• Reklama

OTG zenfone5

OTG zenfone5

Postprzez P3ndr4k » 19 paź 2014, o 00:00

Witam, mam pewien problem z moim zenfonem, zrobiłem sobie końcówkę otg 5 pin (na pulidzie F17 działa normalnie ) i nie widzi mi telefon wogole pendrive ani pada od xbox. Znalazłem w sieci filmiki na których działa otg ale to na wersji ROMU 1.17.40.16 ja mam zaktualizowanego do kitkata z tym ze nie instalowałem po kolei bo doczytałem się ze nie trzeba instalować wszystkich i wgrałem wersje 1.16, potem 1.18.40 i kitkata telefon działa bez zarzutu tylko nie działa mi wogole otg nie wiadomo dlaczego;/

ma ktoś jakiś pomysł dlaczego nie działa mi to otg?
czy może być to spowodowane tym ze mam połączenie 5 pin zamiast 4?(z tego co sie orietuje to powinno byc chyba 5pin)
W programie USB Host Contrroller kiedy podłączam pada to widzi urządzenie ale wogole nie działa z pendrive jest tak samo;/

Proszę o jakieś porady co mam zrobić z tym fanem? czy może factory reset i instalacja od nowa aktualizacji? wszystkie po kolei? tylko czy coś to może pomoc?
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Reklama

Re: OTG zenfone5

Postprzez ddr » 19 paź 2014, o 00:08

U mnie działa otg, sprawdź może z normalnym kabelkiem, może gdzieś ci zwiera.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: OTG zenfone5

Postprzez P3ndr4k » 19 paź 2014, o 00:18

na innym telefonie smiga wszystko a na moim wlasnie nie jutro sprawdze takim ktory byl kupiony na allego ale nie wiem czy cos to da...
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Re: OTG zenfone5

Postprzez ddr » 19 paź 2014, o 00:34

Wyobraź sobie że kabel sam w sobie ma jakiś opór, dużo telefonów nie prześle danych na dalej niż 3 m po usb, jeszcze dochodzi kwestia jakości i materiałów. Wystarczy że np. któryś z przewodów od danych ma za duży opór i już nie na wszystkich telefonach zadziała.

Autor postu otrzymał pochwałę
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: OTG zenfone5

Postprzez P3ndr4k » 19 paź 2014, o 09:39

wiem doskonale ze kabel ma swój opór, zrobiłem go z oryginalnej przejściówki tylko wcześniej miałem miniusb a potrzebowałem microusb wiec uciąłem końcówkę i dolutowałem swoja i na pewno dobrze to zrobiłem bo lutowanie nie jest mi obce i do tego mam stacje lutownicza a nie jaka harpaganska lutownice... przejściówkę zrobiłem na 15cm wiec nie jest na pewno zbyt długa, dzisiaj rano sprawdziłem końcówkę kupiona z allego i nic nadal nie działa otg ;/ Nie wiem co mam już z tym zrobić;/

btw. ddr dziękuje za odpowiedzi w temacie i za wszelka pomoc
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Re: OTG zenfone5

Postprzez ddr » 19 paź 2014, o 12:03

No to tutaj już można próbować coś z softem, nie napisałeś też jaką wersję kitkata masz, obecnie najnowszy to 2.19.40.18.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: OTG zenfone5

Postprzez P3ndr4k » 19 paź 2014, o 17:36

co do wersji kitkata to mam właśnie ta 2.19.40.18 zainstalowana.
P3ndr4k
 
Posty: 49
Dołączył(a): 24 lip 2013, o 17:24
Lokalizacja: kROSNO

Re: OTG zenfone5

Postprzez ddr » 19 paź 2014, o 19:44

Downgrade > factory reset > update > factory reset. Jak to nie pomoże to trzeba będzie się bawić z log catem :/.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama