• Reklama

PIPO X8 jak przełączyć na androida

TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,

PIPO X8 jak przełączyć na androida

Postprzez marx » 15 wrz 2015, o 22:19

Rozpoczynam testy TV-boxa Pipo X8 który wedle producenta powinien obsługiwać dwa systemy Windowsa i androida. Domyślnie urządzenie startuje na Windowsie 8.1 i nie ma możliwości wyboru systemu podczas bootowania. Ktoś podpowie jak przejść na androida?
marx
Administrator
 
Posty: 7640
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: PIPO X8 jak przełączyć na androida

Postprzez fake4r » 15 wrz 2015, o 22:28

Podpatrz na yt
Tu gość naciska chyba jakis przycisk z boku https://youtu.be/wk-oMVHjzXI?t=236
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: PIPO X8 jak przełączyć na androida

Postprzez marik » 15 wrz 2015, o 23:20

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy udalo sie bo na Forum rosнjski mozec wziec firmware lub pomoc
marik
 
Posty: 11
Dołączył(a): 18 sie 2015, o 15:04
Telefon:: Sony Ericsson

Re: PIPO X8 jak przełączyć na androida

Postprzez marx » 17 wrz 2015, o 18:45

Ten przycisk to zasilanie, powoduje wyłączenie urządzenia , a ponowny start jest bez możliwości wyboru systemu, wydaje mi się że mam tylko windę :(
marx
Administrator
 
Posty: 7640
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Re: PIPO X8 jak przełączyć na androida

Postprzez jurekg » 17 wrz 2015, o 20:13

Na Chuwi Vi8 podczas włączania trzeba przytrzymać dłużej przycisk, wówczas pokażą się dwie ikony- android i windows, możemy wybrać, któy system ma startować.\
Na Pipo może być podobnie.
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 326
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 13:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 11

Re: PIPO X8 jak przełączyć na androida

Postprzez marx » 27 wrz 2015, o 14:55

niestety w moim tego nie było, ale jest ikona na pulpicie, WintoAnd , a andku jest skrót OS Switch.
Problem rozwiązany.

Teraz mam inny, po aktualizacji na win 10 mam menu po angielski, lokalizacja i klawiatura polska.
Nie umiem zmienić języka menu.
marx
Administrator
 
Posty: 7640
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim


Powrót do TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama