• Reklama

Opcje dostawy- OPINIE

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Opcje dostawy- OPINIE

Postprzez endrion » 1 gru 2012, o 21:01

Wyraźcie swoje opinie na temat przesyłek aliexpress. Którą najlepiej wybrać, która jest najbezpieczniejsza, która ma większe prawdopodobieństwo trafienia do urzędu celnego

1. EMS
2. DHL
3.China Post Air Mail
4.Hongkong Post Air Mail
endrion
 
Posty: 17
Dołączył(a): 27 lis 2012, o 18:05
Lokalizacja: Podkarpacie

Reklama

Postprzez LukC » 1 gru 2012, o 21:02

Poczta Singapurska jest bdb :-P
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10
Telefon:: Mi5 Pro
ROM: MIUI 8

Postprzez marx » 1 gru 2012, o 22:04

Dwie pierwsze formy przesyłki - kurierskie mają większe szanse na poddanie procedurze celnej, ale za to sa najszybsze.
marx
Administrator
 
Posty: 7644
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Postprzez bumbum » 2 gru 2012, o 20:21

Ja stawiam na Singpost.
Dwie pierwsze=duze szanse na trafienie w łapki celnika.
China post, bardzo długi czas oczekiwania, często ponad 30 dni
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez endrion » 2 gru 2012, o 20:56

A ten Singpost to to jest Hongkong Post Air Mail czy jeszcze coś innego ? Bo przeszukałem kilka przedmiotów i tam własnie są tylko te 4 które wyżej wymieniłem przesyłki
endrion
 
Posty: 17
Dołączył(a): 27 lis 2012, o 18:05
Lokalizacja: Podkarpacie

Postprzez adamfon » 2 gru 2012, o 21:51

Singpost to inna poczta niż Hongkong Post, szybsza jest. Na Aliexpress nie ma do wyboru opcji Singpost, ale sprzedawcy często zamieniają to, albo mają w opisie aukcji, że, np. wybór China Post równa się wysyłce Hongkong Post, Hongkong Post równa się wysyłce Singpost, itp.
adamfon
AKTYWNY
 
Posty: 224
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 14:40
Lokalizacja: z Polski

Postprzez gramacz » 2 gru 2012, o 22:22

Hongkong Post jest dobrą pocztą i często oferowana jako darmowa więc najlepiej ją wybierać.
Avatar użytkownika
gramacz
 
Posty: 187
Dołączył(a): 8 mar 2011, o 02:00
Pochwały: 7
Telefon:: LENOVO

Postprzez adamfon » 3 gru 2012, o 14:01

Hongkong Post dobra poczta, ale ostatnio też się ślimaczy jak China Post.
adamfon
AKTYWNY
 
Posty: 224
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 14:40
Lokalizacja: z Polski

Postprzez bumbum » 4 gru 2012, o 15:11

chociaz cos z Singpost sie dzieje bo od statusu "Despatched Overseas", czekam juz 8 dni i nic. Zawsze 3-5 dni i była. Singpost tłumaczy w mailu ze 12-14 dni od otrzymania statusu wysyłki. No trudno,poczekam. Chinapost tez dziwnie, bo zaczeły przychodzic do mnie paczki wysyłane 10-15 listopada, a paczka z 28 października stoi w trackingu bez zmian. Cos mi się wydaje że zaginęła.
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez DD50 » 4 gru 2012, o 17:09

weźcie pod uwagę ze jest okres przed świąteczny, jest multum zamówień sprzedawcy ci porządni juz w listopadzie informowali ze od polowy będą problemy. osoba zamawiając teraz cokolwiek nie ma szans na dostanie tego w tym roku, no chyba ze kurierem.
DD50
 
Posty: 71
Dołączył(a): 19 wrz 2012, o 15:58
Lokalizacja: daleko

Postprzez bumbum » 4 gru 2012, o 18:39

Pocieszyłeś mnie troche. Denerwuje sie strasznie, no ale chyba paczki tak sobie nie giną co nie?
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez endrion » 4 gru 2012, o 20:27

DD50 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


eeh... a chciałem zakupić jeszcze coś w tym roku tak żeby było przed świętami ... :D ale pocztą nie kurierem ;/ :D
endrion
 
Posty: 17
Dołączył(a): 27 lis 2012, o 18:05
Lokalizacja: Podkarpacie


Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama