• Reklama

Pomocy g4s padł

Re: Pomocy g4s padł

Postprzez ozi22 » 24 maja 2015, o 20:57

Nie wiem czy próbowałeś zmienić kabel usb?
Kiedyś miałem iocean x7s i podczas wgrywania romu wywalał sie jakiś bład i to za każdym razem, gdy przypadkiem zmieniłem kabel na "trochę lepszy" każda następna proba wgrania romu zakończyła sie sukcesem.
Siemens C50 -> Sagem MX3 -> Sharp GX30 -> MDA Compact -> XDA IIi -> Toshiba G900 -> Samsung mini2 -> Iocean x7s -> Jiayu S3
ozi22
 
Posty: 76
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 11:40
Pochwały: 4
Telefon:: Jiayu S3
ROM: 4.4.4

Reklama

Re: Pomocy g4s padł

Postprzez Rafli » 24 maja 2015, o 21:26

sprobuje jeszcze z innym kablem bo nie zmieniałem. Ale to juz jutro bo nie mam drugiego kabla. Dzieki za rade

Czy zna ktoś jeszcze jakieś inne strony gdzie można pobrać rom do androida 4.2.2.
Z need room, jiayu.es i jiayupolska.com juz pobrałem.
Rafli
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 maja 2015, o 01:24
Telefon:: jiayu g4s

Re: Pomocy g4s padł

Postprzez mortimer » 24 maja 2015, o 21:34

ROM nie stanowi problemu. Jeżeli pobrałeś z ww. źródeł, to przyczyna tkwi raczej w czymś innym. Sprawdź faktycznie z tym kablem.


Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 701
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Re: Pomocy g4s padł

Postprzez Rafli » 24 maja 2015, o 21:43

Znalazłem drugi kabel z aparatu sony. Przy pierwszej próbie ten sam błąd 4032. Gdzies na angielskiej stronie pisali, że to ma związek z Preloaderem. sprobuje z innymi roomami
Rafli
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 maja 2015, o 01:24
Telefon:: jiayu g4s

Re: Pomocy g4s padł

Postprzez saperq » 24 maja 2015, o 21:46

Najważniejsze pytanie.
Czy kolega ma windows 8 ?
Jeśli tak czy kolega wyłączył sprawdzanie sterowników nie podpisanych cyfrowo w menu windows podczas uruchamiania systemu ?
Jeśli kolega ma win8 i nie zrobił tego, to ciężko będzie cokolwiek wgrać.
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Asus Zenfone max
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
AKTYWNY
 
Posty: 791
Dołączył(a): 8 maja 2014, o 22:36
Pochwały: 31
Telefon:: Asus Zenfone Max

Re: Pomocy g4s padł

Postprzez Rafli » 24 maja 2015, o 21:53

Na win 7 pracuje aktualnie. Na win 8 wyskakiwał dokładnie ten sam błąd 4032. Podpisy wyłączylem na 7 i 8. Od przedwczoraj probuję coś zrobic. Od czytania już mnie oczy bolą.
Sterowniki wgrywałem kilka razy za każdym razem usuwałem wszystkie poprzednio wgrane.
Rafli
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 maja 2015, o 01:24
Telefon:: jiayu g4s

Re: Pomocy g4s padł

Postprzez mortimer » 24 maja 2015, o 21:58

To przerabiałeś już?

sp-flash-tool-t5343.html

hdc-galaxy-legend-ii-t4798.html

O tym samym błędzie koledzy piszą....


Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 701
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Re: Pomocy g4s padł

Postprzez Rafli » 25 maja 2015, o 00:31

Niestety kolejne 3h przed komputerem i nic.
W tygodniu nie mam czasu żeby się tym zajac.
Może uda się znaleść jakiegoś dobrego samarytanina albo servis który coś poradzi za w miarę rozsądną cene.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc.
Rafli
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 maja 2015, o 01:24
Telefon:: jiayu g4s

Poprzednia strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama