• Reklama

Picasso bez 3G.

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Picasso bez 3G.

Postprzez ROBERT1977 » 27 sie 2016, o 20:47

Witajcie.Jestem nowy,więc zrozumcie,jeśli się pomyliłem z miejscem postu.Niedawno kupiłem córce złotego Picasso dual sim ,który miał obsługiwać pasmo 3G.Od samego początku włożyłem kartę z plusa i wyświetlił się dostęp G! Czyli GPRS.Pogrzebałem w ustawieniach i nic to nie dało.Zmieniałem porty sim,też bezskutecznie.Włożyłem kartę sim z orange i podobny problem.Jedyne co się zmieniło,to wpadł zasięg EDGE.Ani drgnie na 3G lub HSDPA.Ze sklepu play ,sciągnąłem apkę Enginer Mode i tam pisze .
HSDPA on
HSUPA on
HSPA+ on.
Więc teoretycznie to pasmo jest,ale mam tylko EDGE. Co ciekawe wszedłem w antenna test ( 3G FDD ) i wszystkie opcje pokazują mi komunikat set failed.
To antena od modemu ,albo modem 3G jest uszkodzony?
Band Mode mi pokazuje: EGSM900, DCS1800, PCS1900, GSM850 , WCDMA-IMT-2000, WCDMA-CLR-850.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć czarno na białym o co chodzi?
Proszę o pomoc-
pozdrawiam - Robert.
ROBERT1977
 
Posty: 0
Dołączył(a): 27 sie 2016, o 20:19
Telefon:: Bluboo
ROM: 16 GB

Reklama

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez szymi » 27 sie 2016, o 21:01

wcdma w Polsce to 2100 i 900, ty masz 2000 i 850 więc nie będzie Ci działało, 3g ten telefon ma ale nie na Polskę, wklej link gdzie kupiłeś
szymi
AKTYWNY
 
Posty: 774
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 22:13
Pochwały: 69
Telefon:: Vernee Thor

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez ROBERT1977 » 27 sie 2016, o 21:36

Kupiłem na allegro od firmy,która sprowadza z Chin. Oto link:
http://allegro.pl/smartfon-bluboo-picas ... EzMjQ3MQ==
ROBERT1977
 
Posty: 0
Dołączył(a): 27 sie 2016, o 20:19
Telefon:: Bluboo
ROM: 16 GB

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez tpawel » 27 sie 2016, o 21:57

Z tego co pamiętam to w tej apce umts2100 pokazywało właśnie jako imt-200. Może nie jesteś w zasięgu?
tpawel
VIP
 
Posty: 2416
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 79
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez japan600 » 27 sie 2016, o 23:59

W trybie inżynierskim wejdź w network selecting i zaznacz gsm/wcdma auto. W aplikacji pasmo umts 2100 oznaczone jest jako 2000. Niestety nie masz pasma 900.
japan600
 
Posty: 122
Dołączył(a): 24 paź 2013, o 15:09
Pochwały: 6
Telefon:: Oukitel K6000 PRO

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez ROBERT1977 » 28 sie 2016, o 21:43

A gdzie jest ten tryb inżynierski? w ustawieniach sieci pisze,preferowane pasmo 3G.A zasięg mam 3G,lte i inne.
ROBERT1977
 
Posty: 0
Dołączył(a): 27 sie 2016, o 20:19
Telefon:: Bluboo
ROM: 16 GB

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez McGummish » 11 wrz 2016, o 00:32

We Wrocławiu picasso łapie 3G w Orange na fabrycznych ustawieniach, zero problemu. Sprawdzony sprzęt Bluboo i Doogee z polskiej dystrybucji, z polską gwarancją sprzedaje na allegro użytkownik Nano PC.
McGummish
 
Posty: 1
Dołączył(a): 19 sie 2016, o 09:56
Telefon:: Huawei P6


Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama