• Reklama

ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez kombajnik » 5 lut 2015, o 22:05

robertsl napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Tak patrze na Twój filmik i mam taki sam problem z ładowaniem w moim Asusie T100 że tylko pod odpowiednim ułożeniem kabla z wtyczką działa ładowanie :/ będę go musiał na gwarę odesłać.
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 785
Dołączył(a): 14 kwi 2013, o 18:46
Pochwały: 20
Telefon:: ZUK Z2
ROM: ZUI 2.1

Reklama

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez tuczko » 6 lut 2015, o 11:10

Hej, naprawdę jeszcze nic nikt nie wie na temat ONDY V989 AIR o której pisałem dwa posty wcześniej?
tuczko
 
Posty: 119
Dołączył(a): 3 lip 2013, o 11:37
Lokalizacja: bath

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez wojas2 » 12 lut 2015, o 02:40

Ma ktoś aero2 i windowsa? Działa ?
wojas2
 
Posty: 78
Dołączył(a): 20 sie 2014, o 17:56
Telefon:: ZTE

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez karuzel » 19 lut 2015, o 13:38

Czy ktoś przetestował lollipop na ONDZIE i może opisać jak to chodzi i ewentualne niedociągnięcia?
karuzel
 
Posty: 89
Dołączył(a): 1 lip 2014, o 14:04
Telefon:: SAMSUNG

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Igorrodz » 1 mar 2015, o 14:43

tuczko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie widzę, aby ten tablet miał wbudowany moduł 3G, nie wiem skąd masz te informacje...
Avatar użytkownika
Igorrodz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 14 gru 2014, o 16:12
Telefon:: Samsung
ROM: 4.4.2 rooted

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » 1 mar 2015, o 18:04

Może sprecyzujcie o jakiej Ondzie mówimy ?
V989 - brak 3G, CPU Allwinner A80T Octa Core 2.0GHz, GPU PowerVR G6230, Android 4.4
V989 Air - brak 3G , CPU Allwinner A83T Octa Core 2.0GHz , GPU PowerVR SGX544, Android 4.4
V919 3G Air (Dual OS) - wbudowane 3G , CPU Intel Bay Trail-T Z3736F Quad Core 2.16GHz , GPU HD Graphics Gen7,Windows 8.1 & Android 4.4
V919 3G Air (Android) - wbudowane 3G ,CPU MTK8392 Octa Core1.7GHz , GPU Mali-450MP, Android 4.4
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 17:28
Telefon:: Samsung

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 2 mar 2015, o 07:03

Słuchajcie czy coś bliżej wiadomo o lolipopie, kiedy może ukazać się pełna wersja a nie beta?
Jaki na tę chwilę rom polecacie (chciałby zwiększyć pamięć na aplikacje na jakieś 6GB ktoś może mi podpowiedzieć co i jak?
Milicja Obywatelska
 
Posty: 38
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 21:27
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » 2 mar 2015, o 20:02

Na dzień dzisiejszy najlepszy, wg, mnie , jest CleanOnda213 od @little_dragon_JJ (8GB na aplikacje, zrotowany), lolipop jest jeszcze w wersji beta i nie wszystko na nim działa jak powinno.
Partycję na aplikację można zwiększyć przy pomocy programu DragonFace, edytując rom przed wgraniem na tablet.
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 17:28
Telefon:: Samsung

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 2 mar 2015, o 21:40

Petmat2403 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ojojoj.... czyli jest coś co uleczy mą bolączkę :)
Jakie są różnice CleanOnda213 od @little_dragon_JJ w stosunku do oryginału?
Może jakiś samouczek wgrania tego romu z 8GB na apliakcje?

PS. Stare porzekadło komunistyczne:
- Wy nam pomożecie a my wam... nie bójcie się. :)
Milicja Obywatelska
 
Posty: 38
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 21:27
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Igorrodz » 2 mar 2015, o 22:04

Petmat2403 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Android jest systemem bardziej uniwersalnym gdyż działa zarówno na ARM jak i na x86 - Windows jest tu ograniczony do x86. Czyli kupując urządzenie z dual OS kupuję tylko i wyłącznie tablet z procesorem Intela, co wcale nie cieszy a wręcz wkurza. M$ nie umie zoptymalizować kodu systemu tak, aby bez problemu działał na obu architekturach? A będzie jeszcze gorzej - ponieważ M$ dąży do unifikacji swoich systemów i scalenia Windows Phone, WIndows RT i Windows 8 w jeden system -> Windows 10 to zobilgowani będziemy jedynie do używania procesorów intelowskich x86, niestety. Czyli - M$ dąży (znowu) do monopolizacji rynku - razem z Intelem chcą wypchnąć procesory ARM z tabletów, z urządzeń hybrydowych i, w trochę dalszej przyszłości, z rynku smartfonów. I to nie podoba mi się! Google tak nie postępuje!
Avatar użytkownika
Igorrodz
 
Posty: 6
Dołączył(a): 14 gru 2014, o 16:12
Telefon:: Samsung
ROM: 4.4.2 rooted

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » 3 mar 2015, o 00:00

Milicja Obywatelska napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Opis wgrywania i różnice sa opisane na foum CleanONDA210&213 updated 24/Feb/2015 Custom ROM {8G/PRE-ROOTED/DEODEXED/V2/V3/V4}.

Od siebie mogę dodać jeszcze jeden sposób na wgrywanie romu, chyba najprostszy, użycie programu Phoenix Card, wgrywamy rom przy użyciu tego programu na kartę SD i uruchamiamy tablet, rom wgrywa się kilka minut. Jest to cos w rodzaju tworzenia karty SD instalacyjnej. Nie trzeba kombinować z łączeniem tabletu z PC jak w przypadku programów PhoenixSuite i OndaSuite. Uwaga , wgrywając nowy rom tracimy wszelkie dane w tablecie, więc dobrze jest zrobić kopie programów w Tatanium Backup.
W programie istnieje również możliwość utworzenia karty Botowalnej, czyli wgrywamy na kartę rom i traktujemy kartę SD jak coś w rodzaju "liveCD" na linuxie.
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 17:28
Telefon:: Samsung

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 3 mar 2015, o 06:52

Czy w standardzie ma już te 8GB na aplikacje?
Jakie są różnice pomiędzy CleanONDA 210 a CleanONDA210 213?

Nie każdy zna angielski :roll: a translatorowi nie można zaufać, patrząc przez pryzmat uwalenia sprzętu, w związku z tym mam pytanie.
Czy dałbyś radę zrobić w miarę łopatologiczny opis instalacji? :oops:
Milicja Obywatelska
 
Posty: 38
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 21:27
Telefon:: ONDA V989

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama