• Reklama

Pandawill - opinie

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » 21 lis 2014, o 14:02

no i zatrzymali mi w cle 19 i do tej pory nie dostałem od nich żadnego pisma
piecia1980
 
Posty: 138
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Reklama

Re: Pandawill - opinie

Postprzez fake4r » 21 lis 2014, o 14:18

"do tej pory" chłopie nie przesadzaj raptem nie minęło jeszcze pewnie nawet 48h a Ty narzekasz :lol:
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » 21 lis 2014, o 14:30

ostatnio jak mi zatrzymali w Pruszczu to na drugi dzień miałem już list z celnego, poczekam w takim razie nie mam wyjścia
piecia1980
 
Posty: 138
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » 4 gru 2014, o 21:17

a więc telefon odebrałem 2.11. vat wyniósł 101 zl napisałem do supportu 3.12 maila wysłałem screeny pisma z UC, przysłali odpowiedz z pytaniem czy chce zwrot czy kupon na dalsze zakupy, wybrałem zwrot i dziś rano dostałem maila że przekazali 30$. około poludnia dostałem info od paypal że sprzedawca zwrócił kasę i bedzie ona przekazana na kartę. Więc to ubezpieczenie warto brać, zapłaciłem dodatkowo 6.5$
Tylko szkoda że pandawill nie ma folii na wyświetlacz ani silikonowych etui.

Autor postu otrzymał pochwałę
piecia1980
 
Posty: 138
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Pandawill - opinie

Postprzez Dablju » 4 gru 2014, o 22:28

Serio tak szybko zwrócili kasę? No to duży plus dla nich
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Pandawill - opinie

Postprzez blue_voyager » 4 gru 2014, o 22:30

Te 6,50$ to jest stała kwota ubezpieczenia czy to jest zależne od wartości zakupu?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: Pandawill - opinie

Postprzez hubu79 » 4 gru 2014, o 22:32

Też wykupiłem ubezpieczenie. Całkiem fajny pomysł z ich strony jeżeli dużo ludzi wykupi to jeszcze na tym zarobią. Świetnie znają statystyki jaki promil czy też procent przesyłek wpada na cło.
hubu79
 
Posty: 48
Dołączył(a): 2 gru 2014, o 17:12
Pochwały: 3
Telefon:: THL T6 pro

Re: Pandawill - opinie

Postprzez blue_voyager » 4 gru 2014, o 22:36

Promil wpada na cło mówisz?
Czytając informacje na forum ma się jednak zgoła odmienne wrażenie. Z miesiąca na miesiąc więcej przesyłek jest ovatowanych i nie jest to ani promil ani procent. Oczywiście nikt tu nie może podać dokładnej liczby ale zaryzykuję stwierdzenie, że w tej chwili to może być między 40 a 60% (na podstawie zakupów forumowiczów).
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5986
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » 19 gru 2014, o 15:07

Witam zamówiłem 9 dni temu 2 telefony u pandawill, dziś dostałem maila że wysłali zejdą zwykła poczta bez nr trackingowego z informacja że powinna być w ciągu 29 dni.

Good day!
We have posted your order by (Order ID:100879996) normal air mail from china post on 2014-12-19 19:13:12, which is no tracking number.It will takes around 29 working days +/- . You are welcome to write your shopping experience on http://www.pandawillforum.com/forumdisplay.php?fid=24,
or http://www.resellerratings.com/store/Pandawill,or leave a review on our site. Thanks again for shopping with us.

Oni są nie poważni? a jak paczka zginie to co wtedy?
piecia1980
 
Posty: 138
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Odp: Pandawill - opinie

Postprzez piecia1980 » 19 gru 2014, o 15:14

rozumiem że jak paczka za miesiąc nie dojdzie ( na przykład nie wysłał)to mogę się pożegnać z kasą?
piecia1980
 
Posty: 138
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: SŁUPSK
Pochwały: 1

Re: Pandawill - opinie

Postprzez Andrewko » 19 gru 2014, o 15:18

Widzę pandawill coraz gorzej sobie radzi.
Andrewko
AKTYWNY
 
Posty: 455
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 20:50
Pochwały: 19
Telefon:: Inew v3
ROM: 1.0.8 Gps Fix

Re: Pandawill - opinie

Postprzez mortimer » 19 gru 2014, o 15:31

No faktycznie mało szczęśliwe rozwiązanie. Jak zginie paczka to z paypalem kasę powinieneś odzyskać. Ale bądźmy dobrej myśli.
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 701
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama