• Reklama

[android] połączenie zakończone

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

[android] połączenie zakończone

Postprzez qkiz_xt » środa, 6 lutego 2013, 01:18

Witam wszystkich i bardzo proszę o jak najszybszą pomoc.
Mam telefon STAR n9330 i w nim 2 karty SIM Heyah i Virgin. Posiadam Andka 4.1.1 Wczoraj bawiłem się coś w ustawieniach kart/sieci i nie mogę wykonać żadnego połączenia z heyah (od razu kończy połączenie). Tak samo jest jak włożę inna kartę heyah czy t-mobile. Z virgin dzwoni bez problemu. Oprócz tego przy napisie Virgin jest strzałka do góry (tak jakbym tylko za pomocą tej sieci mógł dzwonić). Dodam że inni na heyah bez problemu się dodzwonią ale nie wykonam połączenia. Przekładanie kart z jednego slotu na drugi nic nie daje. Jak włożę tylko heyah też nic :/ Wiem że ustawiłem połączenia oczekujące ale odhaczyłem i nic. Coś kojarzę że wybrałem na Virgin jako domyślne czy preferowane...

Obrazek

Bardzo proszę o jak najszybsza pomoc gdyż używam komórki w celach biznesowych no i mam GIG problem...
A i ustawienia fabryczne nie wchodzą raczej w grę gdyż nie gwarantują naprawy a mam wiele do stracenia :/
qkiz_xt
 
Posty: 109
Dołączył(a): piątek, 19 października 2012, 23:52
Ostrzeżenia: 1

Reklama

Postprzez east-import.pl » środa, 6 lutego 2013, 10:15

Wejdz w wybieranie numeru kliknij opcje i wybierz ustawienia Wybierz Voice Call Wybierz Call Barring i nie może być tam nic odhaczone Pewnie tam coś pozmieniane Ale musisz sprawdzić Czy to na pewno to
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): sobota, 22 grudnia 2012, 18:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez qkiz_xt » środa, 6 lutego 2013, 15:50

Niestety to nie to... :(

[ Dodano: 2013-02-06, 14:28 ]
A też masz taki trójkącik w tym kwadracie przy którejś sieci? Tak jak ja mam w tym pomarańczowym?

[ Dodano: 2013-02-08, 11:33 ]
Zauważyłem że wina leży po stronie ukrytego ID Virgin. O ile w heyah nie mogę zmienić tej pozycji (mam w panelu w heyah zaznaczone że widoczny nr) o tyle w Virgin można to zrobić tylko w telefonie a ten nr. muszę mieć ukryty. A z tego co wiem w tej sieci jest to jedyny sposób na ukrycie numeru (w telefonie). W ustawieniach mam 3 opcje:
domyślny......
ukryty
widoczny.
Dając na widoczny problem zostaje, natomiast zaznaczając domyślny problem również zostaje ale do ponownego uruchomienia telefonu. Po ponownym uruchomieniu telefon wrócił do normy. Zaznaczając znowu pozycję "ukryty" co ciekawe telefon dalej zachowuje się poprawnie ale do czasu (jakieś pół godziny).
Moje pytanie:
Czy root rozwiąże problem? Czy problem ten dotyczy tylko tego numeru czy może jest to bolączka dual sim'ów? Jakieś pomysły?
qkiz_xt
 
Posty: 109
Dołączył(a): piątek, 19 października 2012, 23:52
Ostrzeżenia: 1


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama