• Reklama

Problem z LTE

Problem z LTE

Postprzez BessonHD » sobota, 7 marca 2015, 01:07

Witam wszystkich na forum.
Mam taki problem, pomimo ustawienia priorytet na 4G nie znajduje mi sieci LTE cały czas mam 3G. Karta Plusa i usługa włączona. Wcześniej używałem Lumii 1020 i miałem LTE. Co może być problemem?
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Reklama

Re: Problem z LTE

Postprzez adamson » sobota, 7 marca 2015, 01:31

Powinna pomóc aplikacja 4g Switcher.
Avatar użytkownika
adamson
AKTYWNY
 
Posty: 310
Dołączył(a): sobota, 11 stycznia 2014, 12:56
Pochwały: 10

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » sobota, 7 marca 2015, 01:52

Czy tam trzeba cos ustawiac?
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » środa, 11 marca 2015, 01:03

nie pomogło, ktoś ma jakiś inny pomysł?
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Re: Problem z LTE

Postprzez domm9912 » środa, 11 marca 2015, 20:26

*#*#3646633#*#* wpisz i ustaw LTE odpowiednio
domm9912
 
Posty: 4
Dołączył(a): poniedziałek, 1 września 2014, 21:52

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » środa, 11 marca 2015, 20:39

dziękuję , w czym to ustawić? Network Selection jest na auto 4G/3G/2G jak przelączę na only to nie ma zasięgu a na innym telefonie jest w tym miejscu. Podpowiesz?
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » sobota, 21 marca 2015, 19:25

ktoś podpowie?
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Re: Problem z LTE

Postprzez andrzejek52 » niedziela, 22 marca 2015, 01:09

Miałem ten sam problem. Spróbuj tak:
- Ustawienia --- sieci komórkowe --- Nazwy APN --- Plus Internet --w nazwie wpisz Plus Internet --- w APN wpisz Plus - ZAPISZ na dole w prawym rogu. Mnie pomogło. Wyświetla się 4G oraz LTE. Śmiga że hej..... Powodzenia.
andrzejek52
 
Posty: 84
Dołączył(a): niedziela, 22 marca 2015, 00:53

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » poniedziałek, 23 marca 2015, 10:13

Od początku mam takie ustawienia, usunąłem i ustawiłem jeszcze raz. Nadal nic.
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Re: Problem z LTE

Postprzez Paweł1000 » poniedziałek, 23 marca 2015, 10:30

U mnie w jednym telefonie było podobnie (tylko w jednym i w dodatku w sieci 3G bo ten tel nie miał LTE), 3G zadziałeł dopiero jak ustawiłem połączenia video na kartę obsługującą internet (w moim przypadku Plus), jak połączenia video miałem ustawione na Orange to miałem co najwyżej sieć Egde. W telefonie Jiayu S3 nawet takiego ustawienia nie ma, tu takich problemów nie było.
Paweł1000
 
Posty: 26
Dołączył(a): środa, 18 marca 2015, 10:04
Pochwały: 1

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » wtorek, 24 marca 2015, 11:16

Paweł1000 gdzie to ustawić i jak. Z góry dziękuję.
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Re: Problem z LTE

Postprzez Paweł1000 » wtorek, 24 marca 2015, 12:37

ZAZNACZAM ŻE W TWOIM TELEFONIE MOŻE BYĆ INACZEJ:
USTAWIENIA / USTAWIENIA DUAL SIM / i tu było do wyboru POŁĄCZENIA GŁOSOWE (wybrałem orange)/ POŁACZENIA VIDEO (wybrałem plus)/ SMS/MMS (wybrałem orange)/ POŁACZENIA DANYCH (wybrałem plus).
Nie wiem czy Ci to w czymś pomoże, ale można popatrzeć i ewentualnie spróbować poustawiać. Jak to nie nic nie da to ja bym poszedł bo punktu danego operatora i poprosił aby mi ustawił, tak aby działało LTE, nawet mi już ustawiali np LTE (co innego niż u Ciebie) i nie było żadnych problemów, ani Plus nic nie miał przeciwko ani w Orange też nie robili problemów.
Paweł1000
 
Posty: 26
Dołączył(a): środa, 18 marca 2015, 10:04
Pochwały: 1

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama