• Reklama

Problem z GPS

Problem z GPS

Postprzez ppiecho » wtorek, 9 lutego 2016, 14:10

Witam

Mam problem z GPS w moim ROME. GPS cały czas traci zasięg lub szuka satelitów. FASTER GPS nie pomógł i dalej jest bez zmian. Wiem że to prawie na pewno problem z Androidem ale niestety żadna podpowiedź z internetu nie pomogła. Może ktoś z Was rozwiązywał ten problem u siebie?
ppiecho
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 9 lutego 2016, 14:03

Reklama

Re: Problem z GPS

Postprzez andwww » środa, 10 lutego 2016, 16:30

witam
ja tez walczę od dłuższego czasu z gps-em.jak narazie nic nie pomaga.a na zewnętrznym gps-ie jest ok.tylko ze większość nawigacji nie zezwala na pozorowanie lokalizacji co za tym idzie nie współpracują z zewnętrznym gps-em.
andwww
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 10 lutego 2016, 16:22

Re: Problem z GPS

Postprzez ddr » środa, 10 lutego 2016, 16:42

Może antena do poprawy/wymiany.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Problem z GPS

Postprzez andwww » środa, 10 lutego 2016, 17:56

Z anteną też kombinowałem, bez większych zmian
andwww
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 10 lutego 2016, 16:22

Re: Problem z GPS

Postprzez ppiecho » środa, 10 lutego 2016, 18:34

Wątpię żeby to była antena. Na innych forach ludzie opisują problemy z GPS przy androidzie 5.1 ale przy ich telefonach albo producent poprawkę robił albo rootowanie pomagało. Ja próbowałem tych sposobów z innych telefonów i na UMI ROME nie pomogły. Producent na swojej stronie sugeruje wgranie FASTER GPS ale mi to też nie pomogło :(
ppiecho
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 9 lutego 2016, 14:03

Re: Problem z GPS

Postprzez andwww » niedziela, 14 lutego 2016, 21:30

Da się możne na UMI ROME zmienić rom na 4.4 kitkat? możne by to pomogło.z tego co wiem to gps najlepiej działa na 4.4
andwww
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 10 lutego 2016, 16:22

Re: Problem z GPS

Postprzez Szubert9155 » środa, 17 lutego 2016, 17:52

Mi tez nic nie pomogło. Żadne programowe polepszanie nie działa. Czekam na obiecany na forum upgrade i lek na całe zło. Bo już mam dość tego rzymu. Wi-fi do bani, aparat do bani, bateria do bani, gps do bani : tu videło : https://www.youtube.com/watch?v=jjui8rgfyGg . Ładny chorerka jest, i już się przyzwyczaiłem do kiepskiego dotyku, ale bez gps i yanosika to mi on niepridatny.
Szubert9155
 
Posty: 1
Dołączył(a): czwartek, 11 lutego 2016, 16:16

Re: Problem z GPS

Postprzez andwww » środa, 24 lutego 2016, 00:32

Ja przynajmniej narazie używam zewnętrzny GPS, działa z coyotem i z ryskiem.Yanosik niestety nie pozwala na pozorowanie położenia i nie działa.aparat rzeczywiste nie najlepszy jak i bateria a na wi-fi i dotyk nie narzekam.
andwww
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 10 lutego 2016, 16:22

Re: Problem z GPS

Postprzez deton24 » sobota, 5 marca 2016, 17:27

deton24
 
Posty: 122
Dołączył(a): niedziela, 4 października 2015, 18:02


Powrót do UMI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama