• Reklama

Pandawill - opinie

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Pandawill - opinie

Postprzez bobekzea » 8 lis 2014, o 16:24

Witam.
Przymierzam się do zakupu p780, dzisiaj zaglądnąłem na stronę Pandawill i okazało się, że dorzucając 5% na gwarancję pokrycia VAT, kupię p780 z tego linka za ~147$ czyli zaoszczędzę >30 zł w porównaniu do Goldwaya.
http://www.pandawill.com/lenovo-p780-smartphone-mtk6589-android-42-50-inch-gorilla-glass-screen-3g-gps-otg-p78042.html

Pytanie, wklepałem w google pandawill opinie i wyskoczyły mi dwa skrajne tematy. W jednym zachwalają, mówią o jakichś bonusach, 3-4 dni na przesyłkę (?), a w drugim odradzają, narzekanie że np. telefonu nie ma w magazynie a jest na stronie przez co wydłuża się czas realizacji.

Inne pytanie które mi się nasunęło, to jak jest z oryginalnością tych urządzeń. Goldi zapewnia mi oryginał, a tutaj? Cena prawie 20$ niższa, umysł podpowiada, by być czujnym.
bobekzea
 
Posty: 20
Dołączył(a): 27 paź 2014, o 00:48
Telefon:: Nokia

Reklama

Re: Pandawill - opinie

Postprzez blue_voyager » 8 lis 2014, o 16:28

Masz podwieszony cały wątek traktujący o internetowych sklepach w Chinach:

sprawdzone-sklepy-w-chinach-t1187.html

Po co zakładasz nowy?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: Pandawill - opinie

Postprzez Andrewko » 9 lis 2014, o 00:12

Ja. Zamawiałem kilka razy. Wszytko ok max 2 dni wysyłka, raz trafiłem na święto i następnego dnia zakończeniu wysłali. Wysyłają Post.Nl co w moim przypadku że mieszkam w Köln paczka była tego samego dnia w De po wysłaniu z Amsterdamu.
Andrewko
AKTYWNY
 
Posty: 455
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 20:50
Pochwały: 19
Telefon:: Inew v3
ROM: 1.0.8 Gps Fix

Re: Pandawill - opinie

Postprzez kitowsci » 10 lis 2014, o 23:47

Ja otrzymałem od nich podróbke powerbanka Xiaomi (oczywiście chciałem oryginał)

Wysłane z mojego MI 3W
kitowsci
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2 lis 2013, o 19:01
Telefon:: Lenovo A820

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez thirtyseconds » 18 lis 2014, o 01:13

kitowsci napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jesteś pewien, że to podróbka? Ja jakiś czas temu kupowałem 5 szt. z happy hours po 17$ i wszystkie to oryginały. Jednego rozebralem aby mieć 100%.
[size=85]Sprzedam nowe:
Lenovo K3 Note 700 zł
Avatar użytkownika
thirtyseconds
AKTYWNY
 
Posty: 546
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 12:48
Pochwały: 35
Telefon:: LeTV X600
ROM: EUI

Re: Pandawill - opinie

Postprzez kitowsci » 18 lis 2014, o 13:38

Tak,moge podesłać zdj,rozebrany

Wysłane z mojego MI 3W
kitowsci
 
Posty: 11
Dołączył(a): 2 lis 2013, o 19:01
Telefon:: Lenovo A820

Re: Pandawill - opinie

Postprzez thirtyseconds » 19 lis 2014, o 01:41

Chętnie zobaczę :-) na Twoim miejscu bym składał reklamację, bo placiles przecież za oryginał...
[size=85]Sprzedam nowe:
Lenovo K3 Note 700 zł
Avatar użytkownika
thirtyseconds
AKTYWNY
 
Posty: 546
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 12:48
Pochwały: 35
Telefon:: LeTV X600
ROM: EUI

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » 19 lis 2014, o 02:40

ja zamówiłem lenovo a850+ z wykupionym ubezpieczeniem od vat, dzisiaj zawitał do Wer warszawa, zatrzymanie przez urząd celny.
piecia1980
 
Posty: 138
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Pandawill - opinie

Postprzez bonano » 19 lis 2014, o 05:10

Tez mnie ciekawi, czy w razie czego spłacają od razu, czy będą np. kombinowali, byle tylko nie zwracać dodatkowych kosztów...
Avatar użytkownika
bonano
 
Posty: 63
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 13:33
Pochwały: 1
Telefon:: 3210

Re: Pandawill - opinie

Postprzez Trojanek » 19 lis 2014, o 06:05

piecia1980, w razie jakbyś miał naliczony VAT to wypowiedz się jak jest ze zwrotem
Trojanek
AKTYWNY
 
Posty: 243
Dołączył(a): 28 paź 2014, o 19:16
Pochwały: 7
Telefon:: HTC

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » 19 lis 2014, o 07:22

ok jak będę musiał płacić vat to opisze cala procedurę, Warszawa puściła ciekawe czy Pruszcz też puści.
piecia1980
 
Posty: 138
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Pandawill - opinie

Postprzez Trojanek » 19 lis 2014, o 08:25

Jakbyś nie musiał płacić Vatu to możesz też opisać jak pandawill opisuje paczki.
Trojanek
AKTYWNY
 
Posty: 243
Dołączył(a): 28 paź 2014, o 19:16
Pochwały: 7
Telefon:: HTC

Następna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama