• Reklama

Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Zakupy u Trendresources LTD

Postprzez Gustlik » 24 sie 2016, o 12:47

Witajcie,
Planuję kupic Letv Le Max2. Myślałem nad Goldway, ale nie udostępniają dla niego przesyłki "bezvatowskiej". Znalazłem sklep Trendresources LTD - miał ktoś z was z nim do czynienia?
Link: https://pl.aliexpress.com/item/Original ... Title=true
Gustlik
 
Posty: 0
Dołączył(a): 24 sie 2016, o 00:39
Telefon:: Xiaomi

Reklama

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez swiecki45 » 22 wrz 2016, o 23:43

swiecki45 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Spolszczenie jest bardzo powierzchowne,chyba dla chcącego korzystać z większości funkcji potrzebne są zmiany w oprogramowaniu.

Tak pomyłka dostałem 1 sierpnia.Już nie polecam tego sprzedawcy.Zamówiłem następny i już prawie pótora miesiąca idzie.W międzyczasie sprzedawca podniósł ceny więc chyba to bujda ze wogóle wysłał.Numer zapewne z kapelusza bo figuruje jako niby wysłany o czym mnie zapewnił sprzedawca po ponaglającym mailu.
swiecki45
 
Posty: 53
Dołączył(a): 17 maja 2015, o 23:18
Telefon:: LG

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez naphozord » 3 gru 2016, o 13:05

https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 1efe3a19dd


Panowie sklep oferuje wysyłkę z Niemiec za free. Ktoś kupował u nich coś ?
naphozord
 
Posty: 83
Dołączył(a): 30 gru 2014, o 02:29
Telefon:: 733959071

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez fake4r » 3 gru 2016, o 13:06

Tak można kupować.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Frozen drugi » 31 sty 2017, o 16:41

Którego sprzedawcę lepiej wybrać:
1.
https://www.aliexpress.com/store/feedba ... 25387.html + kupon 1$

https://www.aliexpress.com/store/feedba ... 18246.html +kupon 2$

https://www.aliexpress.com/store/feedba ... 16391.html +kupon 3$

2.
https://www.aliexpress.com/store/feedba ... 86555.html +najtaniej

https://www.aliexpress.com/store/feedba ... 00031.html +drożej i płatna wysyłka

https://www.aliexpress.com/store/feedba ... 30640.html +najdrożej, ale otrzymuję kupon 2$

3.
https://www.aliexpress.com/store/feedba ... 59910.html

https://www.aliexpress.com/store/feedba ... 17254.html
Różnica ~2$ tylko żeby do mnie przedmiot dotarł. Innych sprzedających nie znalazłem, bo dużo ofert poznikało=jest info że przedmiot niedostępny i nie widzę żeby sprzedajęcy nadal go oferował.

Jeszcze gdzieś czytałem że kupowanie przez aplikację jest tańsze. Prawda to? Normalnie wchodzę i kupuję czy coś jeszcze trzeba zrobić? Ale wtedy nie mogę korzystać z Giving A. ,nie?
Frozen drugi
 
Posty: 53
Dołączył(a): 11 paź 2015, o 23:13
Pochwały: 3
Telefon:: lg

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez fighter » 26 wrz 2017, o 22:04

Ocena negatywna
Sprzedawca Goldway
Link do sklepu
http://s.aliexpress.com/FVZjYbAR


Oszukuje na gwarancji. Wymusza feedback. Gwarancja to kpina Każe sobie płacić za gwarancję 50 Usd. Ceny dużo wyższe niż u innych pewnych sprzedawców ObrazekObrazek


Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
fighter
 
Posty: 95
Dołączył(a): 29 wrz 2015, o 11:45
Pochwały: 2
Telefon:: asus

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez ddr » 26 wrz 2017, o 23:16

A tyle razy pisałem, że co jak co, ale goldway i cbt to omijać.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Flyagaric » 27 wrz 2017, o 00:58

A co to jest CBT?

BTW. Fajny gościu - napisał, że teraz bierze tylko w Gearbest, a GB robili takie same przypały ze swoją niby gwarancją. Goldway paru osobom odesłał naprawione telefony, ale jak widać różnie bywa. Nawet Banggood parę osób tutaj wkurzył, choć wcześniej byli rewelacyjni.
Wykrzywiony telefon, to ciężka sprawa. No i dziwić się, że serwis zajmuje 4 miesiące, to znaczy, że gość słabo rozeznał sytuację przed kupnem.
Nie chcę bronić goldwaya, bo w tym drugim przypadku ewidentnie pogrywają, ale też ludzie kupując w Chinach mają nierealistyczne oczekiwania.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 3572
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 117
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez ddr » 27 wrz 2017, o 02:47

Też sklep z ali, z tym że jeszcze większa chała. Nie oszukujmy się, nie ma sklepu idealnego, ale z takich co robią najmniej problemów to właśnie między innymi gearbest.
Z tymi zgiętymi telefonami to też trochę wina właścicieli. Nikt im nie kazał kupować telefonu słabszego konstrukcyjnie.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez fighter » 27 wrz 2017, o 15:06

Gdyby Goldway nie dał kasy na stuczna reklamę. Osób które niby kupiły i zachwalaja nikt by go nie znał i nie było by tego Hype na niego jak był kiedyś


Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
fighter
 
Posty: 95
Dołączył(a): 29 wrz 2015, o 11:45
Pochwały: 2
Telefon:: asus

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Flyagaric » 28 wrz 2017, o 13:02

A komu konkretnie dał kasę? Napisz, żebym wiedział komu wierzyć, a komu nie.
Albo też zacznij się wypowiadać w trochę bardziej dojrzały sposób.
Goldway naprawiał fony userom na tym forum, także takim z długa historią, którzy nie tylko u niego kupowali. Dodam jeszcze, że zawsze trwało to wieki - i trwa tyle u prawie każdego chińskiego sprzedawcy.
Ten sprzedawca jest u nas wciąż popularny z innego powodu - jako jeden z nielicznych, wciąż oferuje kurierskie wysyłki bezVATowe, przy zachowaniu rozsądnych cen.
Liczenie na wzorową obsługę pogwarancyjną u chińskich sprzedawców, jest zwykłą naiwnością, skoro nawet w PL nie bardzo to wychodzi. Nawet błyskawicznie kiedyś działająca obsługa Banggood też zaczyna teraz olewać klientów.
Radzę bardziej liczyć na ochronęPayPala, lub ChargeBack z karty kredytowej.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 3572
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 117
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Wesoły » 10 paź 2017, o 14:16

Witajcie. Robił ktoś może zakupy u MJ-TECH na ali? Mają Leeco Le Pro 3 za 343$. Dodatkowo pisałem do nich to rzekomo deklarują mniejszą cene przesyłki żeby uchronić od VATu. Tylko czy to sprawdzona metoda? :)
Wesoły
 
Posty: 19
Dołączył(a): 9 paź 2017, o 18:03
Telefon:: LG G4c

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości