• Reklama

pomoc przy telefonie podróbka Blackberry 9000

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

pomoc przy telefonie podróbka Blackberry 9000

Postprzez czarnykolo » sobota, 12 lutego 2011, 00:52

witam, jest to mój pierwszy post na forum. jestem posiadaczem podróbki telefonu Blackberry 9000. opiszę go krótko
-posiada aparat 2Mpix i przednią kamerke ale juz nie wiem dokładnie jaką
-dotykowy ekran
-dualsim
-odtwarzacz mp3 itp.
-qwerty
-odbiornik TV
-komunikację Wi-fi i bluetooth
jakbym miał czym zrobić fotke telefonu to bym wrzucił

chciałbym się dowiedzieć czy da się jakoś wgrać polski język do niego i czy da się zrobić coś aby w pisaniu sms była możliwość pisania Abc(czyli pierwsza litera duża reszta male), bo mam tylko opcję pisania abc i ABC. wiem że telefon posiada chipset mt6235. posiadam kabel usb (dodam że pasuje on z Noki np C3) i podczas łączenia się mam 3 opcję do wyboru:
-Mass Storage
-Webcam
-Com USB
dwie pierwsze opcje działają poprawnie windows pobrał sterowniki z internetu (windows 7 ultimate na pokładzie + aktualizacje)
ale gdy chcę się połączyć przez opcję COM USB to nic się niedzieje ani w telefonie ani w komputerze. mógłbym was prosić o pomoc??

aha jeszcze chciałbym się dowiedzieć jaki mógłbybyć kod fabryczny telefonu zeby zresetować ustawienia i całą reszte na standardową

dodam że wcześniej szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem

[ Dodano: 2011-02-12, 00:43 ]
dobra znalazlem kod blokady telefonu przywróciłem ustawienia fabryczne i uruchomiło mi telefon ponownie ale od razu co się włączyło to kalibracja ekranu dotykowego i mam na zmiane co chwila klikać w lewy górny róg ekranu i prawy dolny róg ekranu gdy sie pojawi punkt i tapuje to tak bez konca juz ponad półtorej godziny i nie wiem co jest nie tak czy mozna to jakoś ominąć??
czarnykolo
 
Posty: 1
Dołączył(a): piątek, 11 lutego 2011, 23:56
Lokalizacja: miedzyzdroje

Reklama

Postprzez zioq3k » środa, 16 lutego 2011, 23:09

weź czymś to dokładniej wciskaj... miałem tak samo.. klikałem poprostu dokładnie w te punkty i po 5 się udało..

po prostu jak dobrze natrafisz na te punkty to się skończy ta kalibracja

albo spróbuj krótko nacisnąć włącznik to powinna się wyłączyć ( w moim n97 który ma taki sam procesor to działa )
Avatar użytkownika
zioq3k
 
Posty: 55
Dołączył(a): sobota, 4 grudnia 2010, 20:22
Lokalizacja: Zielona Góra

Postprzez PhoneM » niedziela, 13 marca 2011, 05:04

spróbuj tapnąć jakimś rysikiem albo czymś cienkim ;)

ps. opcja COM USB służy do flashowania, poprostu developerzy zapomnieli ukryć tej opcji :P jednakże uprzedzam twoje pytanie i powiem że go nie sflashujesz z kilku powodów:
1. Brak kabla serwisowego
2. Nie ma programu do niego
3. Nie ma sterowników flash USB

Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
PhoneM
 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 8 lipca 2010, 12:56
Lokalizacja: Wołomin


Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama