• Reklama

[STAR] Potrzebny oryginalny rom do S7180

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

[STAR] Potrzebny oryginalny rom do S7180

Postprzez maciejwr » środa, 20 marca 2013, 13:03

Niestety, ale mam chyba pecha. Próbowałem wczoraj wgrać do swojego stara s7180 inny rom dostępny w internecie. Najpierw zrobiłem kopie zapasową plików, potem testowałem. Wszystkie romy które znalazłem, fakt są ciut lepsze, ale mają zasadniczą wadę. Prawy przycisk na dole który służył do cofania działa tak jak lewy (czyli coś ala menu), za to lewy przycisk w ogóle nie działa. nic nie robi. W związku z tym te romy są całkowicie bezużyteczne.
I tu dochodzę do mojego pecha. Gdyż przypadkiem usunąłem także moją kopie oryginalnego romu :/ szukałem szukałem i nic w internecie nie widzę prócz tych właśnie z problemem tych przycisków.

Będę ogromnie wdzięczny za POMOC i udostępnienie kopii waszego stara. Tutaj jest instrukcja jak wykonać obraz systemu... <object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Eh3KfbbExzg?version=3&hl=pl_PL&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Eh3KfbbExzg?version=3&hl=pl_PL&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> Z góry bardzo dziękuje.

Wiem, że kilka osób z forum posiada ten telefon w swoim domu.
Ostatnio edytowano środa, 20 marca 2013, 14:35 przez maciejwr, łącznie edytowano 1 raz
maciejwr
 
Posty: 95
Dołączył(a): wtorek, 25 grudnia 2012, 00:32
Lokalizacja: London / UK

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez bumbum » środa, 20 marca 2013, 13:48

zobacz czy to nie ten
[hide]
http://www.needrom.com/phone-roms/star/s7180/[/hide]

Pierwszy to chyba oryginał, reszta to custom rom
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Postprzez maciejwr » środa, 20 marca 2013, 14:10

bumbum napisał(a):zobacz czy to nie ten
[hide]
http://www.needrom.com/phone-roms/star/s7180/[/hide]

Pierwszy to chyba oryginał, reszta to custom rom


To samo... prawy przycisk dolny działa jak menu (jak lewy w starym), a lewy na nic nie reaguje :/ uszkodziło by sie cos ?

[ Dodano: 2013-03-20, 12:30 ]
Mój problem chyba uda się rozwiązać, chińczyk u którego kupiłem telefon, na youtube miał filmik z tym telefonem i tam w model number pisze H7100 w about phone. Szukając w internecie coś o tym modelu qrcze wygląda identycznie jak mój. Chyba zostałem lekko oszukany ??? W zasadzie chyba niczym sie wiele te modele nie różnią, ale kupiłem S7180 ;) ściągam roma do H7100, zobaczymy czy wejdzie.
maciejwr
 
Posty: 95
Dołączył(a): wtorek, 25 grudnia 2012, 00:32
Lokalizacja: London / UK

Postprzez east-import.pl » środa, 20 marca 2013, 15:30

H7100 to firmy Hero nie Star jak s7180
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez maciejwr » środa, 20 marca 2013, 15:57

Czyli jednym slowem chińczyk mnie troche oszukał :/
Kupiłem dokładnie na tek aukcji : http://www.aliexpress.com/snapshot/214870689.html

Rom od H7100 wgrany. Działa tak jak powinien. Na XDA mają też custom do tego modelu, który też przed chwilą wgrałem i działa wyśmienicie. Zmienia m.in. pamięć wewnętrzną na programy z 512 MB na 1 giga. Co daje ogromnego plusa na korzyść zmiany. Dziękuję za pomoc koledzy.

Wątek uważam za rozwiązany.
maciejwr
 
Posty: 95
Dołączył(a): wtorek, 25 grudnia 2012, 00:32
Lokalizacja: London / UK

Postprzez east-import.pl » środa, 20 marca 2013, 16:02

No na Aukcji ewidentnie widać ze sprzedaje Star s7180 A wysłał Hero H7100
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez maciejwr » środa, 20 marca 2013, 16:14

east-import.pl napisał(a):No na Aukcji ewidentnie widać ze sprzedaje Star s7180 A wysłał Hero H7100


One się czymś zasadniczym różnią od siebie ? bo ciężko mi coś znaleźć w internecie.
maciejwr
 
Posty: 95
Dołączył(a): wtorek, 25 grudnia 2012, 00:32
Lokalizacja: London / UK

Postprzez misio1222 » środa, 10 kwietnia 2013, 22:55

Witam, gdybys mógł napisać dokładnie co jakie podzespoły posiada Twoj telefon byłoby łatwiej, ale jako propozycje mogę rzucić:

http://pan.baidu.com/share/link?shareid ... F2K_XP_COM


chociaż nie wiem czy jeszcze jesteś tym zainteresowany?!
misio1222
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 10 kwietnia 2013, 22:51
Lokalizacja: mielec

Postprzez maciejwr » środa, 10 kwietnia 2013, 23:01

misio1222 napisał(a):Witam, gdybys mógł napisać dokładnie co jakie podzespoły posiada Twoj telefon byłoby łatwiej, ale jako propozycje mogę rzucić:

http://pan.baidu.com/share/link?shareid ... F2K_XP_COM


chociaż nie wiem czy jeszcze jesteś tym zainteresowany?!


Jeżeli to do mnie pytanie, to jak napisałem powyżej problem rozwiązałem. Miałem po prostu inny model niż kupiłem u chińczyka. Wgrałem poprawny rom i działa. :)
maciejwr
 
Posty: 95
Dołączył(a): wtorek, 25 grudnia 2012, 00:32
Lokalizacja: London / UK


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama