Witam,
(pisałam w innym wątku, ale nie wiem, czy nikt tam nie zagląda, czy nikt nie wie jak mi pomoc)
jako, że dostał do mnie Redmi 2 i pomału, bardzo pomału się go uczę, proszę Was o pomoc.
1. Czy gdzieś można znaleźć instrukcję to tego telefonu?
2. Jak ustawić czas w zakładce czas i data, bo jak ustawiam, automatyczny, wybieram strefy czasowe, to pokazuje mi 2 różne czasy. Na widżecie na ekranie jest jeden, a w lewym górnym rogu jest drugi czas, oba czasy różnią się 1 godziną. A jak telefon się wygasi, to też pokazuje inną godzinę. Między godzinami jest 1h różnicy. Jak ustawię poprawnie czas na widżecie to alarm też jest poprawnie ustawiony, ale w lewym górym rogu czas jest inny i jak wejdę w telefon, to tam czas wybranych/odebranych rozmów jest o 1h późniejszy niż na widżecie.
3. Czy da się zrobić tak i gdzie to ustawić, żeby zawsze pytał mnie czy ma się łączyć z netem przez wi-fi czy przez internet operatora? Jeśli się nie da, czy można nastawić tak, aby nigdy nie łączył się z internetem od operatora? --> Tu już chyba doszłam sama, wykasowałam ustawienia - zarządzanie SIM - informacje o sim - punkty dostępu - APN internet skasowałam (chyba zadziałało)
4. Czy wynik 3 dni trzymania baterii jest dobrym wynikiem? Czy można jeszcze go jakoś zoptymalizować. Głównie dzwonię i sms-y piszę, czasem włączam wifi. (Tyle pokazywało przed napisaniem tego posta w innym wątku, a ogólnie to będzie 5 dni, więc chyba dobry wynik)
Na razie tyle pytań, bo cięgle się bawię, uczę i zaglądam.
Pozdrawiam