• Reklama

Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Tadek67 » 26 kwi 2016, o 18:40

Siema,
Kupował może ktoś z Was telefon od tego sprzedawcy?
http://www.aliexpress.com/store/product ... -eub6yrrBy

Może ktoś wydać swoją opinię?

Pozdro
Tadek67
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26 kwi 2016, o 18:01

Reklama

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez woody » 26 kwi 2016, o 18:57

Piszesz w dwóch wątkach, użyj opcji "szukaj".
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1040
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 20:12
Pochwały: 16

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lagarto » 12 maja 2016, o 13:44

Zostałem dzisiaj zaskoczony przez jednego ze sprzedawców z Aliexpress. Zakupiłem telefon a przed chwilą otrzymałem mailem pytanie czy mogą wysłać niebieski zamiast złotego gdyż niebieski mają w magazynie w Polsce!!!
Sprzedawca ma pięciocyfrową ilość komentarzy i feedbeck ponad 98%.
Który to sklep napiszę jak transakcja zostanie pozytywnie sfinalizowana.

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Avatar użytkownika
lagarto
AKTYWNY
 
Posty: 393
Dołączył(a): 14 maja 2014, o 12:25
Lokalizacja: Jaworzno
Pochwały: 41

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez marcoos1 » 12 maja 2016, o 15:15

Ciekawe czy to czasem nie klient z Polski chce im odesłać telefon niebieski (może właśnie z powodu koloru) i całkiem sensownie pomyśleli by podesłał tobie.
marcoos1
VIP
 
Posty: 1279
Dołączył(a): 14 sty 2014, o 00:37
Pochwały: 52

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lagarto » 12 maja 2016, o 16:07

Też o tym pomyślałem :) Level hard sprytu chińczyka.
Avatar użytkownika
lagarto
AKTYWNY
 
Posty: 393
Dołączył(a): 14 maja 2014, o 12:25
Lokalizacja: Jaworzno
Pochwały: 41

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lagarto » 17 maja 2016, o 09:48

lagarto napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Paczka już do mnie wysłana - 4 dni temu. Wszystko było mailowo dograne - jedzie do mnie niebieski ale za to z Polski. Jak dostałem numer przesyłki to się zdziwiłem, bo liczyłem na jakiś numer Poczty Polskiej. A podali RF**********SG... Na maila z zapytaniem dlaczego SingPost dostałem odpowiedź, że mieli prolemy ze swoim systemem i stąd wynikła pomyłka. Więc Poland warehouse okazał się mityczny jak jednorożec...
Sprzedawca to Super Egrow Group.
Na plus można im zaliczyć, że na maile odpisują błyskawicznie. Kolejny plus - numer przesyłki podali błyskawicznie - jakieś 2 godziny po dokonaniu płatności.
Minus - na te maile odpowiadają ekstremalnie wymijająco. Na konkretne pytania dawali odpowiedzi typu: nie martw się, Twoje zamówienie jest perfekcyjnie obsługiwane, będziesz zadowolony itp. Wiem, wielu chińczyków tak robi; to ich standardowe formułki zwłaszcza jak idzie coś nie tak ale oni osiągneli w tym mistrzostwo. Żeby wydusić od nich konkretną odpowiedź musiałem wysyłać do nich po kilka razy te same pytania.
Z ich oceną się wstrzymam do momentu jak będę miał w rękach paczkę.
Aha - ostatecznie leci do mnie złoty (bo przez chwilę myślałem, że kombinowanie z polskim magazynem było po to aby wcisnąć mi niebieski)
Avatar użytkownika
lagarto
AKTYWNY
 
Posty: 393
Dołączył(a): 14 maja 2014, o 12:25
Lokalizacja: Jaworzno
Pochwały: 41

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez swiecki45 » 14 lip 2016, o 17:35

Witam.Polecam sprzedawcę.Lenovo A850+ dostałem w dwa tygodnie po zamówieniu.Wszystko ok. Pozdrawiam. http://www.aliexpress.com/item/Original ... 3-Y7bAZbYf
swiecki45
 
Posty: 99
Dołączył(a): 17 maja 2015, o 23:18

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Gravis » 29 lip 2016, o 12:42

Czy kupował ktoś u:
China Brands AE Technology Co., Ltd.
http://www.aliexpress.com/store/1761705

Jak wygląda sprawa wysyłki DHL u tego sprzedawcy?
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2241
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 10:32
Pochwały: 25

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez swiecki45 » 4 sie 2016, o 00:56

Witam.Polecam kolejnego sprzedawcę.Lenovo k3 zamówiłem 30 czerwca.Dość długo trwało przygotowywanie do wysyłki bo ponad 10 dni.Tel dostałem 1 lipca,wszystko ok.http://www.aliexpress.com/item/Original ... .58.szORN2
swiecki45
 
Posty: 99
Dołączył(a): 17 maja 2015, o 23:18

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez marcoos1 » 4 sie 2016, o 01:05

30 czerwca (zamówienie) ->1 lipca(tel dostałem)? Któraś data jest zła, bo tam nie ma nawet 10 dni
marcoos1
VIP
 
Posty: 1279
Dołączył(a): 14 sty 2014, o 00:37
Pochwały: 52

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Sebastian1988 » 5 sie 2016, o 17:09

Pewnie o 1 sierpnia myslales co?

Wysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka
Sebastian1988
 
Posty: 63
Dołączył(a): 16 maja 2015, o 00:54
Pochwały: 1

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez swiecki45 » 6 sie 2016, o 00:13

swiecki45 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Spolszczenie jest bardzo powierzchowne,chyba dla chcącego korzystać z większości funkcji potrzebne są zmiany w oprogramowaniu.
swiecki45
 
Posty: 99
Dołączył(a): 17 maja 2015, o 23:18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama