• Reklama

Picasso bez 3G.

Smartfony Bluboo, opinie, testy, pomoc, zakup,
ROM'y i modyfikacje

Picasso bez 3G.

Postprzez ROBERT1977 » sobota, 27 sierpnia 2016, 20:47

Witajcie.Jestem nowy,więc zrozumcie,jeśli się pomyliłem z miejscem postu.Niedawno kupiłem córce złotego Picasso dual sim ,który miał obsługiwać pasmo 3G.Od samego początku włożyłem kartę z plusa i wyświetlił się dostęp G! Czyli GPRS.Pogrzebałem w ustawieniach i nic to nie dało.Zmieniałem porty sim,też bezskutecznie.Włożyłem kartę sim z orange i podobny problem.Jedyne co się zmieniło,to wpadł zasięg EDGE.Ani drgnie na 3G lub HSDPA.Ze sklepu play ,sciągnąłem apkę Enginer Mode i tam pisze .
HSDPA on
HSUPA on
HSPA+ on.
Więc teoretycznie to pasmo jest,ale mam tylko EDGE. Co ciekawe wszedłem w antenna test ( 3G FDD ) i wszystkie opcje pokazują mi komunikat set failed.
To antena od modemu ,albo modem 3G jest uszkodzony?
Band Mode mi pokazuje: EGSM900, DCS1800, PCS1900, GSM850 , WCDMA-IMT-2000, WCDMA-CLR-850.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć czarno na białym o co chodzi?
Proszę o pomoc-
pozdrawiam - Robert.
ROBERT1977
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 27 sierpnia 2016, 20:19

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez szymi » sobota, 27 sierpnia 2016, 21:01

wcdma w Polsce to 2100 i 900, ty masz 2000 i 850 więc nie będzie Ci działało, 3g ten telefon ma ale nie na Polskę, wklej link gdzie kupiłeś
szymi
VIP
 
Posty: 1019
Dołączył(a): piątek, 6 czerwca 2014, 22:13
Pochwały: 69
Ostrzeżenia: 2

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez ROBERT1977 » sobota, 27 sierpnia 2016, 21:36

Kupiłem na allegro od firmy,która sprowadza z Chin. Oto link:
http://allegro.pl/smartfon-bluboo-picas ... EzMjQ3MQ==
ROBERT1977
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 27 sierpnia 2016, 20:19

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez tpawel » sobota, 27 sierpnia 2016, 21:57

Z tego co pamiętam to w tej apce umts2100 pokazywało właśnie jako imt-200. Może nie jesteś w zasięgu?
tpawel
VIP
 
Posty: 1920
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 41

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez japan600 » sobota, 27 sierpnia 2016, 23:59

W trybie inżynierskim wejdź w network selecting i zaznacz gsm/wcdma auto. W aplikacji pasmo umts 2100 oznaczone jest jako 2000. Niestety nie masz pasma 900.
japan600
 
Posty: 122
Dołączył(a): czwartek, 24 października 2013, 15:09
Pochwały: 6

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez ROBERT1977 » niedziela, 28 sierpnia 2016, 21:43

A gdzie jest ten tryb inżynierski? w ustawieniach sieci pisze,preferowane pasmo 3G.A zasięg mam 3G,lte i inne.
ROBERT1977
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 27 sierpnia 2016, 20:19

Re: Picasso bez 3G.

Postprzez McGummish » niedziela, 11 września 2016, 00:32

We Wrocławiu picasso łapie 3G w Orange na fabrycznych ustawieniach, zero problemu. Sprawdzony sprzęt Bluboo i Doogee z polskiej dystrybucji, z polską gwarancją sprzedaje na allegro użytkownik Nano PC.
McGummish
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 19 sierpnia 2016, 09:56


Powrót do Bluboo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama