• Reklama

ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » wtorek, 19 sierpnia 2014, 13:06

Witajcie.

W tym temacie dzielmy się swoimi spostrzeżeniami,zadawajmy pytania itp.
Jak przyjdzie zrobię recenzję. Możecie pisać na PW co chcielibyście wiedzieć albo co sprawdzić.


Kupiłem dziś ten tablecik na tej aukcji http://www.aliexpress.com/item/Octa-Core-ONDA-V989-Tablet-PC-A80T-9-7-Retina-2048-1536-Screen-Android-4-4/1982615837.html

Zapłaciłem 181.67$.
Koszt tabletu: 175.09$+ 31.58$ koszt wysyłki na UA - 20$ na zakup powyżej 199$ i 5$ kupon za gierkę= 181.67$

Wybrałem tego sprzedawcę gdyż ma dużo sprzedanych i wysoki procent positive feedback ( 99,2% )

Sprzedawca wygląda na uczciwego,szybko odpowiada na pytania. NA razie mogę polecić. Z biegiem czasu będę zamieszczał więcej informacji.
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Reklama

en.001phone.cn=

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez znafca » wtorek, 19 sierpnia 2014, 13:45

Witaj też kupiłem dziś tę onde od tego chińczyka wziełem opcję 2 po odjęciu 40 $(20 bon + 20 za zakup powyżej 199) wyszło mi 182 dolary, zobaczymy jak szybko wyśle.
Pozdrawiam
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): niedziela, 15 czerwca 2014, 14:44
Pochwały: 7

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » wtorek, 19 sierpnia 2014, 14:37

A ja go mam już z tydzień.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » wtorek, 19 sierpnia 2014, 14:43

Wolałem kupić inny pokrowiec :http://www.aliexpress.com/item/Smart-Ultra-Thin-Stand-Original-Leather-Case-for-onda-V989-in-Stock/2012664545.html za 11$

Robbo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



I jak się sprawuje ? Jakie wady ?
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » wtorek, 19 sierpnia 2014, 15:03

Jeszcze soft nie dopracowany. W wersji beta już śmiga jak rakieta. Poza obsługą gier 3D jest niesamowicie szybki. W wersji oprogramowania z którą go dostaniecie nie doświadczycie tego.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez mateo1977 » wtorek, 19 sierpnia 2014, 15:08

Czytając Wasze ceny czuję rozgoryczenie:)
Zapłaciłem 214+24$dhl.
Dodatkowo zapłaciłem cło w wysokości 104zł. Celnicy życzyli sobie kopię zamówienia, przelewu i certyfikat, którego to urządzenie nie posiada.
Długie było moje tłumaczenie ale skuteczne.
W porównaniu z Waszymi cenami jestem 330zł, do tylu.

Sam tablet ma jeszcze niedopracowany fimware. Ja mimo posiadania wersji 1.04 v3 beta, nie odczułem komfortu w użytkowaniu.
Sympatycy gier wyścigowych też mogą czuć się zawiedzeni. Tytuły z wyższej półki na tym tablecie nie pójdą.
mateo1977
 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 13 października 2012, 00:28
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » wtorek, 19 sierpnia 2014, 15:45

mateo1977 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Nie przejmuj się. Mój kumpel też zamówił 4 dni temu i zapłacił o 40$ więcej. Co zrobisz jak nic nie zrobisz ;d
Ja też kupiłem NEO N003 i poszedł na VAT (180zł) i fonik wyszedł ponad 1k.

Jeśli chodzi o firmware to wszystko wskazuje na to,że Onda to dopracuje i będzie git. Widzę,że w miarę uaktualniają co i tak przy Chińskim producencie ( nie mówie o:Xiaomi,Meizu,Nubia,Oppo i itp) jest cudem.

Jeśli chodzi o gry to również kwestia czasu i wszystko będzie działać.
Bardzo bym prosił byś sprawdził jak wygląda przęgladanie pdfów,dzięki wielkie.Zależy mi żeby szybko się buforowały i było płynnie.
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » wtorek, 19 sierpnia 2014, 16:09

Pdefy działają jak na kompie, jest szybko to co w buforze, jak doczytuje to oczywiście zwalnia.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » wtorek, 19 sierpnia 2014, 16:12

@up
Rewelacja. Dzięki. A jak przeglądanie neta. Szybko ?
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez mateo1977 » wtorek, 19 sierpnia 2014, 16:27

Jeszcze info dla osób które chcą kupić etui lub folie. Ja osobiście kupiłem etui pod ipada air i pasuje dobrze. mankament to zły dostęp do przycisku power.
mateo1977
 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 13 października 2012, 00:28
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: Odp: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » wtorek, 19 sierpnia 2014, 16:39

KingdomPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Wszystko to co zależy od CPU jest niesamowicie szybko. GPU jeszcze trochę kuleje ale oczywiście jest dużo szybciej niż na Mali 450. Zarządzanie pamięcią rewelacja, zawsze około 1 GB wolne. Po starcie 1,4 GB. Można włączyć turbo co podnosi taktowanie procesora do 1,8 GHz. W wersji która dostaniesz nie będziesz miał tej funkcji będzie chodził na 1,2 GHz. Bateria niestety leci szybko.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » wtorek, 19 sierpnia 2014, 18:10

Ale chodzi Ci,że A7 będzie 1,2 a A15 będzie 2GHz ?
To są różne wersje Ondy ?
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Następna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama