• Reklama

Pandawill - opinie

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Pandawill - opinie

Postprzez G P » piątek, 19 grudnia 2014, 15:35

I być moze mniejsza szansa na vat... Bo kto o zdrowych zmyslach wysyla telefon nierejestrowaną :)
G P
AKTYWNY
 
Posty: 208
Dołączył(a): środa, 26 lutego 2014, 01:06
Pochwały: 5

Reklama

Re: Pandawill - opinie

Postprzez rk.rk » piątek, 19 grudnia 2014, 16:07

Nierejestrowana jak najbardziej może być ovatowana.
rk.rk
AKTYWNY
 
Posty: 622
Dołączył(a): czwartek, 14 listopada 2013, 23:17
Pochwały: 9

Re: Pandawill - opinie

Postprzez atoh » piątek, 19 grudnia 2014, 16:51

mortimer napisał(a):No faktycznie mało szczęśliwe rozwiązanie. Jak zginie paczka to z paypalem kasę powinieneś odzyskać. Ale bądźmy dobrej myśli.

Trafią na kilku cwaniaków którzy po otrzymaniu przesyłki i tak skorzystaja ze zwrotu pieniędzy, to wrócą do przesyłek rejestrowanych. Ciekawe, jak w razie sporu udowodnią paypalowi, że przesyłka została odebrana.
atoh
 
Posty: 58
Dołączył(a): niedziela, 15 września 2013, 20:10
Pochwały: 1

Re: Pandawill - opinie

Postprzez basa » piątek, 19 grudnia 2014, 17:02

To musialbyc jakis chyba bardzo tani telefon skoro tak wyslali, to naprawde niepowazne rozwiazanie i nie chce tu oczywiscie straszyc ale w ostatnim czasie z nierejestrowanych zaginely mi 4 przesylki do tego malogabarytowe od sprzedawcy od ktorego kupowalem nie raz i zawsze dochodzily wiec jestem pewny ze byly wyslane. Niestety po drodze moze natrafic na wiele lepkich rąk ale jak kolega wyzej napisal badzmy dobrej mysli. Co do Pandawil przy ich cenach naprawde dziwie sie ze ktos u nich jeszcze kupuje.


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Avatar użytkownika
basa
VIP
 
Posty: 894
Dołączył(a): czwartek, 27 marca 2014, 12:52
Pochwały: 74

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » piątek, 19 grudnia 2014, 17:06

dwa telefony o wartości 130$ każdy więc nie mało, więc nie wiem dlaczego takie cos odwalili, ostatnio na ali zamówiłem folie na ekran i poszło rejestrowana.
W razie czego to ochrona na paypal obowiązuje do 45 dni od zakupu?
piecia1980
 
Posty: 146
Dołączył(a): wtorek, 9 lipca 2013, 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » piątek, 19 grudnia 2014, 17:11

kupiłem u nich ze względu na ubezpieczenie od vat, kasę mi zwrócili od ostatniego zamówienia które trafiło na celny. no i cena taka sama jak na ali.
piecia1980
 
Posty: 146
Dołączył(a): wtorek, 9 lipca 2013, 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Pandawill - opinie

Postprzez basa » piątek, 19 grudnia 2014, 20:23

piecia1980 napisał(a):dwa telefony o wartości 130$ każdy więc nie mało, więc nie wiem dlaczego takie cos odwalili, ostatnio na ali zamówiłem folie na ekran i poszło rejestrowana.
W razie czego to ochrona na paypal obowiązuje do 45 dni od zakupu?


Tak masz 45 dni od daty platnosci ( od 29 stycznia 2015 bedzie to juz 180 dni ) i nie czekaj z tym do ostatniej chwili.


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Avatar użytkownika
basa
VIP
 
Posty: 894
Dołączył(a): czwartek, 27 marca 2014, 12:52
Pochwały: 74

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » sobota, 20 grudnia 2014, 00:09

płatność była 10.12 i 11.12. to kiedy ewentualnie spór na paypal zakładać?
bo 30 dni roboczych to 1.5 miesiąca więc wątpię żeby paczki przyszły przed upływem ochrony paypal.
piecia1980
 
Posty: 146
Dołączył(a): wtorek, 9 lipca 2013, 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Pandawill - opinie

Postprzez night95 » czwartek, 25 grudnia 2014, 14:48

Co do sklepu to według mojej opinii: kontakt mają dość dobry, zarówno na stronce online jak i serwis z którym kontakt jest tylko przez email. Mi serwis odpisuje zawsze na drugi dzień w granicach 4 rano. Kupiłem tam już kilka telefonów i warto ich polecić, wszystko załatwiają od ręki, no i nie migają się z gwarancją, ostatnio zepsuł mi się dotyk w Star w450, wysłałem filmik co się dzieje, i zaproponowali wysyłkę do nich w celu naprawy, lub naprawę w lokalnym serwisie i pokrycie kosztów, Wybrałem druga opcję bo wiadomo, 3 razy szybciej niż wysyłać do nich. Dostałem kasę na naprawę i wszystko super. Jak ktoś chce mieć pewny oryginalny telefon nie podróbkę, i mieć gwarancję z czym ciężko jest kupując na przykład na aliexpress to polecam Pandawill.
Reasumując sklep bardzo dobry same pozytywne wrażenia i na pewno kupię tam jeszcze nie jeden telefon :)
SERWIS TELEFONÓW, TABLETÓW ITP :)http://telchina.pl/serwis-telefonow-t25595.html
night95
VIP
 
Posty: 1097
Dołączył(a): czwartek, 5 grudnia 2013, 00:09
Pochwały: 17

Re: Pandawill - opinie

Postprzez irbis9 » czwartek, 25 grudnia 2014, 15:52

Też odsyłałem do nich tel na gwarancji po ponad pół roku, przysłali nowy, choć długo to trwało.
irbis9
 
Posty: 117
Dołączył(a): poniedziałek, 23 września 2013, 14:58
Pochwały: 8

Re: Pandawill - opinie

Postprzez areq1987 » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 17:01

Jak wygląda procedura zwrotu podatku VAT z tytułu ubezpieczenia paczki w pandawill? Mam status Zatrzymanie w cle obecnie i zastanawiam sie jak sie zabrać do kontaktu ze sklepem?
areq1987
AKTYWNY
 
Posty: 761
Dołączył(a): środa, 27 lutego 2013, 00:44
Lokalizacja: mielec
Pochwały: 3

Re: Pandawill - opinie

Postprzez kombajnik » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 18:12

areq1987 napisał(a):Jak wygląda procedura zwrotu podatku VAT z tytułu ubezpieczenia paczki w pandawill? Mam status Zatrzymanie w cle obecnie i zastanawiam sie jak sie zabrać do kontaktu ze sklepem?


Z tego co wiem musisz najpierw sam wszystko załatwić z celnikami, opłacić itp, później jak już będziesz miał paczkę w domu napisać do nich i wysłać dokumentację że Cie na cle złapali, kwoty a oni odeślą.
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 673
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 18:46
Pochwały: 13

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama