• Reklama

Problem g4s

Problem g4s

Postprzez pracus » sobota, 28 marca 2015, 23:16

Witam
Mam problem z zasięgiem GSM na obu kartach. Tam gdzie nokia lub Samsung mają full to jiayu nie łapie, jeszcze ma tendencje do wylogowania z GSM i po jakimś czasie loguje się automatycznie. Andek stockowy 4.4. Jakieś pomysły?
pracus
 
Posty: 20
Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 01:14

Reklama

Re: Problem g4s

Postprzez robot » niedziela, 29 marca 2015, 00:04

uszkodzony model - na gwarancje slij
robot
AKTYWNY
 
Posty: 421
Dołączył(a): sobota, 14 marca 2015, 13:17
Pochwały: 4
Ostrzeżenia: 4

Re: Problem g4s

Postprzez blue_voyager » niedziela, 29 marca 2015, 00:07

Nie tak szybko, najpierw trzeba wykluczyć inne możliwości. Próbowałeś zmienić ROM? Karty na innym telefonie działają poprawnie?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Re: Problem g4s

Postprzez pracus » niedziela, 29 marca 2015, 00:56

Tak karty na innych telefonach moto E i goclever quantum 2-4 działają jak powinny.

W zmiany roku który jest oryginalny nie mam zamiaru się bawić
pracus
 
Posty: 20
Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 01:14

Re: Problem g4s

Postprzez blue_voyager » niedziela, 29 marca 2015, 01:14

Nie masz zamiaru bawić się w zmiany ROMU... A jeśli to on powoduje problemy z zasięgiem? Co z tego, że oryginalny, to wcale nie znaczy, że dobry.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Re: Problem g4s

Postprzez dominiss1990 » niedziela, 29 marca 2015, 10:55

Próbuj zmienić Rom, wiele roboty przy tym nie ma a jeśli nie pomoże to przynajmniej wykluczysz tą opcję.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Re: Problem g4s

Postprzez pracus » niedziela, 29 marca 2015, 11:13

Niestety w to się bawić nie będę. Myślałem że jest jakiś myk w ustawieniach. Skoro go nie ma to odsyłka
pracus
 
Posty: 20
Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 01:14

Re: Problem g4s

Postprzez blue_voyager » niedziela, 29 marca 2015, 11:21

Jeśli to wina ROMU, u sprzedawcy może być wszystko ok i odeśle Ci go bez żadnej ingerencji. Będziesz pozbawiony telefonu przez kilka tygodni, zapłacisz za wysyłkę i nic się nie zmieni. Bardzo mądre.
I taka uwaga - kupując smartfona nastawiasz się na to, że będziesz zmieniał oprogramowanie. Jeśli nie chcesz tego robić, nie kupuj takiego telefonu.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Re: Problem g4s

Postprzez pracus » niedziela, 29 marca 2015, 12:52

Tym bardziej jak wyślę film lub fotki pokazujące problem u mnie. Póki co to ma działać u mnie a nie u sprzedawcy. Wg mnie telefon posiada wadę a ja kupiłem jako wolny od wad.

A zmiana romu nie gwarantuje poprawy. Jak nie wyjdzie to znowu trzeba stoka wgrywać i na liczniku zmian wyjdzie on do tego dojdzie i dupa z roszczenia reklamacji. Right?
pracus
 
Posty: 20
Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 01:14

Re: Problem g4s

Postprzez blue_voyager » niedziela, 29 marca 2015, 13:00

Nie, nie right. Kto Ci powiedział, że nie możesz wgrywać ROMU, bo stracisz gwarancję? Wgranie innego ROMu to pierwszy sposób na rozwiązanie problemów z telefonem. Pierwsze słyszę, żeby ktoś wolał odsyłać telefon do Chin niż wgrywać inny soft.
Ale Twój telefon, Twoja sprawa jak to załatwisz.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Re: Problem g4s

Postprzez pracus » niedziela, 29 marca 2015, 13:17

Jakimś cudem w sgs2 romu zmieniać nie musiałem wszystko działało. Chcę kupić i mieć święty spokój a nie zabawy w trwp customy itp. Rom jest oryginalny czyli zakładam że wszystko przynajmniej na początku będzie działać a tu kicha
pracus
 
Posty: 20
Dołączył(a): wtorek, 3 lutego 2015, 01:14

Re: Problem g4s

Postprzez blue_voyager » niedziela, 29 marca 2015, 13:24

Więc wysyłaj, temat wyczerpany.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5642
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama