• Reklama

[F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

[F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez maciek1221 » 4 lut 2015, o 16:45

Witam,
dostałem dzisiaj paczkę z telefonem, sprawdziłem czy działa, wszystko ok. Zabrałem się do zmiany romu w celu pozbycia się chińskich aplikacji.
Zrobiłem wszystko zgodnie z tym poradnikiem: http://jiayupolska.pl/download/instrukc ... _PL%5D.pdf
próbowałem z dwoma ROMami z polskiej strony Jiayu. Telefon poprawnie przechodzi proces zmiany romu, gdy go włączam to mój obraz jest taki jak na zdjęciu. Pracuje poprawnie, mogę zmieniać głośność itd, tylko z tym obrazem jest coś, co uniemożliwia korzystanie z telefonu. Próbowałem wejść do recovery mode ale tam jest taki sam obraz. Pomóżcie mi, co zrobić? Cieszyłem się telefonem całe 5 minut!.....

Obrazek
maciek1221
 
Posty: 75
Dołączył(a): 18 sty 2015, o 14:04
Telefon:: f1

Reklama

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez blue_voyager » 4 lut 2015, o 16:46

A zanim zacząłeś cokolwiek zmieniać zrobiłeś backup?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez maciek1221 » 4 lut 2015, o 16:54

Nie.
maciek1221
 
Posty: 75
Dołączył(a): 18 sty 2015, o 14:04
Telefon:: f1

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez blue_voyager » 4 lut 2015, o 16:57

No to nauczyłeś się czegoś na swoim błędzie. To jest podstawa, jeśli wgrywasz nowy rom, zrób najpierw backup starego. Jeśli coś pójdzie nie tak (a jak widać zawsze może tak być), to w kilka minut przywracasz telefon do poprzedniego stanu.
Próbowałeś wyjąć baterię?
Wgrałeś właściwy rom?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez maciek1221 » 4 lut 2015, o 17:00

Zdaje sobie sprawę, że należy robić backup, ale tam napisali, że backup dotyczy danych - ja takich na telefonie nie miałem...

Próbowałem włączać kilka razy, romy wgrywałem dwa ze strony,to samo. Inne są wgrywane przez recovery? Więc chyba się nie da wgrać przez ten SP flash?
maciek1221
 
Posty: 75
Dołączył(a): 18 sty 2015, o 14:04
Telefon:: f1

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez blue_voyager » 4 lut 2015, o 17:03

Backup dotyczy wszystkiego co masz na telefonie, także romu.
Nie odpowiem Ci na drugie pytanie, zaczekaj aż zajrzy tu ktoś kto ma ten model.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez maciek1221 » 4 lut 2015, o 17:05

Jak coś to dziewczynie zamówiłem identyczny telefon, można zrobić jego backup i wgrać to oprogramowanie do mojego?
maciek1221
 
Posty: 75
Dołączył(a): 18 sty 2015, o 14:04
Telefon:: f1

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez blue_voyager » 4 lut 2015, o 17:08

Tak, tylko teraz doczytałem, że taki ekran pojawia się także po wejściu w recovery. To nie będzie jak wgrać backupu. Jesteś pewny, że wchodzisz w recovery i widać taki obraz? Czasami telefon nie uruchamia się w recovery tylko w zwykłym trybie mimo użycia odpowiedniej kombinacji klawiszy.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez maciek1221 » 4 lut 2015, o 17:12

Jak w tym modelu wejść w recovery? Próbowałem tak: Podpiąłem telefon pod ładowarkę, wyjęta bateria, wcisnąłem włącznik i vol up, włożyłem baterię i się włączył.

Jest to raczej recovery, bo ekran zachowuje się inaczej ( inne kolory niż przy normalnym włączeniu).
Może jakoś na czuja, schematycznie klikać? Tylko wtedy muszę mieć włożoną kartę sd z backupem drugiego telefonu, tak?
maciek1221
 
Posty: 75
Dołączył(a): 18 sty 2015, o 14:04
Telefon:: f1

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez blue_voyager » 4 lut 2015, o 17:25

Nie wiem jak w tym modelu ale z reguły w recovery wchodzisz przyciskając razem na kilka sekund power i vol+ lub vol- (bez wyciągania baterii)
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez maciek1221 » 4 lut 2015, o 17:49

Ok, to co zrobić jak już będę miał drugi telefon? Jak wykonać na nim backup, jak to wgrać do mnie?
maciek1221
 
Posty: 75
Dołączył(a): 18 sty 2015, o 14:04
Telefon:: f1

Re: [F1] Po zmianie romu problem z wyświetlaniem

Postprzez shayk » 4 lut 2015, o 17:52

Backup robi się przez recovery
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
Avatar użytkownika
shayk
VIP
 
Posty: 1867
Dołączył(a): 4 kwi 2014, o 14:16
Pochwały: 41
Telefon:: elephone

Następna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama