• Reklama

Opinie o CUBE 9X U65GT

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez KungFuPanda » niedziela, 11 stycznia 2015, 13:46

No i jak towarzysze wam się sprawuje Kuba po kilku miesiącach użytkowania? Ja używam od ponad 2 miesiecy, jest solidnie katowany, ładowany co noc :) i jest bez zmian, czyli działa idealnie. Nie zauważyłem spadku mocy baterii. Porównywałem go z szajsungiem tab 4 i powiem szczerze że szajsung pod względem jakości wykonania i szybkości działania nie dorasta Kubie do pięt :) a i tak zachwalany ekran uważam ze jest gorszy(słabe kąty widzenia i widać różnice na rozdzielczości)

Nastukane z tapatalk z Nokia 3310
KungFuPanda
 
Posty: 43
Dołączył(a): wtorek, 9 września 2014, 17:51

Reklama

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez cubek » poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:07

mi Tablet padł dzisiaj, albo umarł albo wpadł w śpiączkę, jak to w urządzeniach z przylutowaną baterią. do dzisiaj sprawował się doskonale, ale utrata ponad 8 stówek przekreśliła wszystko...
cubek
 
Posty: 1
Dołączył(a): poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:04

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez tomnet » poniedziałek, 12 stycznia 2015, 23:35

u mnie (odpukac w pusty łeb :) ) wszystko ok po 4 miesiacach, dalej mnie zachwyca tym co oferuje za ile go kupiłem !
Cubek jak sie spsul to wysylaj w ramach gwarancji, ostatnio kuzynowi wysylalem telefon, troche to trwalo ale wrocil
naprawiony
tomnet
 
Posty: 170
Dołączył(a): środa, 31 lipca 2013, 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » wtorek, 13 stycznia 2015, 15:36

U mnie też wszystko bardzo ładnie chodzi. Tablet praktycznie zastąpił mi laptopa. Dokupiłem dedykowane etui które wszystkim polecam.

Kombinował ktoś z oprogramowaniem? Wiem, że było kilka aktualizacji i że można zrobić root'a, ale jeszcze się za to nie zabrałem.
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez tomnet » wtorek, 13 stycznia 2015, 18:50

Zmieniać androida nie mam ochoty, wszystko gra wiec po co? root zrobilem bez problemu
tomnet
 
Posty: 170
Dołączył(a): środa, 31 lipca 2013, 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez grendel » środa, 14 stycznia 2015, 11:41

@up Może krótki opis w sprawie roota (albo link) ;) ?

pbalinski napisał(a):... było kilka aktualizacji i że można zrobić root'a, ale jeszcze się za to nie zabrałem.

Możesz podać jakieś linki do tych aktualizacji, garść informacji, co te aktualizacje mają wnosić?
grendel
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): piątek, 11 października 2013, 17:09
Pochwały: 7

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » środa, 14 stycznia 2015, 12:23

Wystarczy wejść na oficjalną strone Cube, zmienić język na chiński i wejść w zakładkę aktualizacje. Ostatnia aktualizacja podobno pozala na obsługę gestów (np budzenie tapnięciem). Wszystkie informacje są na forum freaktab.com. Niestety nie ma żadnego toutoriala jak wykonać aktualizację albo root'a.
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez tomnet » środa, 14 stycznia 2015, 13:29

tomnet
 
Posty: 170
Dołączył(a): środa, 31 lipca 2013, 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » niedziela, 22 lutego 2015, 11:31

Podsyłam listę aktualizacji, custom Romów i modów do naszych tablecików. Sam nie robiłem żadnej aktualizacji, ale zrobiłem roota i fix do google chrome. Wszystkim polecam, na dole strony są tutoriale video.

http://www.freaktab.com/showthread.php? ... 617e09acfd

Ps. Jak sprawują się Wasze egzemplarze? ;)
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez grendel » poniedziałek, 27 lipca 2015, 20:52

Pytanie padło dość dawno ale odpowiem.
Swojego Cube'a użytkuję od października czy listopada ubr. Bateria jak trzymała, tak trzyma do tej pory - ekran włączony w granicach 6-8 h, bardzo często WiFi. Głównie przeglądanie neta (ja) i gierki (żona). Ładuję ładowarką otrzymaną w zestawie, najczęściej przy całkowitym rozładowaniu baterii. Nie robiłem roota ani nie zmieniłem romu. Generalnie sprzęt zachowuje się jak bezpośrednio po zakupie. Jakość zdjęć przez ten czas nie uległa poprawie, czas ładowania baterii nie uległ skróceniu :lol:

Żadnych uwag nie mam. To był dobry zakup. A 3G i Aero często było pomocne..
grendel
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): piątek, 11 października 2013, 17:09
Pochwały: 7

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » niedziela, 13 września 2015, 16:29

Po roku używania mojego tabletu zdecydowałem się zrobić eksperyment z odklejeniem panelu dotykowego i usunięciu folii z wyświetlacza. Cała operacja trwała ok godziny, za pomocą suszarki i kilku kart plastikowych odkleiłem szklany panel dotykowy i dostałem się do wyświetlacza z którego zerwałem matową folię zabezpieczającą. Efekt? Spektakularny, brak jakiejkolwiek ziarnistości ekranu. Obraz jest idealny na wszystkich barwach :) W najbliższych dniach będę testował to rozwiązanie i podzielę się wynikami z Wami. Pozdro ;)
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez tomnet » niedziela, 13 września 2015, 16:45

No to czekamy na informacje :-) tez mam go dobry rok i potwierdzam ze to super sprzet, zastanawiam sie po co oni dali folie pod panel dotykowy???
tomnet
 
Posty: 170
Dołączył(a): środa, 31 lipca 2013, 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama