• Reklama

Opinie o CUBE 9X U65GT

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Opinie o CUBE 9X U65G

Postprzez wiedan » poniedziałek, 6 października 2014, 23:20

JA również od pół roku śledziłem fora by podjąć odpowiednią decyzję wyboru odp.tableta.Brałem pod uwagę ondę, teclasta i właśnie cube, jednak do końca nie byłem do nich przekonany.l może dobrze bo pojawił się tablet pro samsunga , bardzo dobry, czekałem aż trochę stanieją by dokonać zakupu.Jednak ku mojej radości 8 vllll była możliwość załapać się na promocję tabletu s .Niestety mimo zakupu internetowego po 2 dniach poinformowano mnie o brakach magazynowych i niezfinalizowaniu zakupu , jednak ja już byłem zdecydowany
i kupiłem taki na allegro.Używanie tego taba to czysta przyjemność.Jednak czekała mnie jeszcze jedna niespodzianka :mediamarkt zaoferował realizację umowy i w ten oto sposób mam do sprzedania nowego tab s 8.4 t 700 w kol.brązowym.
wiedan
 
Posty: 15
Dołączył(a): niedziela, 17 listopada 2013, 03:03

Reklama

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez maciaas87 » wtorek, 7 października 2014, 11:06

patrzyłem na forum 4pda i kilku/kilkunastu rusków skarży się na:

- efekt krystalizacji na ekranie: niestety nie rozumiem czym to się objawia
- zółte plamy w rogach ekranu (podobno od nagrzanego kleju)
- po rozładowaniu tabletu do 0% i jego samoistnym wyłączeniu jest problem z ponownym załadowaniem i uruchomieniem tabletu (uszkodzenie jakiegoś regulatora ładowania)
- problem z długim ładowaniem tabletu
- skoki baterii (potrafi spaść z 90 % na 75% i np z 15% do 0% w parę sekund)


proszę właścicieli o komentarz - czy coś z tych rzeczy się wam przytrafiło i w jaki sposób jeśli tak ;)
maciaas87
 
Posty: 53
Dołączył(a): poniedziałek, 5 maja 2014, 13:20

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » wtorek, 7 października 2014, 14:11

- "efekt krystalizacji" zapewne chodzi o "ziarnistość" bieli o której wspominałem, widać to przede wszystkim na minimalnym podświetleniu,
- żadnych żółtych plam nie zaobserwowałem,
- swojego rozładowałem do 0 kilka razy, po podłączeniu do ładowarki tablet można uruchomić po 5-10 minutach,
- oryginalna ładowarka i kabel usb jest tak słabej jakości (przynajmniej u mnie), że nie warto tego używać, faktycznie na tej ładowarce tablet ładuje się dobre 8 godzin, ja swojego ładuję dobrą markową ładowarką i kablem usb, ładuje się ok 6 godzin,
- w pierwszych 3 cyklach na baterii (od 100% do 0) wystąpił skok o 5-7%, po tym czasie nie występuje,
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez maciaas87 » wtorek, 7 października 2014, 15:15

dzieki za odpowiedz.

a czy ten tablet jest tak poskładany jak na tym filmie:

https://www.youtube.com/watch?v=hCDzz26Ld-4

tzn. tak jak widać w 1:06 :)

albo czy wystepuja takie bugi jak na tym filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=W7n-ip-HAG8
maciaas87
 
Posty: 53
Dołączył(a): poniedziałek, 5 maja 2014, 13:20

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » wtorek, 7 października 2014, 15:51

Nic z tych rzeczy nie występuje :) tablet jakością wykonania nie ustępuje iPad'owi, nie zauważyłem żadnych niedociągnięć. Ten bug z drugiego filmiku wyeliminowała aktualizacja oprogramowania, ja swojego otrzymałem już zaktualizowanego.
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez maciaas87 » wtorek, 7 października 2014, 15:55

dzięki...

to mam jeszcze jedno pytanie, mam nadzieje ze ostatnie - czy na ekranie jest szkło ? czy jak się wciśnie lekko ekran to pojawiają się przebarwienia ?
maciaas87
 
Posty: 53
Dołączył(a): poniedziałek, 5 maja 2014, 13:20

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » wtorek, 7 października 2014, 16:02

Oczywiście, że jest to szkło, prawdopodobnie Gorilla Glass.
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez KungFuPanda » czwartek, 9 października 2014, 21:19

Czy ktos wie jak skonfigurowac cube pod aero2??? Pokazuje 4 kreski i 3G w prawym gornym rogu ale internetu brak :/ Na codzien mam do czynienia z systemem blackberry a ostatni telefon z andkiem to SG S1 :)

Odebralem go dzisiaj jakas 1h temu i jak na razie jestem pod wielki wrazeniem, nie ma zadnego smuzenia żółtych plam itp...
KungFuPanda
 
Posty: 43
Dołączył(a): wtorek, 9 września 2014, 17:51

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez KungFuPanda » czwartek, 9 października 2014, 22:34

Ok juz doszedłem :)
KungFuPanda
 
Posty: 43
Dołączył(a): wtorek, 9 września 2014, 17:51

Re: Odp: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez Vlad » piątek, 10 października 2014, 01:35

No to powiedz jak? Z pewnością innym się przyda.
Vlad
 
Posty: 1
Dołączył(a): poniedziałek, 22 września 2014, 14:12

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » piątek, 10 października 2014, 11:04

http://www.pcworld.pl/news/394727/Konfi ... droid.html

Tu jest wszystko jak skonfigurować Aero2 na tabletach z androidem.
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Odp: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez KungFuPanda » piątek, 10 października 2014, 15:45

U mnie wystapil problem z ladowaniem, podlaczylem przy 22% na wylaczonym, po godzinie wlaczylem i dalej jest 22% ladowarka roxa 2100 :/

Jakimi ładowarkami wy dokładnie ładujecie? Jakiej marki?
KungFuPanda
 
Posty: 43
Dołączył(a): wtorek, 9 września 2014, 17:51

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama