• Reklama

ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez robertsl » wtorek, 3 marca 2015, 12:18

Jak się nie mylę to wgrywa się tak jak pozostałe a to jak chcesz to cofnij się bodajże do 20 strony i od tamtej musisz czytać jest opisane jak i co włączyć w tablecie oraz krok po kroku tak lopatologicznie opisane. Jak z tym nie będziesz mógł dać rady to wtedy pisz a postaramy się rozwiązać problem
robertsl
 
Posty: 117
Dołączył(a): wtorek, 12 listopada 2013, 13:21
Lokalizacja: sosnowiec

Reklama

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez polozu » środa, 4 marca 2015, 14:24

A czy te wszystkie romy pasują do wersji AIR?
polozu
 
Posty: 38
Dołączył(a): sobota, 1 lutego 2014, 01:33

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez polozu » środa, 4 marca 2015, 20:02

Witam. Dzisiaj otrzymałem swój tablet ONDA V989 AIR i muszę powiedzieć, że jestem w szoku jak słaby to jest sprzęt. Najbardziej dobija reakcja ekranu na dotyk, nieraz trzeba kilka razy nacisnąć literę na klawiaturze aby ta zaskoczyła (jest to potwornie irytujące). Myślałem może, że to przypadłość mojego egzemplarza ale na oficjalnym forum ONDA nie szukając zbyt długo znalazłem wypowiedzi opisujące identyczne przypadłości. Oprócz fatalnego dotyku tablet na oryginalnym romie strasznie laguje podczas przesuwania ekranu, wiem że kolejne wersje oprogramowania potrafiły poprawić optymalizację tego sprzętu ale z tego co się orientuję to nie ma innych romów na werję AIR. Przestrzegam więc wszystkich tych, którzy podobnie jak ja chcieliby okazyjnie kupić wydajny tablet aby się upewnili czy nie kupują wersji AIR, ja niestety nie sprawdziłem tego wcześniej i teraz się zastanawiam jak wymienić u Chińczyka tablet na lepszy model.
polozu
 
Posty: 38
Dołączył(a): sobota, 1 lutego 2014, 01:33

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » środa, 4 marca 2015, 20:30

Współczuje :/
A tak z ciekawości, to można wiedzieć ile kosztował?
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez polozu » środa, 4 marca 2015, 23:11

za tablet zapłaciłem 155 dolarów + 135zł Vat. Odradzam zakup gdyż jestem właśnie po próbie odpalenia gry Wiedźmin i przy tej czułości (a raczej jej braku) praktycznie nie da się grać. Jutro otwieram spór i będę się starać o wymianę na inny tablet. Zastanawiam się tylko czy jak będę zwracał to przy kolejnej przesyłce nie będę musiał płacić ponownie VAT.
polozu
 
Posty: 38
Dołączył(a): sobota, 1 lutego 2014, 01:33

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » czwartek, 5 marca 2015, 06:49

Tego ci nie powiem.

Co do czułości, to używam Ondy 989 i w porównaniu do telefonu galaxy S4 dotyk działa gorzej, jednak nie na tyle by sprawiał jakiekolwiek kłopoty, po prostu nie jest tak czuły jak w telefonie. Ale w żaden sposób nie wpływa to na użytkowanie tabletu,.
Skoro u ciebie jest tak tragicznie to może nie jest wina samego dotyku a również opóźnień spowodowanych wydajnością sprzętu i/kub oprogramowania. Wtedy tak będzie, że niby coś tapnąłeś a a nic się nie dzieje, tdotykasz kolejny raz dopiero widzisz reakcje, z tym, że to może być reakcja na pierwsze tapnięcie a nie kolejne z rzędu.
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » piątek, 6 marca 2015, 18:34

Właśnie usiadłem do zmiany Romu w V989 i mam dwie zagwozdki:
1. Jakie są różnice pomiędzy CleanONDA 210 a CleanONDA213? Dodam że mam wersję V4
2. W sieci są różne wersje Phoenix Card czy brać najnowszą czy ktoś ma jakiś konkretny sprawdzony numerek?

Czy ten rom CleanONDA213 mogę wgrać jako zip i zainstalować bezpośrednio z poziomy CWM? Pytam bo kiedyś zainstalowałem CWM i w sumie mółbym go wykorzystać jeśli jest to bezpieczne,
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » poniedziałek, 9 marca 2015, 07:21

No to już Rom zmieniony :) Dzięki za cynk o tym romie :)
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez castorp » środa, 25 marca 2015, 10:05

Wczoraj, po 3 miesiącach oczekiwania, dotarł w końcu mój tablet. Rewelacyjne urządzenie. Warte pieniędzy.
Czy ktoś pomoże i napisze, gdzie się uruchamia, jaką funkcję trzeba wybrać, aby nagrywać obraz z ekranu (np. film z ipla lub youtube na kartę pamięci). Podobno ten tablet obsługuje taką funkcję. Ja nie mogłem tego znaleźć.
Nie wiem tez dlaczego część aplikacji pobieranych ze sklepu Playa instaluje się w pamięci tabletu (bez możliwości przesunięcia na kartę).
castorp
 
Posty: 25
Dołączył(a): środa, 29 stycznia 2014, 10:41

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » środa, 25 marca 2015, 16:09

No stary, trochę się naczekałeś :shock:
A jak się ma obecna cena do tej jaką zapłaciłeś?

Nagrywanie masz w skrótach opcji po opuszczeniu belki w prawym górnym rogu.
Jeśli instalujesz różne aplikacje a do tego chcesz dorzucić kilka gier, to wiedz, że będziesz miał za mało miejsca na aplikacje bo ONDA daje nam tylko 2GB, tak więc magazyn na dane zapełni się szybciej niż się spodziewasz.
Proponuję zmianę romu na ten, który podrzucili mi chłopaki (kilka postów wcześniej) na nim jest przydzielone 8GB tak więc zapomina się o tym problemie.
Poza tym sam rom odchudzony, bez chińskich krzaczków, od razu zrootowany, generalnie nie trafiłem w nim jeszcze na coś co byłoby na minus.
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez castorp » środa, 25 marca 2015, 16:51

Zapłaciłem 180 USD. Wysyłka oczywiście przez Chinese Post (jako gift - game console), ale za to uniknąłem VAT i opłaty DHLu za obsługę. Chyba warto było poczekać, choć przyznaję, byłem nieźle wkurzony na Chińczyków. Z tego co widziałem sprzedawana jest teraz powszechnie wersja Air, ale ta z kolei ma problemy m.in. z dotykiem, o czym już ktoś tu pisał. Więc mimo tego, że wersja Air jest ciut tańsza (są oferty po ok 160-180 USD) to sprzęt nie wart tej ceny. Nasza standardowa Onda V989 to rewelka (oczywiście mając cały czas na uwadze cenę sprzętu do jego możliwości technicznych, jakości wykonania i funkcjonalności), przynajmniej dotyk działa świetnie i nie trzeba strzępić nerwów na kilkukrotne klikanie. Prawdę rzekłszy nie wyobrażam sobie żadnego tabletu ze schrzanionym dotykiem. To jakby w samochodzie nie działała kierownica. Zaktualizowałem na mojej Ondzie oprogramowanie (androida) klikając na firmowa ikonkę update i dodatkowo zainstalowałem launcher Mi (MIUI), bo ich firmowy nie jest za fajny. Bawiłem się nią wczoraj wieczorem kilka godzin i jestem zachwycony, wszystko działa płynnie, żadnych zwiech, nieźle odtwarza muzykę, jakość ekranu też przyzwoita, komunikacja (wifi, bluetooth) wszystko bez zarzutu. Pobawię się jeszcze kilka dni z tym stockowym ROMem, a potem wgram prawdopodobnie ten, który polecasz (skoro jest sprawdzony, to nie ma co kombinować).
castorp
 
Posty: 25
Dołączył(a): środa, 29 stycznia 2014, 10:41

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » środa, 25 marca 2015, 17:27

Widzę że tragedii cenowej nie ma :)

Tylko nie baw się za długo stockiem, bo potem się okaże, że masz wgrane i spersonalizowanych już tyle aplikacji, że nie będzie się chciało robić tego od początku :)
Jak tak zrobiłem i męczyłem się na stocku przez długi, długi czas.
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama