• Reklama

Opinie o Banggood

Banggood.com Oferta sklepu, promocje, kupony, opinie, pomoc

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Azael » 20 paź 2016, o 16:44

Jak pisałem miałem back order quadrocoptera, dzisiaj dostałem maila ze paczka została wysłana ( mimo że jak kupowałem było w opisie, że wysyłka bedzie po 3 listopada) ale nie ma żadnego numeru wysyłki. Sklep ściemnia?
Obrazek

Wysłane Thorem
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 22:53
Pochwały: 4
Telefon:: Sony

Reklama

Re: Opinie o Banggood

Postprzez TediPower » 20 paź 2016, o 17:30

A paczka miała być sledzona? Dodatkowy koszt jest tego chyba że miała być bez dodatkowych kosztów bo w niektórych przypadkach już jest standardem od jakiejś kwoty.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 314
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Azael » 20 paź 2016, o 17:56

Ale nawet jak paczka nie rejestrowana to jakiś numer przesyłki jest. Przynajmniej na alliexpres. Czyli wszystko w porządku?

Wysłane Thorem
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 305
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 22:53
Pochwały: 4
Telefon:: Sony

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » 20 paź 2016, o 18:19

Azael napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Masz w Order Information, Tracking Number: Untracked
Nie dopłaciłeś do przesyłki rejestrowanej - idzie zwykłą

Przesyłkę rejestrowaną mają w cenie powyżej 22 albo 25 USD

Pzdr
qwist
 
Posty: 14
Dołączył(a): 24 cze 2016, o 18:48
Pochwały: 3
Telefon:: Cubot H2
ROM: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez TediPower » 20 paź 2016, o 18:39

Jak kupowałem Mi Band za ponad 25byla w cenie rejestracja. Ale ostatnio kupowałem 3 przedmioty do wszystkie razem nie przekroczyły 10€ i czapka np. za niecałe 5€ dostała rejestrację częściową. Dostali mi numer po paru dniach dopiero.
Obrazek

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 314
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » 20 paź 2016, o 21:50

TediPower napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To nie jest "częściowa rejestracja" - to numer u ich przewoźnika i logistyka. Śledzenie kończy się gdy trafia do międzynarodowego systemu pocztowego

Pzdr
qwist
 
Posty: 14
Dołączył(a): 24 cze 2016, o 18:48
Pochwały: 3
Telefon:: Cubot H2
ROM: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez muszyna2 » 25 paź 2016, o 11:19

Chciałem pochwalić Banggood. Jakiś czas temu zakupiłem u nich dwa telefoniki. Jeden telefon został skradziony w DPD. Po reklamacji cała kwota została mi zwrócona. Generalnie polecam.
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 280
Dołączył(a): 16 sie 2013, o 12:23
Pochwały: 2

Re: Opinie o Banggood

Postprzez tom.k » 25 paź 2016, o 21:28

A ja mam zle i dobre doswiadczenia.

1. Kupilem kamerke Eken H9, dostalem wersje SE (gorsza w pudelku od H9) - zwrocili prawie polowe ceny (20$) ale nie chcieli oddac calosci bez wysylki do nich towaru na moj koszt. Paypal tez tego wymagal wiec odpuscilem bo nie mialem sily sie w to bawic.
2. kumpel kupil chwile pozniej to samo, dostal podrobke - sprawa tak samo sie skonczyla.
3. Kupilem lampy solarne led z bateria 2szt po 73zl wyszlo zdaje sie - jedna miala szybe rozklejona i woda sie mode dostac do lampy. Wyslalem foto i napisali ze wysylaja nowa i starej nie chca, na razie czekam.
4. Kamerke IP obrotowa - napisali po jakims czasie ze nie ma i bedzie pozniej zebym sobie wybral czy czekac czy kase, po czym napisali ze wyslali wczesniej niz wynikalo z poprzedniej informacji. Z racji ze nie rejestrowana to nie wiem gdzie jest i kiedy przyjdzie.
tom.k
 
Posty: 54
Dołączył(a): 12 maja 2016, o 16:39
Pochwały: 4
Telefon:: iphone 6s+
ROM: najnowszy

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » 26 paź 2016, o 23:15

Przypuszczam że chińskie sklepy w tym BG, nie mają własnych magazynów, tylko korzystają z zewnętrznej logistyki. Zamawiają pod siebie partię towaru (czyli pod planowaną sprzedaż) jednak wszystko leży w dużych centrach logistycznych gdzie produkty składują różni producenci dla wielu sprzedawców. To tłumaczy wewnętrzne nr przesyłek które są na potrzeby obsługi logistycznej. Tak samo nie mają wpływu na czasy dostaw i ilość produktów poza rezerwacją na swoją sprzedaż. W takich magazynach podmiana produktów jest praktycznie niezauważalna lub nie do wyłapania przy pomyłce producenta, a przy zamówieniu brakujących produktów mogą sprawdzać czy nie zwolnią się w rezerwacjach innych sprzedawców.

Pzdr
qwist
 
Posty: 14
Dołączył(a): 24 cze 2016, o 18:48
Pochwały: 3
Telefon:: Cubot H2
ROM: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez tom.k » 27 paź 2016, o 01:12

Tylko właśnie kamerę chyba oni sami sprzedawali i dlatego taka akcja. Lampa prawdopodobnie była od kogoś innego i ich nie obchodziło jak byle bym był zadowolony.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
tom.k
 
Posty: 54
Dołączył(a): 12 maja 2016, o 16:39
Pochwały: 4
Telefon:: iphone 6s+
ROM: najnowszy

Re: Opinie o Banggood

Postprzez koko1108 » 29 paź 2016, o 10:25

Kupiłem u nich w promocji redmi pro za169,99$ ale mieli wysłać 28.10 jednak jak wczoraj napisałem to powiedzieli ze dopiero za 10 dni bedzie na stanie wiec zakończyłem zamówienie. I tu moje pytanie bo placiłem kartą nie paypal. Ile trwa zwrot na karte? tak jak na ali 3-15 dni?
koko1108
 
Posty: 180
Dołączył(a): 24 mar 2013, o 17:26
Lokalizacja: krk
Pochwały: 1

Re: Opinie o Banggood

Postprzez baxy » 29 paź 2016, o 10:42

Moim zdaniem zależy od sklepu. Jeśli zrobią zwrot od razu to masz za 24 h

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
baxy
AKTYWNY
 
Posty: 201
Dołączył(a): 24 sie 2010, o 15:35
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Banggood.com



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama