• Reklama

ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » poniedziałek, 12 stycznia 2015, 22:53

Jest okazja do przetestowania wyżej opisanego narzędzia, pojawiła się beta wersja "lizaczka" na naszą Ondę V989 Core8_v5.0_v4-test Firmware
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 17:28

Reklama

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » sobota, 17 stycznia 2015, 12:57

Czy ktoś już probował wrzucać rom: CleanONDA50(BETA) update1d 17/Jan/2015 Lollipop?
skawin
 
Posty: 159
Dołączył(a): środa, 11 września 2013, 08:28
Pochwały: 1

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Robbo » sobota, 17 stycznia 2015, 16:35

Tak, mam właśnie zainstalowany. W pełni zużywalny.

Wysłane z mojego UltraOcta A80 p2 przy użyciu Tapatalka
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 12:25
Pochwały: 14

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez robertsl » niedziela, 25 stycznia 2015, 22:47

Czy ktoś z was miał problem z gniazdem USB. Ja przymierzam się do jego wymiany. Nawet już zakupiłem nowe tylko czekam na gościa co mi je przelutuje. Problem polega na tym, że muszę mocno wygiąć wtyczkę w gnieździe do góry i coś podłożyć bo nie ładuje.
robertsl
 
Posty: 117
Dołączył(a): wtorek, 12 listopada 2013, 13:21
Lokalizacja: sosnowiec

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » niedziela, 25 stycznia 2015, 23:09

Nagraj proszę filmik z otwierania ONDY V989, może się przydać każdemu z nas.
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » niedziela, 25 stycznia 2015, 23:52

Ja wymieniłem kabel na taki od telefonu i teraz ładuje bezproblemu, wcześniej z kablem dołączonym do zestawu również był problem z ladowaniem oraz podłaczeniem do kompa
skawin
 
Posty: 159
Dołączył(a): środa, 11 września 2013, 08:28
Pochwały: 1

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 00:54

O problemach z oryginalnymi kablami było już pisane na forum, ja swój wymieniłem już po tygodniu.
Jeżeli kogoś interesuje, krok po kroku jak rozebrać Ondę - Guide to disassemble, w drugin poście jest do pobrania "Anatomy translated.pdf".

Jak wrażenia z użytkowania Lolipopa na Ondzie, instalował już ktoś ?
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 17:28

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez robertsl » poniedziałek, 26 stycznia 2015, 22:41

Musze powiedzieć że tak samo rozbierać. Kupiłem w sklepie ten listek do gitary, nie wiem jak dokładnie to się nazywa, kupiłem taki najcienszy jaki był i tym rozbierać. Nie ma z tym żadnego problemu, potem można odkręcić trzy śrubki i odłączyć parę kabelkow i gotowe, można wyjąć płytkę, odłączyć kamery, mam nawet film z demontażu.
robertsl
 
Posty: 117
Dołączył(a): wtorek, 12 listopada 2013, 13:21
Lokalizacja: sosnowiec

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » wtorek, 27 stycznia 2015, 07:46

To wrzuć ten film na np. MEGA i udostępnij.
Milicja Obywatelska
 
Posty: 37
Dołączył(a): wtorek, 23 września 2014, 21:27

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez robertsl » wtorek, 27 stycznia 2015, 21:11

Proszę tu jest film.
Będę nagrywał jeszcze raz może tym razem wyjdzie lepiej, gdyż dopiero teraz będzie wymieniane gniazdo.
Jak ktoś ma jakieś konkretne uwagi to pisać. Mogę zrobić czegoś zdjęcie bardziej uwidocznić na filmie, bądź takie tam.
https://www.youtube.com/watch?v=RZjtCVM ... e=youtu.be
robertsl
 
Posty: 117
Dołączył(a): wtorek, 12 listopada 2013, 13:21
Lokalizacja: sosnowiec

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez robertsl » niedziela, 1 lutego 2015, 20:46

Czy mógł bym prosić o jakieś info na temat robienia pełnego backup. Chciałem zrobić mtk droid root & topola ale wyskakuje mi że coś tam jest ROM niezgodny i takie tam a chciałbym się zabezpieczyć.
robertsl
 
Posty: 117
Dołączył(a): wtorek, 12 listopada 2013, 13:21
Lokalizacja: sosnowiec

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez tuczko » czwartek, 5 lutego 2015, 21:48

Przymierzam sie do zakupu tableta i stad moje pytanie, czym warto sie zaintersować ondą v989 air zamiast zwyklego v989.Czy ten air jest o wiele słabszy od v989, widze ze rozni sie procesorem, karta graficzna i ma 3g?
A tu link do tego AIR
http://www.aliexpress.com/item/-/1981851136.html
tuczko
 
Posty: 89
Dołączył(a): środa, 3 lipca 2013, 11:37
Lokalizacja: bath

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama