa, 20 listopada 2013, 19:19

Reklama

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez ddr » czwartek, 7 sierpnia 2014, 00:28

Może chińczyk tak ustawił by po gwarancji się popsuł.

Gdzieś mogło dojść do przerwania, mogła uszkodzić się karta sim albo rom wysiadł. Spróbuj przeflashować rom na nowo.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez fake4r » czwartek, 7 sierpnia 2014, 00:33

Chińska teoria spiskowa :D dobre.
Zrób od nowa rom, możesz wgrać bruno moda, jak byłeś na stocku.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez bartazzz » czwartek, 7 sierpnia 2014, 09:55

lub lewa os
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez mrergie » czwartek, 7 sierpnia 2014, 12:01

I dla pewności sprawdź swoją kartę w innym telefonie, albo odwrotnie: inną kartę w swoim telefonie. Raczej z twoją kartą wszystko powinno być OK, ale nie zaszkodzi sprawdzić.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez KiMa » czwartek, 7 sierpnia 2014, 12:03

a może ktoś napisać , która opcja będzie lepsza ? bruno czy lewa os? pewnie ciężko bo spraw indywidualna ktoś powie;D więc może tak który jest bardziej stosowany? i druga sprawa ma ktoś jakąś instrukcje jak to zrobić? ponieważ ja nigdy żadnej ingerencji tak w systemy nie robiłem, więc jakaś instrukcja by sie zdała :D szukałem wczoraj bruna ale znalazłem tyylko jakiś nieaktywny link z 4pda czy coś, przed chwilą znalazłem od kogoś tu na forum bruna do v880h , będzie pasować też do mojego? chyba że lewa os lepszy więc poprosze o linki i jakąs instrukcje działania z góry dziękuje ;)
KiMa
 
Posty: 15
Dołączył(a): środa, 20 listopada 2013, 19:19

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez KiMa » czwartek, 7 sierpnia 2014, 12:04

mrergie napisał(a):I dla pewności sprawdź swoją kartę w innym telefonie, albo odwrotnie: inną kartę w swoim telefonie. Raczej z twoją kartą wszystko powinno być OK, ale nie zaszkodzi sprawdzić.

sprawdzałem w starej xperii działa karta
KiMa
 
Posty: 15
Dołączył(a): środa, 20 listopada 2013, 19:19

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez fake4r » czwartek, 7 sierpnia 2014, 12:05

Tak ten bruno pasuje bo to ten sam model v880h.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez KiMa » czwartek, 7 sierpnia 2014, 12:11

aha :) więc jeszcze niech ktoś powie który bardziej poleca , bruno czy lewa? no i jakieś instrukcje jak kto ma , VIDEO najlepiej bądź opis krok po kroku;)
KiMa
 
Posty: 15
Dołączył(a): środa, 20 listopada 2013, 19:19

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez mrergie » czwartek, 7 sierpnia 2014, 12:16

Bruno i LeWa to mocno odmienne systemy. Bruno to taki trochę pozmieniany system oparty na podstawowym Androidzie, jak stock w v965, LeWa jest bardzo podobna do MIUI.
Zrób roota, zainstaluj recovery przez MTK Droid Tools, wrzuć plik z systemem na telefon i zainstaluj przez recovery. Wszystko jest opisane dokładniej na forum.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez KiMa » czwartek, 7 sierpnia 2014, 12:20

aha , w sumie MIUI mnie nieco ciekawi :D dziękuje będę kombinował, a w razie kłopotów będę pytał :)
KiMa
 
Posty: 15
Dołączył(a): środa, 20 listopada 2013, 19:19

Re: Problem z moim ZTE v965

Postprzez bartazzz » wtorek, 26 sierpnia 2014, 12:02

Chciałbym Was prosić o pomoc, gdyż postanowiłem pomoc koledze w zmianie softu i mam ten telefon u siebie.
Mam jednak z nim spory problem:
- udało mi się dostać do menu z ustawieniami fabrycznymi, po restarcie telefon wchodzi do recovery
- z poziomu recovery przy resetowaniu pokazuje ze jest ok ale telefon żadnych danych nie traci
- próbowałem wielokrotnie flashować rom z poziomu róznych wersji sp flash tool. Proces odbywa się prawidłowo i kończy się zielonycm kółkiem, niemniej jednak telefon ma wszystkie dane takie jak miał i dalej uruchamia się z błędami, nie traci żadnych danych

Został mi tylko format pamięci ale nigdy z tej opcji nie korzystałem.
Ma ktoś jakiś pomysł lub pojęcie skąd to się bierze to proszę o pomoc, bo bardzo chcę koledze pomóc a szczerze mówiąc z czymś takim się nie spotkałem że telefon nie reaguje na flash toola

Dodam jeszcze że z poziomu recovery nie da się zainstalowac romu
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Następna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama