• Reklama

Opinie o CUBE 9X U65GT

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez tomnet » środa, 1 października 2014, 14:33

u mnie szlo od 1wszego wpisu do odbioru 12 dni, instalunesz HOLO LAUNCHER HD i ustawiasz sobie ikony jak chcesz, ile rzedow, kolumn i wielkosc samych ikon i po krzyku
tomnet
 
Posty: 170
Dołączył(a): środa, 31 lipca 2013, 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez maciaas87 » środa, 1 października 2014, 14:45

chodzi mi bardziej o to, czy aplikacje androida nie sa bardziej przystosowane do formaty 16:9 ?
czy nie ma róznicy ?
maciaas87
 
Posty: 53
Dołączył(a): poniedziałek, 5 maja 2014, 13:20

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez vinga19 » sobota, 4 października 2014, 22:54

witam,
zastanawiam się na zakupem tego tabletu, jednak wolałabym coś mniejszego: 7-8,4. Zastanawiałam się nad Xiaomi Mipad. Jednak zniechęca mnie brak 3g... (w ostateczności mam modem zte od playa - mam nadzieję, że da się go podłączyć) Który wg Was jest godniejszy uwagi? (onda np?) A może coś innego +-1000 zł. Najważniejszy dobry ekran, widoczność w jasnym oświetleniu, brak szerokich ramek dookoła wyświetlacza, jako takie wsparcie w Polsce.
Używany będzie do wszystkiego, przede wszystkim net, prezentacje projektów graficznych, gierki, poczta. Przydałaby się mocna bateria, ale nie jest determinująca.

Fajnie by było, jakby można było kupić na alledrogo, bo muszę kupić na raty :/
vinga19
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 4 października 2014, 22:44

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » niedziela, 5 października 2014, 09:20

Jeżeli przede wszystkim tablet będzie Ci służył do internetu, to Cube jest idealnym wyborem. 3G działa bez problemu (Aero2). Co do rozmiaru, to ja się przesiadłem z iPad'a Mini i uważam. że 9,7 cala jest dużo wygodniejsze i wcale nie traci się na mobilności. Cube Talk 9X jest tych samych wymiarów co iPad Air) polecam przejść się do jakiegoś Media Markt i porównać tablety 8 calowe z iPad'em.
Xiaomi który wymieniłeś to bardzo ciekawy tablet ze świetnymi podzespołami (genialny procesor Tegra K1) idealnie nadający się do gier, jednak jest ponad 100$ droższy od Cube.
Jeśli szukasz tabletu uniwersalnego, mobilnego i wykonanego solidnie, to Cube będzie dobrym wyborem.
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez vinga19 » niedziela, 5 października 2014, 16:14

dzięki za odpowiedź!
mam jeszcze tylko pytanie odnośnie ekranu, kolorów i kątów widzenia. Jak wypada w stosunku do np. do samsungów, lub innych dostępnych w marketach? Z czym byś go porównał? Jest to dla mnie bardzo istotna sprawa, żeby kolory były żywe, obraz jasny i ostry. Właśnie w mediamarktach i innych rtv-ach naoglądałam się nowego tab s i teraz każdy ekran wydaje mi się mdły, ciemny i nijaki :/
vinga19
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 4 października 2014, 22:44

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez tomnet » niedziela, 5 października 2014, 17:50

ekran jest dobry, pewnienie az tak dobry jak w tym co widziales ale tamten z kolei na pewno jest kilka razy drozszy, dalem za Cube'a 194usd i mam super sprzet, ktory tylko moge polecic, jest poreczny, do netu i prezentacji idealny
tomnet
 
Posty: 170
Dołączył(a): środa, 31 lipca 2013, 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » niedziela, 5 października 2014, 21:37

Tak jak kolega wyżej napisał. Ekrany Samsungów galaxy tab S są obecnie najlepszymi ekranami w tabletach (w mojej opinii) i nie ma co porównywać ekranu Cube'a do super amoledu, co oczywiście nie oznacza, że ekran w tym tablecie jest zły, powiem więcej, jest bardzo dobry, ładnie odzwierciedla kolory, ma duże kąty widzenia, jedynie biel mogłaby być troszkę lepsza.
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez vinga19 » niedziela, 5 października 2014, 22:49

zdaję sobie sprawę, że na ten moment nic nie dorówna samsungom (szkoda, że nie wiedziałam o sierpniowej promocji za połowę ceny - na pewno byłby mój:( ).
Czy w danym przedziale cenowym ten Cube będzie miał najlepszy ekran? na tym mi najbardziej zależy, nawet kosztem 3g, czy rozmiaru. Nie zależy mi też na największej wydajności - nie gram w super wymagające gry.
vinga19
 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 4 października 2014, 22:44

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez pbalinski » niedziela, 5 października 2014, 23:43

Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie. W mojej opinii ekran jest na prawdę dobry, jednak ja się kierowałem głównie funkcjonalnością tabletu, a jedynym kryterium odnośnie ekranu była rozdzielczość.
pbalinski
 
Posty: 54
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 19:07
Lokalizacja: Kielce
Pochwały: 1

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez tomnet » poniedziałek, 6 października 2014, 13:20

Nie mamy pojęcia jak wysrubowane masz wymagania wiec trudno odpowiedzieć :) dla mnie ekran jest dobry, osobiście nie lubię cukierkowatych amoledow samsunga (miałem Galaxy note I), rozdzielczość powoduje ze przegladanie dokumentów, pdfow jest czysta przyjemnością, wielkość jest idealna, ma wąskie ramki, dobra bateria, nie hamletyzuj, kup i najwyżej sprzedasz go bez problemu jak nie spodoba się , co trudno mi sobie wyobrazić, u mnie był opad szczeny po pierwszej 1h zabawy :)
tomnet
 
Posty: 170
Dołączył(a): środa, 31 lipca 2013, 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez KungFuPanda » poniedziałek, 6 października 2014, 21:46

Kurfa ja to mam pecha, mój cuba został dzisiaj zatrzymany :/ na cle
KungFuPanda
 
Posty: 43
Dołączył(a): wtorek, 9 września 2014, 17:51

Re: Opinie o CUBE 9X U65GT

Postprzez majkel_94 » poniedziałek, 6 października 2014, 22:48

vinga19 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tablety się rozeszły zanim sklepy poinformowały o promocji ;)
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1020
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama