• Reklama

Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Sklep jd.com - opinie

Postprzez Masiakox » piątek, 11 września 2015, 09:33

en.jd.com

Witam, postanowiłem założyć taki wątek w związku z ostatnimi promocjami na tym sklepie. Prosiłbym użytkowników, którzy mieli już do czynienia z tym sklepem opinie na temat produktów, realizacji zamówień itp. Ceny w niektórych przypadkach mają nie do przebicia, jednak na próżno szukać jakichś opinii w internecie czy też na stronach poszczególnych produktów.

PS. Taka propozycja z mojej strony, może w dziale handlowym założyć osobny temat właśnie do dyskusji użytkowników na temat sklepów internetowych? Jest tego cała masa, a nie ma żadnego tematu, pod który mógłbym się podpiąć w 100%. Często też użytkownicy tego forum pytają się o opinie w innych, nie powiązanych wątkach, tworząc offtopy.

Pozdrawiam

Ten wątek, do którego przeniosłem Twój post w zupełności wystarczy.

@blue


EDIT. Nie zauważyłem tego wątku, owszem wystarczy :)
Masiakox
 
Posty: 178
Dołączył(a): wtorek, 25 sierpnia 2015, 12:29
Pochwały: 8

Reklama

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez VIRUS254 » piątek, 11 września 2015, 14:19

Avatar użytkownika
VIRUS254
 
Posty: 37
Dołączył(a): poniedziałek, 7 września 2015, 21:24
Lokalizacja: Szczecin-Police

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez kamil018 » piątek, 11 września 2015, 20:10


DHL = VAT na 100% oraz opłaty manipulacyjne 80 zł dla DHL ale ponoć osobom prywatnym nie zawsze naliczają
Swiss to poczta szwajcarska a nie szwedzka, chyba każda poczta jest lepsza od szwedzkiej :)

sprzedawca od Bluuboo wydaje się być lepszy ponad 100 sztuk sprzedanych z dobrym feedbackiem co do Cubota to troszkę niewiadoma
Alcatel OT918D > Doogee DG750 > Xiaomi Redmi 3

Sprzedam:
1.
kamil018
 
Posty: 117
Dołączył(a): sobota, 4 lipca 2015, 21:11
Pochwały: 5

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez VIRUS254 » piątek, 11 września 2015, 20:39

kamil018 napisał(a): ponad 100 sztuk sprzedanych z dobrym feedbackiem co do Cubota to troszkę niewiadoma

feedback znaczy zwrot na tym ali czy jak ?? :roll:
Avatar użytkownika
VIRUS254
 
Posty: 37
Dołączył(a): poniedziałek, 7 września 2015, 21:24
Lokalizacja: Szczecin-Police

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez blue_voyager » piątek, 11 września 2015, 21:30

Feedback to jest komentarz. Podstawy się kłaniają.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5640
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez lukmag » czwartek, 17 września 2015, 17:45

http://www.aliexpress.com/item/Original ... 5,201409_1

feedback pozytywny ale czy nie dziwne jest że większość kupujących w feedbacku tej aukcji pochodzi z tego samego kraju?
lukmag
 
Posty: 8
Dołączył(a): poniedziałek, 7 września 2015, 16:12

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez grzegorz1982 » piątek, 25 września 2015, 20:58

W jaki sklep polecacie który oferuje ubezpieczenie od VATu w przystępnej cenie ?
Ogólnie to chce kupić Mi4c jaki możecie polecić sklep lub sprzedawce z ali oprócz goldway-a ?
grzegorz1982
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): sobota, 1 listopada 2014, 19:43

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez siwers1986 » sobota, 26 września 2015, 18:51

Hong Kong Goldway ocena pozytywna szybka wysylka choc dostalem uszkodzone Lenovo nie bylo problemu ze zwrotem
Avatar użytkownika
siwers1986
 
Posty: 155
Dołączył(a): czwartek, 31 lipca 2014, 17:30

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez kolekcjoner » środa, 14 października 2015, 03:05

Na początek chcę się przywitać bo to mój pierwszy post. Tak więc witam wszystkich :)
Pytanie jest głównie (ale nie tylko) skierowane do Marxa.
Polecałeś stronę http://www.dhgate.com. Wszedłem znalazłem jeden z produktów który bym chętnie zamówił i tutaj pytanie czy taki przykładowy sprzedawca jest raczej bezpieczny?
http://www.dhgate.com/product/hot-selli ... 3556999075
Bo cena jest taka całkiem fajna biorąc pod uwagę alibabe czy aliexpres .

EDIT: Czy wszystkie paczki zatrzymane w UC do naliczenia vatu są z automatu otwierane ? Gdzieś na forum o tym czetałem ale przy ilości informacji jakie staram się pochłonąć... Troszkę się miesza.
kolekcjoner
 
Posty: 1
Dołączył(a): wtorek, 13 października 2015, 18:46

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez wacie72 » środa, 14 października 2015, 09:15

Wiesz co , coś mi się wydaję że ta karta graficzna nawet nie leżała obok oryginału .
Ta podróbka będzie pewnie jedynie udawać GTX 770 i tylko tyle .
Popatrz na dane techniczne w tej chińskiej są całkiem inne a już pamięć DDR3 to już całkiem poprzednia epoka.
Avatar użytkownika
wacie72
AKTYWNY
 
Posty: 707
Dołączył(a): niedziela, 18 maja 2014, 15:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 33

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez blue_voyager » środa, 14 października 2015, 09:18

kolekcjoner napisał(a):EDIT: Czy wszystkie paczki zatrzymane w UC do naliczenia vatu są z automatu otwierane ? Gdzieś na forum o tym czetałem ale przy ilości informacji jakie staram się pochłonąć... Troszkę się miesza.

Prawie żadna przesyłka zatrzymywana do naliczenia VAT, nie jest otwierana.
Sugeruje poczytać:

faq-dzialu-zakupy-zanim-zadasz-pytanie-przeczytaj-t15077.html
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5640
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 206
Ostrzeżenia: -1

Re: Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Postprzez Michalox » środa, 14 października 2015, 19:53

Może ktoś polecić jakieś sklepy z ochroną vat lub z wysyłką z Europy?
Znam tylko gearbest
Michalox
 
Posty: 28
Dołączył(a): niedziela, 2 lutego 2014, 19:30

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama