• Reklama

Problem z LTE

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » wtorek, 24 marca 2015, 13:45

dziękuję, jest inaczej bo MX4 to singel sim
dziś zacząłem się bawić ustawieniami APN Plus Internet i zmieniłem w Umowa APN z IPv4 na IPv4/IPv6 i na sekudę wskoczyło LTE i znikło
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Problem z LTE

Postprzez bartis » środa, 25 marca 2015, 01:46

Spróbuj sposób znaleziony na innym forum:

Jak komuś nie włącza się LTE, to trzeba w dialerze wpisać *#*#4636#*#* > informacje o telefonie > trzy kropki na samym dole > wybierz pasmo komunikacji > i zmienić na EURO Band.
bartis
 
Posty: 7
Dołączył(a): środa, 4 marca 2015, 11:28
Pochwały: 1

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » środa, 25 marca 2015, 13:14

Jest sukces :) Rozwiązanie okazało się banalne. Usunąłem apn i wpisałem go ręcznie wg informacji ze strony Plusa.
Dziękuję Wszystkim za pomoc i zaangażowanie w rozwiązanie problemu.
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Re: Problem z LTE

Postprzez BessonHD » środa, 25 marca 2015, 19:17

żeby była równowaga w przyrodzie to teraz mms-y nie działają, ustawiłem ręcznie wg strony Plusa i lipa. Nie przychodzą i nie wychodzą. Dodatkowo nałożyła się na to informacja, że klienci nie mogą sie do mnie dodzwonić. Czy to możliwe, że jak mms się wysyła to blokuje kanał radiowy? Usunąłem wogóle apn mms i jak ręką odjął.
Jeśli ktoś mam kartę z Plusa i działają mu mmsy to będę wdzięczny za podanie ustawień apn.
BessonHD
 
Posty: 14
Dołączył(a): sobota, 7 marca 2015, 00:59

Re: Problem z LTE

Postprzez Paweł1000 » piątek, 8 maja 2015, 19:05

I jak ma się sprawa z LTE? Poradziłeś sobie? Teraz ja mam podobny problem, wszystko było bardzo dobrze, LTE śmigało nawet 120 Mbps do czasu jak mi się zachciało przywrócić system KOPIA I KASOWANIE DANYCH / PRZYWRÓĆ USTAWIENIA FABRYCZNE. Teraz nie mogę już złapać zasięgu 4G nawet 3G nie łapie, łapie tylko Edge i to bardzo kiepsko. Wcześniej internet był ustawiony na innym, starszym ROM-ie, nie wiem czy to tego wina , ale w tej chwili system przywraca się z ROM-em S3W 20150325-102656, czyli nowym, na którym internet hulał, ale ustawienia początkowe były na starym ROM-ie. Byłem w Plusie, ale nic mi nie pomogli. Co da się zrobić? Mój telefon to Jiayu S3 2Gb RAM. Da się jakoś wrócić do wcześniejszego ROM-u?
Paweł1000
 
Posty: 26
Dołączył(a): środa, 18 marca 2015, 10:04
Pochwały: 1

Poprzednia strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama