• Reklama

[flashowanie] Problem flash - Samsung i9300, Mt6575, podróbk

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

[flashowanie] Problem flash - Samsung i9300, Mt6575, podróbk

Postprzez macik100 » niedziela, 20 stycznia 2013, 16:27

WItam!

Mam olbrzymi problem, wczoraj zakupiłem Samsunga Galaxy s3, jak sie okazało podróbkę i9300.

Dowiedziałem się dopiero gdy zrobiłem przywrócenie ustawień fabrycznych, telefon już nie chciał się włączyć...cegła. uruchamia się tylko Chińskie Recovery, z którego nie wiem jak coś uruchomić, nic się nie da zrobić.. (ostatni załącznik

Telefon wygląda tak jak na zdjęciu w drugim załączniku, nie wiem dokładnie co to za model..
Wygląda identycznie jak z tej aukcji
[hide]
http://www.soloong.com/sdp/924504/4/pd- ... normal_img[/hide]

Dodaje że jak podłączam telefon pod komputer włącza się że telefon jest ładowany.

Gdy próbuje zflashować telefon programem SP Flash Tool, jednak nie pmogę tego zrobić.. pokazuje się dziwny komunikat (pierwszy załącznik).

jestem załamany, nie wiem co zrobić... nie moge nawet uruchomić telefonu a wydałem tyle kasy...

Proszę o pomoc!! Szukałem na wielu forach , siedze juz ze 24 h żeby coś zrobić...
Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 stycznia 2013, 08:11 przez macik100, łącznie edytowano 1 raz
macik100
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 20 stycznia 2013, 03:31
Lokalizacja: Zgierz

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez krc » niedziela, 20 stycznia 2013, 22:52

myślę, że jak ktoś Ci sprzedał w Polsce telefon jako Galaxy S3, a nie jest to Galaxy S3 to dzwonisz do gościa mówisz, żeby oddał kasę, a jak nie to dzwonisz do rzecznika konsumenta/na policje itp
krc
 
Posty: 11
Dołączył(a): sobota, 1 grudnia 2012, 23:30
Lokalizacja: Będzin

Postprzez east-import.pl » niedziela, 20 stycznia 2013, 22:58

A był wystawiony jako Orginalny SG S3 ?? W dziale samsung Jak na allegro ??
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez macik100 » poniedziałek, 21 stycznia 2013, 00:41

Tak, facet napisał że jest to oryginalny Samsung Galaxy s3, z gwarancją europejską producenta.. jest dowód zakupu z Anglii. A jest to raczej na 99,9% podróbka bo chcać włączyc Download Mode tak jak w telefonach Samsunga, włącza się to chińskie recovery.

Ale teraz nie oddam ani na gwarancję ani nie mogę uzyć tego telefonu.. nie da się nic zrobić z tym softem??

Niestety ten telefon kupowałem na tablicy.pl , popatrzyłem na niego jakieś 3 min, i właściwie żadnym szczegółem nie różnił się od prawdziwego Galaxy bo go nie otwierałem. Dlatego go kupiłem.

Czy da się jakoś wyegzekwować pieniądze od tego pana? Wiem że tablica.pl nie udziela jakis gwarancji, ale znam dokładne namiary tego pana. Tylko niestety nie mam dowodu że wpłaciłem kase albo że kupiłem to od niego.
macik100
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 20 stycznia 2013, 03:31
Lokalizacja: Zgierz

Postprzez east-import.pl » poniedziałek, 21 stycznia 2013, 10:28

Raczej nic nie zrobisz mu Pozostaje ci wgrać Soft i używać go
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez macik100 » poniedziałek, 21 stycznia 2013, 17:50

No dobrze.. ale jak wgrać ten soft ?? Pokazuje mi się to że coś jest nie tak, tak jak pokazałem na screenie.. I jaki soft mam wgrać do tego telefonu?? na stronie [hide]www.apkgege.com[/hide] jest wszystko po i chińsku i kompletnie nie wiem co sciągnąć... :(
Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 stycznia 2013, 19:36 przez macik100, łącznie edytowano 1 raz
macik100
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 20 stycznia 2013, 03:31
Lokalizacja: Zgierz

Postprzez east-import.pl » poniedziałek, 21 stycznia 2013, 17:56

Wersji i9300 Jest mnóstwo i cięszko tak an oko wiedzieć jaki rom dokładnie będzie pod ten twój Szukaj coś od HDC i9300
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez macik100 » poniedziałek, 21 stycznia 2013, 21:20

rozumiem... a co zrobić z tymi sterownikami? próbowałem juz tyle sterowników i nadal komunikat... już podłączałem telefon do kompa kombinacjami Vol+ i Power i innymi rożnymi jak pisali na forym xda-developers, ale nadal ten głupi komunikat..

Bo chyba telefon nie jest aż taka uwalony, recovery się włącza, można włączyc fukcje testowania i telefon jest wykrywany przez komputer...
macik100
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 20 stycznia 2013, 03:31
Lokalizacja: Zgierz

Postprzez east-import.pl » poniedziałek, 21 stycznia 2013, 21:42

Recovery się włącza więc Rom Przez niego wrzuć z Karty SD
A może masz możliwość Przywrócenia go przez recovery Full wipe Próbowałeś ?

[ Dodano: 2013-01-21, 19:56 ]
Tu Masz Rom[hide] http://www.sendspace.com/file/eo3xxy[/hide] Jak to HDC i9300 mtk6577 To podejdzie i wgraj go przez Recovery
Ostatnio edytowano wtorek, 22 stycznia 2013, 08:18 przez east-import.pl, łącznie edytowano 1 raz
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez macik100 » wtorek, 22 stycznia 2013, 00:05

Próbowalem chyba robić full wipe ale to menu recovery jest po chińsku jak widzisz na screenie... wciskałem 3 tekst od góry, robiło się coś chwile i skończyło...

A jak dokladnie wrzucic ten rom? po prostu na kartę pamięci? co mam wcisnąc żeby poszła jakoś instalacja? Boże, na normalnym Galaxy s2 to była łatwizna..
macik100
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 20 stycznia 2013, 03:31
Lokalizacja: Zgierz

Postprzez east-import.pl » wtorek, 22 stycznia 2013, 11:39

Tak załaduj na kartę spakowany w zip Ładowanie z Karty to pewnie ten druki link z recovery
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez macik100 » wtorek, 22 stycznia 2013, 18:06

Udało się w końcu sflashować... Wrzociłem przez recovery ale za cholere inne nie chciały ruszyć

zadziałał tylko ten ROM -[hide] http://dl.vmall.com/c0gwaplkln[/hide]

Jestem tam tylko android 4.04, ciekawe czy da się znaleźć jakiś z 4.12
Ostatnio edytowano wtorek, 22 stycznia 2013, 22:23 przez macik100, łącznie edytowano 1 raz
macik100
 
Posty: 7
Dołączył(a): niedziela, 20 stycznia 2013, 03:31
Lokalizacja: Zgierz

Następna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama