• Reklama

Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Tadek67 » wtorek, 26 kwietnia 2016, 18:40

Siema,
Kupował może ktoś z Was telefon od tego sprzedawcy?
http://www.aliexpress.com/store/product ... -eub6yrrBy

Może ktoś wydać swoją opinię?

Pozdro
Tadek67
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 26 kwietnia 2016, 18:01

Reklama

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez woody » wtorek, 26 kwietnia 2016, 18:57

Piszesz w dwóch wątkach, użyj opcji "szukaj".
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lagarto » czwartek, 12 maja 2016, 13:44

Zostałem dzisiaj zaskoczony przez jednego ze sprzedawców z Aliexpress. Zakupiłem telefon a przed chwilą otrzymałem mailem pytanie czy mogą wysłać niebieski zamiast złotego gdyż niebieski mają w magazynie w Polsce!!!
Sprzedawca ma pięciocyfrową ilość komentarzy i feedbeck ponad 98%.
Który to sklep napiszę jak transakcja zostanie pozytywnie sfinalizowana.

Kod: Zaznacz cały
hi dear,
good day.
how about the blue one ?we have this color in stock in Poland warehouse, we can make shipmwent from Poland.
best wishes!
laura
Avatar użytkownika
lagarto
AKTYWNY
 
Posty: 390
Dołączył(a): środa, 14 maja 2014, 12:25
Lokalizacja: Jaworzno
Pochwały: 41

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez marcoos1 » czwartek, 12 maja 2016, 15:15

Ciekawe czy to czasem nie klient z Polski chce im odesłać telefon niebieski (może właśnie z powodu koloru) i całkiem sensownie pomyśleli by podesłał tobie.
marcoos1
VIP
 
Posty: 1119
Dołączył(a): wtorek, 14 stycznia 2014, 00:37
Pochwały: 39

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lagarto » czwartek, 12 maja 2016, 16:07

Też o tym pomyślałem :) Level hard sprytu chińczyka.
Avatar użytkownika
lagarto
AKTYWNY
 
Posty: 390
Dołączył(a): środa, 14 maja 2014, 12:25
Lokalizacja: Jaworzno
Pochwały: 41

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lagarto » wtorek, 17 maja 2016, 09:48

lagarto napisał(a):Zostałem dzisiaj zaskoczony przez jednego ze sprzedawców z Aliexpress. Zakupiłem telefon a przed chwilą otrzymałem mailem pytanie czy mogą wysłać niebieski zamiast złotego gdyż niebieski mają w magazynie w Polsce!!!
Sprzedawca ma pięciocyfrową ilość komentarzy i feedbeck ponad 98%.
Który to sklep napiszę jak transakcja zostanie pozytywnie sfinalizowana.

Kod: Zaznacz cały
hi dear,
good day.
how about the blue one ?we have this color in stock in Poland warehouse, we can make shipmwent from Poland.
best wishes!
laura


Paczka już do mnie wysłana - 4 dni temu. Wszystko było mailowo dograne - jedzie do mnie niebieski ale za to z Polski. Jak dostałem numer przesyłki to się zdziwiłem, bo liczyłem na jakiś numer Poczty Polskiej. A podali RF**********SG... Na maila z zapytaniem dlaczego SingPost dostałem odpowiedź, że mieli prolemy ze swoim systemem i stąd wynikła pomyłka. Więc Poland warehouse okazał się mityczny jak jednorożec...
Sprzedawca to Super Egrow Group.
Na plus można im zaliczyć, że na maile odpisują błyskawicznie. Kolejny plus - numer przesyłki podali błyskawicznie - jakieś 2 godziny po dokonaniu płatności.
Minus - na te maile odpowiadają ekstremalnie wymijająco. Na konkretne pytania dawali odpowiedzi typu: nie martw się, Twoje zamówienie jest perfekcyjnie obsługiwane, będziesz zadowolony itp. Wiem, wielu chińczyków tak robi; to ich standardowe formułki zwłaszcza jak idzie coś nie tak ale oni osiągneli w tym mistrzostwo. Żeby wydusić od nich konkretną odpowiedź musiałem wysyłać do nich po kilka razy te same pytania.
Z ich oceną się wstrzymam do momentu jak będę miał w rękach paczkę.
Aha - ostatecznie leci do mnie złoty (bo przez chwilę myślałem, że kombinowanie z polskim magazynem było po to aby wcisnąć mi niebieski)
Avatar użytkownika
lagarto
AKTYWNY
 
Posty: 390
Dołączył(a): środa, 14 maja 2014, 12:25
Lokalizacja: Jaworzno
Pochwały: 41

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez swiecki45 » czwartek, 14 lipca 2016, 17:35

Witam.Polecam sprzedawcę.Lenovo A850+ dostałem w dwa tygodnie po zamówieniu.Wszystko ok. Pozdrawiam. http://www.aliexpress.com/item/Original ... 3-Y7bAZbYf
swiecki45
 
Posty: 69
Dołączył(a): niedziela, 17 maja 2015, 23:18

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Gravis » piątek, 29 lipca 2016, 12:42

Czy kupował ktoś u:
China Brands AE Technology Co., Ltd.
http://www.aliexpress.com/store/1761705

Jak wygląda sprawa wysyłki DHL u tego sprzedawcy?
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2212
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez swiecki45 » czwartek, 4 sierpnia 2016, 00:56

Witam.Polecam kolejnego sprzedawcę.Lenovo k3 zamówiłem 30 czerwca.Dość długo trwało przygotowywanie do wysyłki bo ponad 10 dni.Tel dostałem 1 lipca,wszystko ok.http://www.aliexpress.com/item/Original ... .58.szORN2
swiecki45
 
Posty: 69
Dołączył(a): niedziela, 17 maja 2015, 23:18

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez marcoos1 » czwartek, 4 sierpnia 2016, 01:05

30 czerwca (zamówienie) ->1 lipca(tel dostałem)? Któraś data jest zła, bo tam nie ma nawet 10 dni
marcoos1
VIP
 
Posty: 1119
Dołączył(a): wtorek, 14 stycznia 2014, 00:37
Pochwały: 39

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Sebastian1988 » piątek, 5 sierpnia 2016, 17:09

Pewnie o 1 sierpnia myslales co?

Wysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka
Sebastian1988
 
Posty: 62
Dołączył(a): sobota, 16 maja 2015, 00:54
Pochwały: 1

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez swiecki45 » sobota, 6 sierpnia 2016, 00:13

swiecki45 napisał(a):Witam.Polecam kolejnego sprzedawcę.Lenovo k3 zamówiłem 30 czerwca.Dość długo trwało przygotowywanie do wysyłki bo ponad 10 dni.Tel dostałem 1 lipca,wszystko ok.http://www.aliexpress.com/item/Original ... .58.szORN2

Spolszczenie jest bardzo powierzchowne,chyba dla chcącego korzystać z większości funkcji potrzebne są zmiany w oprogramowaniu.
swiecki45
 
Posty: 69
Dołączył(a): niedziela, 17 maja 2015, 23:18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama