• Reklama

ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez kombajnik » czwartek, 5 lutego 2015, 22:05

robertsl napisał(a):Proszę tu jest film.
Będę nagrywał jeszcze raz może tym razem wyjdzie lepiej, gdyż dopiero teraz będzie wymieniane gniazdo.
Jak ktoś ma jakieś konkretne uwagi to pisać. Mogę zrobić czegoś zdjęcie bardziej uwidocznić na filmie, bądź takie tam.
https://www.youtube.com/watch?v=RZjtCVM ... e=youtu.be


Tak patrze na Twój filmik i mam taki sam problem z ładowaniem w moim Asusie T100 że tylko pod odpowiednim ułożeniem kabla z wtyczką działa ładowanie :/ będę go musiał na gwarę odesłać.
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 677
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 18:46
Pochwały: 13

Reklama

en.001phone.cn=

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez tuczko » piątek, 6 lutego 2015, 11:10

Hej, naprawdę jeszcze nic nikt nie wie na temat ONDY V989 AIR o której pisałem dwa posty wcześniej?
tuczko
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 3 lipca 2013, 11:37
Lokalizacja: bath

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez wojas2 » czwartek, 12 lutego 2015, 02:40

Ma ktoś aero2 i windowsa? Działa ?
wojas2
 
Posty: 78
Dołączył(a): środa, 20 sierpnia 2014, 17:56

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez karuzel » czwartek, 19 lutego 2015, 13:38

Czy ktoś przetestował lollipop na ONDZIE i może opisać jak to chodzi i ewentualne niedociągnięcia?
karuzel
 
Posty: 82
Dołączył(a): wtorek, 1 lipca 2014, 14:04

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Igorrodz » niedziela, 1 marca 2015, 14:43

tuczko napisał(a):Czy ten air jest o wiele słabszy od v989, widze ze rozni sie procesorem, karta graficzna i ma 3g?

Nie widzę, aby ten tablet miał wbudowany moduł 3G, nie wiem skąd masz te informacje...
Avatar użytkownika
Igorrodz
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 14 grudnia 2014, 16:12

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » niedziela, 1 marca 2015, 18:04

Może sprecyzujcie o jakiej Ondzie mówimy ?
V989 - brak 3G, CPU Allwinner A80T Octa Core 2.0GHz, GPU PowerVR G6230, Android 4.4
V989 Air - brak 3G , CPU Allwinner A83T Octa Core 2.0GHz , GPU PowerVR SGX544, Android 4.4
V919 3G Air (Dual OS) - wbudowane 3G , CPU Intel Bay Trail-T Z3736F Quad Core 2.16GHz , GPU HD Graphics Gen7,Windows 8.1 & Android 4.4
V919 3G Air (Android) - wbudowane 3G ,CPU MTK8392 Octa Core1.7GHz , GPU Mali-450MP, Android 4.4
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 17:28

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » poniedziałek, 2 marca 2015, 07:03

Słuchajcie czy coś bliżej wiadomo o lolipopie, kiedy może ukazać się pełna wersja a nie beta?
Jaki na tę chwilę rom polecacie (chciałby zwiększyć pamięć na aplikacje na jakieś 6GB ktoś może mi podpowiedzieć co i jak?
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » poniedziałek, 2 marca 2015, 20:02

Na dzień dzisiejszy najlepszy, wg, mnie , jest CleanOnda213 od @little_dragon_JJ (8GB na aplikacje, zrotowany), lolipop jest jeszcze w wersji beta i nie wszystko na nim działa jak powinno.
Partycję na aplikację można zwiększyć przy pomocy programu DragonFace, edytując rom przed wgraniem na tablet.
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 17:28

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » poniedziałek, 2 marca 2015, 21:40

Petmat2403 napisał(a):Na dzień dzisiejszy najlepszy, wg, mnie , jest CleanOnda213 od @little_dragon_JJ (8GB na aplikacje, zrotowany), lolipop jest jeszcze w wersji beta i nie wszystko na nim działa jak powinno.
Partycję na aplikację można zwiększyć przy pomocy programu DragonFace, edytując rom przed wgraniem na tablet.

Ojojoj.... czyli jest coś co uleczy mą bolączkę :)
Jakie są różnice CleanOnda213 od @little_dragon_JJ w stosunku do oryginału?
Może jakiś samouczek wgrania tego romu z 8GB na apliakcje?

PS. Stare porzekadło komunistyczne:
- Wy nam pomożecie a my wam... nie bójcie się. :)
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Igorrodz » poniedziałek, 2 marca 2015, 22:04

Petmat2403 napisał(a):Może sprecyzujcie o jakiej Ondzie mówimy ?
V989 - brak 3G, CPU Allwinner A80T Octa Core 2.0GHz, GPU PowerVR G6230, Android 4.4
V989 Air - brak 3G , CPU Allwinner A83T Octa Core 2.0GHz , GPU PowerVR SGX544, Android 4.4
V919 3G Air (Dual OS) - wbudowane 3G , CPU Intel Bay Trail-T Z3736F Quad Core 2.16GHz , GPU HD Graphics Gen7,Windows 8.1 & Android 4.4
V919 3G Air (Android) - wbudowane 3G ,CPU MTK8392 Octa Core1.7GHz , GPU Mali-450MP, Android 4.4


Android jest systemem bardziej uniwersalnym gdyż działa zarówno na ARM jak i na x86 - Windows jest tu ograniczony do x86. Czyli kupując urządzenie z dual OS kupuję tylko i wyłącznie tablet z procesorem Intela, co wcale nie cieszy a wręcz wkurza. M$ nie umie zoptymalizować kodu systemu tak, aby bez problemu działał na obu architekturach? A będzie jeszcze gorzej - ponieważ M$ dąży do unifikacji swoich systemów i scalenia Windows Phone, WIndows RT i Windows 8 w jeden system -> Windows 10 to zobilgowani będziemy jedynie do używania procesorów intelowskich x86, niestety. Czyli - M$ dąży (znowu) do monopolizacji rynku - razem z Intelem chcą wypchnąć procesory ARM z tabletów, z urządzeń hybrydowych i, w trochę dalszej przyszłości, z rynku smartfonów. I to nie podoba mi się! Google tak nie postępuje!
Avatar użytkownika
Igorrodz
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 14 grudnia 2014, 16:12

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » wtorek, 3 marca 2015, 00:00

Milicja Obywatelska napisał(a):...Jakie są różnice CleanOnda213 od @little_dragon_JJ w stosunku do oryginału?
Może jakiś samouczek wgrania tego romu z 8GB na apliakcje?...


Opis wgrywania i różnice sa opisane na foum CleanONDA210&213 updated 24/Feb/2015 Custom ROM {8G/PRE-ROOTED/DEODEXED/V2/V3/V4}.

Od siebie mogę dodać jeszcze jeden sposób na wgrywanie romu, chyba najprostszy, użycie programu Phoenix Card, wgrywamy rom przy użyciu tego programu na kartę SD i uruchamiamy tablet, rom wgrywa się kilka minut. Jest to cos w rodzaju tworzenia karty SD instalacyjnej. Nie trzeba kombinować z łączeniem tabletu z PC jak w przypadku programów PhoenixSuite i OndaSuite. Uwaga , wgrywając nowy rom tracimy wszelkie dane w tablecie, więc dobrze jest zrobić kopie programów w Tatanium Backup.
W programie istnieje również możliwość utworzenia karty Botowalnej, czyli wgrywamy na kartę rom i traktujemy kartę SD jak coś w rodzaju "liveCD" na linuxie.
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 17:28

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » wtorek, 3 marca 2015, 06:52

Czy w standardzie ma już te 8GB na aplikacje?
Jakie są różnice pomiędzy CleanONDA 210 a CleanONDA210 213?

Nie każdy zna angielski :roll: a translatorowi nie można zaufać, patrząc przez pryzmat uwalenia sprzętu, w związku z tym mam pytanie.
Czy dałbyś radę zrobić w miarę łopatologiczny opis instalacji? :oops:
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama