• Reklama

Problem Kingzone N5

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Problem Kingzone N5

Postprzez erOl » czwartek, 7 stycznia 2016, 14:55

Kupiłem Mamie wspomnianą N5 i niestety pojawi się problem.
Jak mi relacjonuje ze nagle przestał wydawać dzwieki.
Czy ktoś miał z tym telefoem problem jeżeli chodzi o głośnik? Jak ewentualnie sprawdzić czy coś się stało z głośnikiem?
CZy warto zrobić factory reset przez chińskie recovery?
erOl
 
Posty: 92
Dołączył(a): niedziela, 30 listopada 2014, 12:45

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez wacie72 » czwartek, 7 stycznia 2016, 16:12

Co znaczy "przestał wydawać dźwięki" ?
Miałeś ten telefon w dłoni czy tylko wiesz to z relacji mamy ? Może zwyczajnie wyciszyła telefon ?
Za mało info podajesz .
Avatar użytkownika
wacie72
AKTYWNY
 
Posty: 704
Dołączył(a): niedziela, 18 maja 2014, 15:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 33

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez ddr » czwartek, 7 stycznia 2016, 16:18

A próbowała wyłączyć i włączyć?
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez fake4r » czwartek, 7 stycznia 2016, 16:36

Kolego jaśniej. Jakie dźwięki? Nie działa dzwonek, czy nie ma dźwięku w słuchawce jak chce z kimś rozmawiać. Może wyciszyła dźwięki i nie wie o tym? Ciężko coś doradzić. A Ty sam miałeś w ręku ten telefon?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5620
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 189

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez erOl » czwartek, 7 stycznia 2016, 17:44

No właśnie telefonu nie miałem w ręku. Dzisiaj rano mi napisała. W pracy niby patrzyli i takie rzeczy jak zmiana profilu na cichy. I zmiana dzwonka na cichy w ustawieniach też odpada.
Nie słychać dzwonka, tak jakby coś z głośnikiem?

Natomiast może przez niego rozmawiać i słyszy rozmówcę.
Zastanawiam się czy to nie jakaś pierdoła, ale sama nie sprawdzi.


Niestety jest po za Wrocławiem i będę mógł zerknąć dopiero w weekend.
erOl
 
Posty: 92
Dołączył(a): niedziela, 30 listopada 2014, 12:45

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez erOl » czwartek, 7 stycznia 2016, 21:12

Zamówiłem w ciemno głośnik na Ali. Może ktoś się z was natknal w sieci jak ten model po kolei rozkręcić?
erOl
 
Posty: 92
Dołączył(a): niedziela, 30 listopada 2014, 12:45

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez ddr » czwartek, 7 stycznia 2016, 21:21

Bierzesz wkrętak i rozkręcasz. Ot cała filozofia. Głośnik jest na wierzchu, odklejasz, przyklejasz nowy, troszkę styki wyciągasz i skręcasz.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez erOl » piątek, 8 stycznia 2016, 01:32

Trzeba cała ramkę odkręcić? Czy wystarczy ta srubke koło srebrnej osłony głośnika?
http://g01.s.alicdn.com/kf/HTB1ZfwJIVXX ... XFXXXL.jpg
erOl
 
Posty: 92
Dołączył(a): niedziela, 30 listopada 2014, 12:45

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez erOl » wtorek, 12 stycznia 2016, 08:27

Wczoraj w końcu mogłem sprawdzić telefon. Niestety coś z głośnikiem. Nie wydawał dźwięków jak go sprawdzałem. Zaczął natomiast jak podociskalem obudowę wokół głośnika palcem ale grał nie czysto. Także czekam na głośnik.
erOl
 
Posty: 92
Dołączył(a): niedziela, 30 listopada 2014, 12:45

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez wampum » niedziela, 14 lutego 2016, 20:24

Ajajaj.
Prawdopodobnie niepotrzebnie kupiłeś głośnik, bo ten typ tak ma.
Mój "Kingzone K1" też miał taką przypadłość.
Wyciągnij baterię odczekaj z 5 minut i włącz telefon powinno być ok.
Czasami telefon sam wchodził w stan wyciszenia i trzeba było mu pomóc palcem po ekranie (pociągnąć głośność), bo z belki bocznej nie reagował.
Aczkolwiek możesz mieć pecha i rzeczywiście padł Ci głośnik.
wampum
 
Posty: 38
Dołączył(a): czwartek, 6 grudnia 2012, 23:55
Lokalizacja: Kalisz
Pochwały: 3

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez erOl » piątek, 19 lutego 2016, 12:39

Problemem był głośnik. Już wymieniony jakiś czas temu i na nowym wszystko działa ok. Wymiana faktycznie prosta. Cała operacja trwała może z 15 min.
erOl
 
Posty: 92
Dołączył(a): niedziela, 30 listopada 2014, 12:45

Re: Problem Kingzone N5

Postprzez kubaxiaomi » piątek, 26 lutego 2016, 10:46

Ile zapłaciłeś za głośnik? Ja wymieniałem w Newman K1S i się okazało że głośnik pasował idealnie z jakiejś Nokii. Zapłaciłem kilka złotych z przesyłką :) pozdrawiam
kubaxiaomi
 
Posty: 56
Dołączył(a): poniedziałek, 8 września 2014, 22:57

Następna strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama