• Reklama

Orange problem 2g/3g klon s6

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez vongola87 » czwartek, 18 czerwca 2015, 13:51

Witam,
Od 2 dni jestem posiadaczem telefonu Goophone s6 i wszystko byłoby ok gdyby nie jeden problem z którym nie umiem sobie poradzić. Mianowicie telefon przy ustawieniu trybu sieci 2g/3g lub samego 3g uniemożliwia jakiekolwiek odbieranie/wykonywanie połączenia. Nie ma też możliwości skorzystania z neta. Przy samym 2g problem nie występuje. Może ktoś spotkał się z takim problemem i wie co może być powodem?
vongola87
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2015, 13:39

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez ra-vau » czwartek, 18 czerwca 2015, 14:14

Brak pasma nawet od 3G? Gdzie mieszkasz, patrzyles na bts? Gdzie masz nadajnik orange - wzgledem miejsca gdzie sprawdzasz... oraz, jaki procesor posiada ten klon? byla wersja na chiny, z obsluga tylko 2g eu. ... ale to nie goophone tylkp jakis jego brat... ;]
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1962
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 96

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez vongola87 » czwartek, 18 czerwca 2015, 14:56

Dokonałem zakupu na tej aukcji
http://allegro.pl/smartphone-s6-13mp-5- ... 57974.html

Mieszkam we Wrocławiu i to w miejscu gdzie zawsze miałem LTE.
vongola87
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2015, 13:39

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez bartazzz » czwartek, 18 czerwca 2015, 14:58

jeśłi to klon to mogli Ci wcisnąć jakąs wersję 2G
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5045
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez vongola87 » czwartek, 18 czerwca 2015, 15:03

Z tym że przy ustawieniu 3g są niby dwie kreski, być może kwestia ustawień?
vongola87
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2015, 13:39

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez vongola87 » czwartek, 18 czerwca 2015, 15:05

Dodatkowo zapomniałem dodać że kiedy wyjdę np. na balkon zasięg wzrasta do 4-5 i wtedy jest możliwość wykonania połączenia przy ustawieniu 2g/3g:)
vongola87
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2015, 13:39

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez ra-vau » czwartek, 18 czerwca 2015, 16:14

w pierwszym poscie, napisals ze nieda sie wykonac polaczenia, teraz ze... sie da na balkonie? :roll:


Zdecyduj sie, no chyba ze ja zle cos rozumiem.


ustaw.orange.pl i wybieraj cos podobnego i konfig przeslij...
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 1962
Dołączył(a): sobota, 9 lutego 2013, 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 96

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez vongola87 » czwartek, 18 czerwca 2015, 16:24

Sprostowanie... właśnie sprawdziłem i wychodząc z mieszkania na balkon działą 3g, są 4 kreski i znaczek H+, jednak jest to zaledwie 2-3 metry różnicy a w mieszkaniu ni huhu nie działa.
vongola87
 
Posty: 5
Dołączył(a): czwartek, 18 czerwca 2015, 13:39

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez arturiano » czwartek, 18 czerwca 2015, 21:46

Nie obsługuje częstotliwości umts 900 Mhz. Prawdopodobnie dlatego jest tak słabo z zasięgiem.
arturiano
 
Posty: 95
Dołączył(a): wtorek, 9 grudnia 2014, 04:32
Pochwały: 1

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez bartazzz » piątek, 19 czerwca 2015, 12:12

całkiem możliwe
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5045
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez shayk » piątek, 19 czerwca 2015, 14:12

No cóż tak to jest z klonami 1:1, bezużyteczny szmelc.. już lepiej dozbierać, i kupić coś rodem z Chin.. UMTS 900 na pewno będzie posiadać, a może nawet WCDMA :-D
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
Avatar użytkownika
shayk
VIP
 
Posty: 1871
Dołączył(a): piątek, 4 kwietnia 2014, 14:16
Pochwały: 41

Re: Orange problem 2g/3g klon s6

Postprzez hatex » czwartek, 9 lipca 2015, 11:45

jezeli wyslali ci telefon ktory jest opisany na allegro to tam siedzi mtk6582 1.2 ghz 4 rdzeniowy i on obsluguje 2g/3g w europie i jezeli go masz sprawdz cpu identifier lub anutu i jezeli masz ten procek to musi ci dzialac a jezeli nie to problem romu lub ustawien internetowych.


Ps. albo zasiegu!
hatex
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 9 lipca 2015, 11:40


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama