• Reklama

ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » 19 sie 2014, o 13:06

Witajcie.

W tym temacie dzielmy się swoimi spostrzeżeniami,zadawajmy pytania itp.
Jak przyjdzie zrobię recenzję. Możecie pisać na PW co chcielibyście wiedzieć albo co sprawdzić.


Kupiłem dziś ten tablecik na tej aukcji http://www.aliexpress.com/item/Octa-Core-ONDA-V989-Tablet-PC-A80T-9-7-Retina-2048-1536-Screen-Android-4-4/1982615837.html

Zapłaciłem 181.67$.
Koszt tabletu: 175.09$+ 31.58$ koszt wysyłki na UA - 20$ na zakup powyżej 199$ i 5$ kupon za gierkę= 181.67$

Wybrałem tego sprzedawcę gdyż ma dużo sprzedanych i wysoki procent positive feedback ( 99,2% )

Sprzedawca wygląda na uczciwego,szybko odpowiada na pytania. NA razie mogę polecić. Z biegiem czasu będę zamieszczał więcej informacji.
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 14:29
Pochwały: 9

Reklama

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez znafca » 19 sie 2014, o 13:45

Witaj też kupiłem dziś tę onde od tego chińczyka wziełem opcję 2 po odjęciu 40 $(20 bon + 20 za zakup powyżej 199) wyszło mi 182 dolary, zobaczymy jak szybko wyśle.
Pozdrawiam
znafca
 
Posty: 163
Dołączył(a): 15 cze 2014, o 14:44
Pochwały: 7

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » 19 sie 2014, o 14:37

A ja go mam już z tydzień.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » 19 sie 2014, o 14:43

Wolałem kupić inny pokrowiec :http://www.aliexpress.com/item/Smart-Ultra-Thin-Stand-Original-Leather-Case-for-onda-V989-in-Stock/2012664545.html za 11$

Robbo napisał(a):A ja go mam już z tydzień.

Ja i G2



I jak się sprawuje ? Jakie wady ?
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 14:29
Pochwały: 9

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » 19 sie 2014, o 15:03

Jeszcze soft nie dopracowany. W wersji beta już śmiga jak rakieta. Poza obsługą gier 3D jest niesamowicie szybki. W wersji oprogramowania z którą go dostaniecie nie doświadczycie tego.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez mateo1977 » 19 sie 2014, o 15:08

Czytając Wasze ceny czuję rozgoryczenie:)
Zapłaciłem 214+24$dhl.
Dodatkowo zapłaciłem cło w wysokości 104zł. Celnicy życzyli sobie kopię zamówienia, przelewu i certyfikat, którego to urządzenie nie posiada.
Długie było moje tłumaczenie ale skuteczne.
W porównaniu z Waszymi cenami jestem 330zł, do tylu.

Sam tablet ma jeszcze niedopracowany fimware. Ja mimo posiadania wersji 1.04 v3 beta, nie odczułem komfortu w użytkowaniu.
Sympatycy gier wyścigowych też mogą czuć się zawiedzeni. Tytuły z wyższej półki na tym tablecie nie pójdą.
mateo1977
 
Posty: 8
Dołączył(a): 13 paź 2012, o 00:28
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » 19 sie 2014, o 15:45

mateo1977 napisał(a):Czytając Wasze ceny czuję rozgoryczenie:)
Zapłaciłem 214+24$dhl.
Dodatkowo zapłaciłem cło w wysokości 104zł. Celnicy życzyli sobie kopię zamówienia, przelewu i certyfikat, którego to urządzenie nie posiada.
Długie było moje tłumaczenie ale skuteczne.
W porównaniu z Waszymi cenami jestem 330zł, do tylu.

Sam tablet ma jeszcze niedopracowany fimware. Ja mimo posiadania wersji 1.04 v3 beta, nie odczułem komfortu w użytkowaniu.
Sympatycy gier wyścigowych też mogą czuć się zawiedzeni. Tytuły z wyższej półki na tym tablecie nie pójdą.


Nie przejmuj się. Mój kumpel też zamówił 4 dni temu i zapłacił o 40$ więcej. Co zrobisz jak nic nie zrobisz ;d
Ja też kupiłem NEO N003 i poszedł na VAT (180zł) i fonik wyszedł ponad 1k.

Jeśli chodzi o firmware to wszystko wskazuje na to,że Onda to dopracuje i będzie git. Widzę,że w miarę uaktualniają co i tak przy Chińskim producencie ( nie mówie o:Xiaomi,Meizu,Nubia,Oppo i itp) jest cudem.

Jeśli chodzi o gry to również kwestia czasu i wszystko będzie działać.
Bardzo bym prosił byś sprawdził jak wygląda przęgladanie pdfów,dzięki wielkie.Zależy mi żeby szybko się buforowały i było płynnie.
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 14:29
Pochwały: 9

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » 19 sie 2014, o 16:09

Pdefy działają jak na kompie, jest szybko to co w buforze, jak doczytuje to oczywiście zwalnia.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » 19 sie 2014, o 16:12

@up
Rewelacja. Dzięki. A jak przeglądanie neta. Szybko ?
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 14:29
Pochwały: 9

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez mateo1977 » 19 sie 2014, o 16:27

Jeszcze info dla osób które chcą kupić etui lub folie. Ja osobiście kupiłem etui pod ipada air i pasuje dobrze. mankament to zły dostęp do przycisku power.
mateo1977
 
Posty: 8
Dołączył(a): 13 paź 2012, o 00:28
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: Odp: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » 19 sie 2014, o 16:39

KingdomPL napisał(a):@up
Rewelacja. Dzięki. A jak przeglądanie neta. Szybko ?
Wszystko to co zależy od CPU jest niesamowicie szybko. GPU jeszcze trochę kuleje ale oczywiście jest dużo szybciej niż na Mali 450. Zarządzanie pamięcią rewelacja, zawsze około 1 GB wolne. Po starcie 1,4 GB. Można włączyć turbo co podnosi taktowanie procesora do 1,8 GHz. W wersji która dostaniesz nie będziesz miał tej funkcji będzie chodził na 1,2 GHz. Bateria niestety leci szybko.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » 19 sie 2014, o 18:10

Ale chodzi Ci,że A7 będzie 1,2 a A15 będzie 2GHz ?
To są różne wersje Ondy ?
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 14:29
Pochwały: 9

Następna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama